САОПШТЕЊЕ ОО СНС ПРОКУПЉЕ : Лаж као навика

 

Политичкој опцији као што је ДС у Прокупљу из године у годину стварно се ништа боље не пише и тако ће бити на сваким наредним изборима јер грађани најбоље кажњавају, не само њихова вишегодишња недела већ и очигледни безобразлук и безобзирност. Ово последње била би најблажа дефиниција последњег иступа у јавности председника ОО ДС Прокупље Славише Момчиловића који ниједном речју не дотиче интерес грађана већ искључиво лични и ускостраначки. Како другачије протумачити оволику заслепљеност мржњом и отворено замајавање јавности безочним пљувањем по свему и свима који из дана у дан на сваком кораку Прокупље чине бољим него што је било.

Оно што он срамотно назива катастрофом од 2012. године може да буде само убрзани процес оздрављења читавог друштва од дуге и тешке болести пљачкашке приватизације, бандитских кризних штабова, прекомерног запошљавања ближе и даље родбине у јавном сектору и систематског урушавања система уз бескрајно задуживање свих будућих поколења које се мери милионима евра или милијардама динара. После свега може неко да не жели ни да види ни да чује а још мање да призна, но то му не даје за право да пласира лажи и личне фрустрације у болесној жељи за влашћу.

Од јесени 2012. године и уласка СНС – а у локалну власт прво се кренуло у стабилизацију текуће ликвидности и опоравак стања јавних финансија кроз штедњу и рационализацију јавног сектора да цео буџет не иде на плате и отплате разноразних дугова већ да после ко зна колико времена поврати и функцију инвестирања која би требала да буде примарна. Тако да је ова власт успела нешто што Прокупље не памти, да на својим рачунима има преко 300 милиона динара и преко миллион евра а самим тим и сигурност да у сваком тренутку сервисира све потребе у свим областима живота и рада наше општине.

Неко ко се хвали отварањем Леонија требао би да зна да је тада та фирма имала око деветсто радника, а сада има три пута више и то уз све већу сарадњу са садашњом влашћу која годинама води и финансира активну политику запошљавања кроз школовање и обуку кадрова. Филипс се није издвајао већ је дошао 2014. године и након продаје сада је тајвански БизЛинк. А то што дотични каже и друге фирме вероватно мисли на десетине оних које су у бесцење распродали и на улицу истерали преко десет хиљада радника. ,, Као и свака од 2012. и ова претходна била је катастрофа. Без иједне инвестиције, новог радног места у реалном сектору “ каже Момчиловић а истина је нешто сасвим друго и очигледна на сваком кораку.

Кад се са западне стране улази у Прокупље просто је немогуће не видети километре очишћеног и уређеног корита реке Топлице чиме је решен вишегодишњи проблем плављења тог подручја. А онда на Царини радови у пуном јеку, завршава се паркинг, степенице, плато и стазе око Дома културе који блиста и гле чуда урађен је 2016. године од руине коју су оставили са све неисправном документацијом и разноразним прљавштинама ко по обичају. Даље асфалтом уместо руиниране коцке око пијаце стиже се у центар и опет радови у току, ради се фасада музеја а мало даље урађена фасада и замењена столарија на школи Татко. Две улице ниже пре десетак дана отворена нова зграда обданишта у дворишту Предшколске установе Невен. На другом крају града Пољопривредна школа у пуном сјају са новим кровом, фасадом, фискултурном салом. На страну то што су нам после 50 година у свим школама у граду и селима урађени нови санитарни чворови коначно достојни човека нарочито деце. Само у школе је ова власт до сада инвестирала 100 милиона динара и ту не стаје већ има бројне одобрене пројекте за ову годину.

Момчиловић без имало срама износи лажи о томе ,, да локална власт током 2017. године ништа није урадила како би побољшала живот грађана ове општине ”. То да се ништа није радило у 2017.години и да нема нових асфалтних улица, када каже грађанима који живе у Видовданској, Мишарској, Мостарској, Божурској,  Моравској и Француској улици треба да дода и то да треба да верују њему а не својим очима. Све оне су асфалтиране јесенас а што се тиче Појатске улице она је уговорена као и Јеврејска која је доведена у предасфалтно стање и биће ускоро под асфалтом у зависности од динамике извођача радова. Истовремено рађене су и водоводне и канализационе мреже у улицама Косте Стаменковића, Гуте Добричанина и Василија Ђуровића Жарког. Очишћена су речна корита Малопланске, Бресничке, Драгушке и Трнавачке  реке на којој је урађен и камени бедем у дужини од 100 метара као заштита за спречавање одроњавања пута. Реконструисани су пут и мост у Горњој Бејашници у веома кратком року и урађении путеви у селима Ђуревац и Вича као и атарски путеви Горње Кординце – Југовац и Дреновац – Бресничић. Насипаване и изваљане путеве и улице тешко је само побројати и за све њих се припрема неопходна документација и израђују се пројекти, јер све што ради ова власт ради по закону и што је најважније све рачуне плаћа без динара задужења. Исто је и са проширењем уличне расвете, само за задњих месец дана новом расветом могу се похвалити грађани у улици Ћирила и Методија као и мештани Микуловца а ускоро ће и у још неколико улица и села што је већ уговорено као и поменути мост  на Топлици за који је предвиђена лед расвета.

И тако да је ништа друго до ноторна лаж, тврдња да ништа није урађено и да ништа није инвестирано. Актуелна власт је све наведено урадила и платила 130 милиона динара за разлику од власти из 2008. године која није платила 55 рачуна у износу од преко 200 милиона а што ће садашња власт ових дана исплатити и то по судској пресуди. Пошто се онај ко плаћа радове сматра оним који их је и урадио, онда се намеће логичан закључак да је све урађено од 2007. године до данас резултат садашње власти, каже се у званичном саопштењу Општинског одбора Српске напредне странке у Прокупљу.

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име