За овај посао у Србији дају 900 евра: Када дођу на разговор, људи се пожале на једну ГЛУПОСТ

Фабрици потребно 60 радника. Просечна плата – 900 евра. Сви запослени су пријављени и уредно им се плаћају сви порези и доприноси.

Када би се овакав оглас појавио, вероватно би велика већина помислила да се ради о некој фирми из иностранства. Али, реч је о “Бродоградилишту Кладово”, које од 2009. године послује као део холандске компаније “Гебр де Јонге”.

Шефу дипломатије позлило у авиону: Дачићу угрожено здравље!

– У “Бродоградилишту” је упослено 384 радника, од којих су 170 држављани Румуније – каже нам Миленко Леповић, директор ове фирме. – Стално је отворен оглас за пријем још 60 радника – варилаца и бродомонтера. Међутим, радника нема, па смо принуђени да се сналазимо, у сарадњи са сличним компанијама.

Наш саговорник каже да у овој кладовској фирми чистачица месечно зарађује око 40.000 динара, док просечна бруто плата износи близу 900 евра. Упркос томе, радника – нема.

(ВИДЕО) НАПУСТИЛА ЂИЛАСА И ДВЕРИ Јелена је данас постала члан Заветника, а ево и зашто се одлучила на тај корак!

СТИЖЕ НАМ СИБИРСКИ ТАЛАС Са данашњих 20 падамо на нулу, спремите ТОПЛЕ ЈАКНЕ

– Ове године, уговорили смо производњу и испоруку 12 танкера – наводи Леповић. – Али, да имамо довољно квалификованих радника, могли бисмо одмах да потпишемо уговоре за још 10 таквих бродова, јер нам производни капацитети то у потпуности омогућавају.

Када због потребе посла морају хитно да обезбеде додатну радну снагу, објашњава директор, у помоћ позивају друга бродоградилишта.

– Пазите, ко год изрази жељу да ради овде, ми га примамо – објашњава директор “Бродоградилишта”. – Али, овај посао није за свакога. Посао јесте тежак, јер се ради у три смене, 365 дана у години.

Харадинај најављује још већи порез за Србију

Засада се сналазе “увозом” радника из Турске и Индонезије, али Леповић се нада да ће уговор који су потписали са Техничком школом у Кладову о дуалном образовању, ипак, помоћи овој фирми да у скорије време добије толико потребан број радника.

За више информација кликните на слику!

– Фале нам вариоци, али ви једног таквог радника можете, ако прионе на рад у нашој фирми, за тај посао да оспособите за неколико месеци – наводи Леповић. – Већи је проблем са бродомонтерима, јер се један добар радник ове струке “кали” најмање пет година.

ТУГУЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА! Слепа и непокретна бака ИЗАШЛА ИЗ БОЛНИЦЕ, а њена деца НЕ ЖЕЛЕ да је збрину! Старица ДАНИМА ПЛАЧЕ!

У “Бродоградилишту” су зато ангажовани радници из Румуније. Свакога дана, они пређу Дунав и из своје земље, чланице Европске уније, долазе на посао у Кладово.

– Тежак је посао – признаје нам Николае Тобеску, пословођа бродомонтера за израду крме, који у Кладово свакодневно долази на посао из румунског Турну Северина. – Ради се лети и зими, по сунцу и снегу… Ја сам овде већ више од 10 година.

“Не окрећи главу”: Смрт девојчице (15) из Аранђеловца дигла град на ноге! Грађани покренули АКЦИЈУ!

Ипак, Тобеску о плати – не прича. Каже само да је задовољан. Исти одговор добијамо и од његовог земљака Јона Враштара, заваривача, који на посао у Кладово долази из румунске Оршаве.

– Некада је и у Оршави радило бродоградилиште, али је угашено – кратко, не желећи да губи драгоцено време, казује Враштар.

– Овде радим већ неколико година и изузетно сам задовољан.

(ВИДЕО) СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ! Ухапшено 28 особа – ЗАПЛЕЊЕНО 30,6 КИЛА ДРОГЕ, ПУШКЕ, ПИШТОЉИ, МУНИЦИЈА!

Срби повратници живе у МРАКУ ХРВАТСКЕ, у 21 веку! Некада су стоку трампили за струју, данас не могу ни то

У “Бродоградилишту” ври као у мравињаку. Свако зна свој посао, а запослени делују као добро уигран тим.

– Тако је, како је – закључује Леповић. – Можемо само да наставимо да се боримо и радимо. Нама плату нико неће поклонити. Једноставно, морамо је зарадити…

(ФОТО/ВИДЕО) ВИТЕЗОВИ СРПСКОГ НЕБА: Стижу МОЋНА ПОЈАЧАЊА нашем ВАЗДУХОПЛОВСТВУ

Недавно је ова фирма расписала оглас за пријем радника, а када су добили списак заинтересованих за посао, почели су да позивају оне који су се пријавили на конкурс.

– Невероватно, али истинито – у чуду је Леповић. – Када смо већини заинтересованих казали да очекујемо да се сутрадан у шест сати ујутру јаве на посао, већина је одговорила да им је “превише рано да устану у то време”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војна вежба која утерује страх у кости: Усташе се упрпиле од Века победника

(ФОТО) НОЛЕ ПОСЛЕ КРУНИСАЊА У ТЕНИСКОГ КРАЉА поделио лекцију из српске историје

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА У БЕОГРАДУ: Судар трамваја и аутомобила, ИМА МРТВИХ

СРПСКИ НАРОДЕ И ПРЕДСЕДНИЧЕ ВУЧИЋУ, ИЗВИНИТЕ! Амбасадор Француске шокиран звог скандала на прослави у Паризу!

ПУСТИЛИ СТЕ ДА МОЈА НАЂА (2) УМРЕ, А ДАРКО ЛАЗИЋ ЈЕ БИТАН ЈЕР ЈЕ ПОЗНАТ: Мајка која је изгубила дете статусом узбуркала Србију!

извор: SrbijaDanas/Novosti

фото: Profimedia

 

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име