КОМЕ ЈЕ ОВО ТРЕБАЛО: Ко је организовао, платио и довео усташе на дерби? (ВИДЕО/ФОТО)

У вишедеценијској историји југословенске српске, балканске, европске,па на крају крајева и светске навијачке сцене ово није забележено. У срцу Београда, у храму српског спорта, циљано су доведени Србски архи непријатељи да уз озбиљне напојнице нападну једну од последњих преосталих Србских светиња.

Пише: Марко Банић

Понос европског фудбалског света београдски вечити дерби у Београду пореметили су Србски архи непријатељи озлоглашени Сплићани. Умешавши се, понављамо – за озбиљне новчане накнаде у, гробарско гробарски сукоб.

Не улазећи у гробарске размирице сваком родољубивом Србину у око упада фрапантан моменат, Сплићани на југу. Коме је то требало? Да ли су наше безбедносне службе морале и могле да то предухитре?

https://youtu.be/YW5zBexm8qo

Шта је следеће? Хоће ли бити освете? Само су нека од питања која тиште сваког родољубивог навијача. А Србска навијачка сцена је по вокацији родољубива.

Ноћас је у београдској полицији приведено десеторица Сплићана. У немирима на стадиону у Хумској учестовао је између осталих Сплићана познати хрватски кик боксер Дамир Товарoвић, сплитски (солински) криминалац Анте Фирић и  извесни Клиш, припадник сплитског крими миљеа.

Товаровић је пре десет година био државни првак Хрватске у кик боксу. На интернету постоји његова слика где позира поред усташког грба, који за разлику од званичне заставе Хрватске почиње белим пољем.

Товаровић испод усташког грба (Фото: Јутјуб/Фејсбук)

Сплићанин са надимком Kлиш је међу ухапшенима.

Анте Фирић је хоспитализован на ВМА са озбиљним убодним ранама и налази се у критичном стању.

Како сазнајемо Сплићани су били смештени у хотелу „Зира“ у Београду, а у хотел је након инцидента дошла и полиција.

Извор: Правда

Фото: Јутјуб

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here