Од средстава које даје држава купују тракторе

Подстицајна средства, које Министарство пољопривреде додељује регистрованим пољопривредним газдинствима за куповину пољопривредних машина, садног материјала, система за наводњавање, куповину стоке и друге опреме, у последње време прокупачки пољопривредници највише користе за куповину нових трактора. Ове тракторе до сада су купили пољопривредници из Житног Потока, Бумбурека,  Велике Плане, Рељинца и других прокупачких села.

Заменик председника oпштине Прокупље, Мирољуб Пауновић, обишао је газдинство Милана Арсића, који је недавно куповином трактора искористио подстицајна средства ресорног министарства.

-Један од стратешких циљева Министарства пољопривреде јесте да се обнови пољопривредна механизација. Обновом механизације смањују се трошкови одржавања и производње пољопривредних култура, изјавио је он и додао да је ради конкуренције на тржишту неопходно да се прате и примењују нови трендови у овој грани привреде.

Према његовим речима добро је што се све већи број пољопривредника опредељује да искористи подстицајна средства и што на тај начин могу да купе нову механизацију за коју ресорно министарство враћа и до 50 одсто средстава.

Опредељење Владе Србије и министарства пољопривреде да се и малим пољопривредницима који имају мале поседе, а који су највећим делом присутни на територији Топлице, омогући да искористе ова подстицајна средства, Пауновић је у потпуности подржао.

Он је позвао прокупачке пољопривреднике да искористе ове предности при обнови механизације и опреме, која је у просеку стара више од 30 година.

Пољопривредник Милан Арсић куповином трактора практично је подржао акцију Министарства пољопривреде.

-Да није било подстицајних средстава не бих могао да купим нови трактор. Два трактора која имам стара су скоро 40 година. Сада ће ми бити много лакше да обрађујем пет хектара земље на којима производим вишњу, шљиву, пшеницу и  кукуруз, рекао је Арсић.

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име