Домаћински однос према буџету

По први пут после дугог низа година Општина Прокупље може бити поносна на стање својих финансија, рекао је председник општине Александар Симоновић на седници Већа на којој је разматран Извештај о извршењу прихода и примања, расхода и издатака буџета за први шестомесечни период у овој години. Он је истакао да је у буџету Општине Прокупље остварен суфицит од 209 милиона динара и захвалио свим својим сарадницима који су својим залагањем и трудом допринели остваривању овог значајног резултата.

До вишка у буџету дошло је знатним уштедама  у претходној години, тако да је  близу 120 милиона динара  из прошлогодишњег пренето у буџет за 2017. годину. И у протеклом шестомесечном периоду буџетска средства трошена су крајње рационално и домаћински, што показује и овај Извештај по коме укупни остварени приходи за поменути период износе близу 40 % у односу на план буџета.

Уз констатацију, да су домаћинским односом према буџетским средствима, створени услови да се, осим уредног сервисирања свих обавеза општине, у наредном периоду још више уложи у инфраструктуру, Општинско веће  усвојило је овај Извештај који је упућен на разматрање и одлучивање Скупштини Општине Прокупље.

На овој седници, објекат површине 236 метара квадратних у селу Водице на привремено коришћење без накнаде на период од десет година, Општинско веће дало је Удружењу мишићних и неуромишићних болести Топличког округа – Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју „ Сунце “.

извор : prokuplje.org.rs

foto : prokuplje.org.rs

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име