СПРЕМИТЕ СЕ ! Фебруар ће бити гори него што мислите !

Детаљна временска прогноза за фебруар!

И метеоролози су изненађени оваквим следом догађаја!

Током фебруара можемо очекивати три ледена дана, а имаћемо и пет дана са снежним покривачем, прогноза је Националног центра за климатске промене републичког хидрометеоролошког завода.

Прогнозира се да ће у фебруару средња максимална температура бити у интервалу од 8 до 12 степени Целзијуса, а на планинама од 1 до 5 степени.
Очекује се да ћемо у нижим пределима имати од 7 до 13 мразних дана, а у брдско-планинским крајевима од 18 до 25 таквих дана.
За мразне дане се подразумевају они дани у којима је минимална температура ваздуха нижа од 0 степени.

Такође, прогнозира се да ће број ледених дана, када температура ни током дана неће бити изнад нуле, у нижим пределима бити до три, а на планинама од 7 до 14 дана.
“Први дани фебруара почеће хладнијим таласом. У петак можемо на кратко да очекујемо и снег. Након тога опет можемо очекувати топлије време, али већ следећа прилика за снег и кишу имамо у другој недељи фебруара, тачније од 9. до 11. фебруара”, каже Недељко Тодоровић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода.
Током фебруара се прогнозира просечна количина падавина у већем делу земље. Прогнозира се да ће средња фебруарска количина падавина у нижим пределима бити до 50 милиметара, а на планинама до 80 милиметара.
Очекује се да број дана са падавинама буде у интервалу од 9 до 13, а у брдско-планинским крајевима до 17, док ће број дана са снежним покривачем у нижим пределима бити до пет, а на планинама од 18 до 23 дана.
“Време ће бити слично као и у јануару. Имаћемо и топло време и захлађење, као и снег неколико дана. Температура ће бити око просека за фебруар”, каже Тодоровић.

извор : Blic

фото : serbianmeteo.com / Pixabay

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛ! Ђилас за химну изабрао антисрпску песму!

САСТАЛИ СЕ ВУЧИЋ, ЕРДОГАН И ИЗЕТБЕГОВИЋ У ИСТАНБУЛУ

ЈОШ ЈЕДАН ЕКОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ У СРБИЈИ

Кошаркаши „ Прокупља“ поражени од “ Мораве“

Филмски хитови у Дому културе у Прокупљу

ПРЕЛЕПА ПУТИНОВА ТУЖИТЕЉКА СА КРИМА ОТКРИЛА: Србија је прва земља коју ћу посетити јер су и моји преци Срби

Да ли ће се Срби о косовском питању изјашњавати на референдуму?

О ОВОМ ЧАЧАНИНУ БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА: Деда устао из мртвих, па хтео да се повери ћерки! Из собе побегли сви осим кума!

3 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име