Рекламе - Маркетинг - Контакт

Пред препуном салом одржана зимска школа за пољопривреднике

Традиционална зимска школа, коју је организовала Пољопривредно стручна служба Прокупље, окупила је велики број власника регистрованих пољопривредних газдинстава из Мађара, Горње и Доње Трнаве, Нове Божурне, Ђуревца, Здравиња, Велике и Мале Плане и других прокупачких села. Поред њих, у овој зимској школи учествовали су и професори и ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља”.

-Један од примарних циљева Зимске школе је да се прокупачки и топлички пољопривредници упознају са најновијим технологијама у пољопривредној производњи и мерама аграрне политике, које спроводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, изјавио је в.д. директор-а ПСС Прокупље Жарко Копривица.

Стручни сарадник Института за ратарство и повртарство из Новог Сада Влада Митровић, говорио је о потенцијалима и карактеристикама многих хибрида кукуруза, који се користе на подручју југа Србије.

Саветодавац прокупачке ПСС Снежана Јовић одржала је предавање на тему “Инвазивне штетне врсте инсеката-азијска воћна мушица”.

Она је полазнике школе упознала и са расписаним Јавним позивом за доделу подстицаја за пољопривреду из IPARD фондова и условима под којим пољопривредници могу да конкуришу за доделу ових средстава.

О  повећању квалитета млека применом добре пољопривредне праксе на пољопривредним газдинствима говорила је саветодавац Душка Петровић, а о органској производњи воћа саветодавац Дејан Тонић.

О новинама и средствима у прихрани и фолијарном ђубрењу поврћа говорио је Александар Стевановић.

За пољопривреднике Житорађе и Куршумлије предавања ће бити одржана у току ове недеље.

 

 

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.