ОВАКО је настала песма „ВИДОВДАН“: Имао је УЖАСНУ ГРОЗНИЦУ, а онда му се указао ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ

Foto: Printscreen

Једну од, по мишљењу многих, три најчувеније српске песме, „Видовдан“, створио је Милутин Поповић Захар, 1989. године.

ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА КОСОВСКОГ БОЈА: Ево како је заиста погинуо турски султан Мурат

СЕДАМ КЉУЧНИХ савета против топлотног удара и симптоми на које ХИТНО ТРЕБА ДА РЕАГУЈЕТЕ!

Композитор, текстописац, аранжер, сликар, магистар и докторанд међународног права једном приликом се на, симболично, на Видовдан, присетио дана када је настала вечна српска песма, те по чијем благослову.

– Песма је настала тако што сам ја позван од стране директора ПГП-а и он је рекао да га је замолио секретар патријарха Павла да се, пре прославе 600 година од Косовског боја, направи 10 песама о Косову. Избор је пао на мене, не знам како ни зашто. Било је ту и других добрих композитора, али ја сам добио и изгледа да сам оправдао поверење. То је најбоље што сам урадио у животу. „Видовдан“ пева пола света, не само Срби – рекао је Захар.
БРУКА У ПОДГОРИЦИ! Осмакиња терорише српску децу! Пева им УСТАШКЕ ПЕСМЕ, прети ножем и псује: По***рем се на ВИДОВДАН!!!

УХАПШЕН МАНИЈАК ИЗ СТРАХИЊИЋА БАНА! Возач који је косио људе у центру Београда ХТЕО ДА ПОБЕГНЕ ИЗ ЗЕМЉЕ!

– У кратком времену сам имао ту инспирацију, а како и не бих кад сам одрастао на верским песмама у Лозници, у Тршићу, где сам и рођен. „Видовдан“ је последња у низу коју сам направио. Ово ми нећете веровати… Ја сам пола дана осећао страшну грозницу, нисам знао како се зовем. Од беса сам сео на под, и ођедном… Видео сам лик патријарха Павла. Као да ми је послао поруку, преко неке силе Божанске… Ја сам за 5 минута написао и мелодију и све строфе! За 5 минута… а у мени је то врило месец дана, откако сам почео да радим. Ето… После два дана смо кренули у снимање. Изгледа као фантазија, сањарија… Али, није – рекао је чувени Захар иза ког стоје најлепше спрске песме.
ОВО СУ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СЛОБОДНА МИЛОШЕВИЋА ПРЕ ИЗРУЧЕЊА У ХАГ На Видовдан је био расположен, а у ћелији не слутећи шта се спрема 

ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА ПОСЛЕ ХОРОРА У СТРАХИЊИЋА БАНА: Под стресом сам, разумите ме, МОЛИМ ВАС!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОВАЛНИК УПАО У КУЋУ ЦЕЦЕ РАЖНАТОВИЋ! Данима се крио у подруму, а понаваљао је ЈЕЗИВЕ РЕЧИ! НАСТАО ХАОС!

СТРАВА И УЖАС У ЈАГОДИНИ: Старац умро загњурен у ђубре, полицајци у стан улазили кроз прозор под маскама!

СРПСКИ ПРОФЕСОР ОТКРИВА СВЕ ТАЈНЕ КЛИМАТСКОГ РАТА: Све балканске државе су на удару ХААРП технологије, а ево зашто ниједна није у стању да се брани!

ДЕДА ТОДОР ЈЕ ПОЖИВЕО НЕВЕРОВАТНИХ 118 ГОДИНА! Борио се против османлија, пио само воду са извора, становао у пећини… О ЊЕМУ СЕ И ДАНАС

ВЕРОВАО САМ И ПОМАГАО СВИМА ОКО СЕБЕ, ПАМТИТЕ МЕ ПО ДОБРОМ! Акесандар (27) се опростио са свима на Фејсбуку, па СКОЧИО СА ЗГРАДЕ!

извор: SrbijaDanas

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here