„Битка на Дрини“ и „Пробој Солунског фронта.“

У заједничкој интерактивној учионици  прокупачке Гимназије и Медицинске школе „Др Алекса Савић“, за ученике основних и средњих школа организована је модерација игара „Битка на Дрини“ и „Пробој Солунског фронта.“

Пројекат спроводи Савез борачких организација Републике Србије у сарадњи са Удружењем ратних војних инвалида Прокупље поводом обележавања 100 година од Топличког устанка, у помен и славу топличких јунака.

-Ово је увод у правила игре у турниру у друштвеним игрицама, који ће бити одржан сутра у 9 часова и 30 минута у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“. Основна идеја је да промовишемо нашу историју на један мало другачији начин. Да децу едукујемо кроз забаву, а онда најбоље и наградимо. Наравно награде  неће изостати ни за оне ученике који су најбоље сликали и писали на тему „ Борба за слободу Србије“, рекао је председник Савеза борачких организација Републике Србије Дејан Марјановић.

Он је додао да је аутор и модератор  игрица Горан Радомировић, који ће на самом турниру бити и супервизор.

-Искуства су показала да су деца много више научила из историје играјући овакве игрице, а ми смо се потрудили да све догађаје и битне ликове из историје обухватимо и дамо им место које заслужују. Те је тако игрицом обухваћен и чувени Гвоздени пук, бројни историјски тренуци, као и све оно због чега се поносимо нашом историјом, истакао је Марјановић.

Ове друштвене игрице, које су сличне монополу, према речима аутора Радомировића, деци ће на посебан и занимљивији начин проширити знање из историје.

Прокупље ће ове игре добити бесплатно преко пројекта „Топличким јунацима“, који финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања-Сектор за борачко-инвалидску заштиту. Очекује се да се игре до краја године појаве у слободној продаји.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име