Одржана седница СО Прокупље

Доношењем  Одлуке о ребалансу буџета Општине Прокупље за 2017. годину на данашњој седници Скупштине општине Прокупље, омогућена је прерасподела средстава буџетских корисника,обезбеђена средства за рационализацију запослених, као и услови за реализацију планираних капиталних инвестиција.

-Ребалансом буџета  знатна средства  издвојена су за  ЈКП „Хамеум“ које је носилац  свеукупног развоја општине , јер ако оно функционише  на прави начин, више средстава остајаће  и за спорт, културу,  пољопривреду и многе  друге области.   Определили смо средства у износу од 38 милиона динара  за куповину простора, као и за набавку нове, савремене механизације   у вредности од 39 милиона динара. Сматрамо да ће ово јединствено комунално предузеће успети да одговори свим захтевима  и да ће инфраструктура општине Прокупље бити у много бољем стању него што је сада.  Наше предузеће учествоваће и у изградњи аутопута која почиње  2018 године, што  ће бити добра прилика за   зараду. Повећали смо и позиције за комуналне услуге  у износу од 26 милиона, који ће бити усмерени за спровођење активности уређења и одржавања нашег града.  Из године у годину овом предузећу се смањују субвенције,  и верујем  да ће врло брзо доћи време када му више неће бити потребне.  Доношењем Одлуке о ребалансу сви грађани наше општине имаће користи и  врло брзо уочиће праве резултате и боље услове за живот на таерторији наше општине, изјавио је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

У наставку седнице  донета је Одлука о  прибављању непокретности у јавну својину Општине Прокупље. Ради се  куповини  ДСК „Топлица“,  које   је према речима председника Симоновића намењено  ЈАвном комуналном предузећу „Хамеум“.
-„Циљ је да ово најзначајније јавно предузеће буде на једном месту, како би  најефикасније функционисало. У постојећим халама би била смештена механизација, машине које су веома скупе за које је потрбан адекватан простор.  Постоји и управна зграда  , што омогућава да се сви послови одвијају на једном месту, а осим тога и цена  ове непокретности   у износу од 38 милиона је  повољна, истакао је Симоновић.
Скупшуина је донела и Одлуку о  Стратегији зазвоја ГИС-а Општине Прокупљеје  који ће обезбедити  брзу, ефикасну и прецизну израду документације за припрему свих развојних пројеката за које Општина Прокупље може конкурисати у оквиру републике Србије, Европске уније и других фондова.
На дневном реду данашње седнице нашло се и десетак одлука чијем се доношењем уређује комунална инфрастуктура на територији општине Прокупље. То су одлуке о комуналним делатностима, о јавном водоводу, јавној канализацији и одвођењу комуналних отпада, одлука о одржавању чистоће, о јавним паркиралиштима, о ауто-такси превозу путника, одлука о јавном превозу у друмском саобраћају, о обављању зоохигијене, о одржавању гробља, одлука о пијацама, о уређењу и одржавању јавних зелених површина. Такође су донете и одлуке о утврђивању радног времена у трговини, занатству, угоститељству и објектима за приређивање  игара за забаву и игара на срећу.
Одборници су разматрали и подржали Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја. Донето је и допуњено Решење о именовању чланова Управног  и Надзорног одбора Дома здравља и ЈКП „Хамеум“. Већином гласова подржан је Финансијски извештај о пословању ЈКП ЊХамеум“, као и Измене и допуне Програма  рада овог предузећа. Донета је Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора  ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље, као и  Одлука о измени и допуни ценовника  услуга  које пружа ово јавно предузеће.
На првом јесењем заседању одборници су упознати са  резултатима овогодишње бербе и откупа вишње и шљиве на територији општине Прокупље, које је изнео руководилац Одељења за пољопривреду Срђан Стаменковић.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име