Донација Јапана Пољопривредној школи

Први секретар Амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамато данас је свечано предао на коришћење  најсавременији трактор са  савременом опремом  ђацима и професорима Средње пољопривредне школе „ Радош Јовановић Сеља“ .

У присуству заменика председника Општине Прокупље , Мирољуба Пауновића и већнице за образовање Општине Прокупље Маје Ранђеловић,  ову вредну донацију, дар народа Јапана  примио је директор  школе Небојша Бјелић.

 Осим трактора, јапанска амбасада је школи, у којој се у 18 одељења школује 407 ученика, за различита пољопривредна занимања,  донирала и савремени тробразни плуг и балирку-пресу  чија укупна вредност износи 72.000 евра.

-Захваљујем се  Општини Прокупље на напорима које улаже у  побољшање услова образовања  и свима који су дали свој лични допринос како би ова донација дошла у праве руке.  Ова вредна  опрема обезбедиће још боље  услове за  квалитетније спровођење практичног дела наставе, рекао је Јамато и додао  да очекује да  ће се добри односи помоћи и сарадње између Јапана и Србије и даље продубљивати  и бити све квалитетнији и садржајнији.

-У име локалне самоуправе и грађана Прокупља захвалио би се Амбасади и народу  Јапана за све донације које су  до сада упутили нашој општини , рекао је заменик председника Општине Прокупље  Мирољуб Пауновић.

Он је прецизирао да је овај пријатељски  народ  посебно помагао прокупачким основним и средњим школама као и здравственим установама.

Према његовим речима  опрема коју је добила Пољопривредна школа је јако вредна и значиће много ученицима и професорима ове,  једне од најбољих  школа у Србији.

 Такође је подвукао да су оваква савремена средства неопходна током стицања  знања  у циљу  напретка и примене нових технологија  у пољопривредној производњи.

Директор школе Бјелић  је захвалио амбасадору Јапана и нагласио да је овакав вид савременог приступа настави  и прави пут  до стицања квалитетног знања које је примењиво касније у пракси  у циљу подизања квалитета у пољопривредне производње у Србији.

Он је рекао да су велики допринос у остваривању овако добре сарадње са јапанском владом  дали  Министарство пољопривреде и технолошког развоја  Републике Србије као и Општинa Прокупље.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име