(УЗНЕМИРУЈУЋЕ СЛИКЕ) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НА ПРУЗИ КОД ВРАЊСКЕ БАЊЕ: Воз је гурао опел 300 метара, од силине удара ауто потпуно смрскан.. Мајка се срушила кад је чула да јој је син погинуо

Воз не може тек тако да стане, њему треба најмање 500-600 метара, наводе очевици додајући да је аутомобил од силине ударца био потпуно смрскан.

Две особе су погинуле у саобраћајној несрећи која се догодила у ноћи између понедељка и уторка, око 1.45 часова после поноћи, на прузи недалеко од Врањске Бање .

До несреће је дошло када је међународни теретни воз који саобраћа на релацији Солун-Ниш недалеко од пружног прелаза налетео на возило “опел омега”. На лицу места погинули су возач и путник опела С. С. (42) и М. Д.(42) из села Ћуковац. Настрадали мушкарци били су радници ЈП “Водовод” у Врању.

Како се незванично сазнаје, рампа на пружном прелазу је била спуштена, а возило је покушало да прође између полубраника на путном прелазу а воз се кретао брзином од 80 километара на сат и покупио је возило.

“Воз не може тек тако да стане њему треба најмање 500-600 метара да стане”, наводе очевици. Воз је гурао испред себе “опел омегу” око 300 метара. Аутомобил је од силине ударца потпуно смрскан, на снегу и седиштима трагови крви. Воз је гурао испред себе “опел вектру” око 300 метара, када је дошло и до испадања локомотиве са шина. Један од настрадалих је остао у аутомобилу, док је други испао из возила.

Представници “Железница Србије” били су на лицу места, али нису желели да говоре о овој несрећи. Породицама настрадалих вест о трагедији саопштила је полиција у присуству лекара Хитне помоћи.

Мајку настрадалог Саше Стојановића вест да јој је погинуо син затекла је на кућном прагу. Закукалала је на глас, срушила се, а јаук несрећне жене парао је небо. Полиција и лекари покушали су да жени укажу помоћ. Неутешан је био И стриц који је јецао не верујући у оно што му је саопштено. Саша је био возач у врањском “Водоводу” за собом је оставио супругу ћерку и сина.

“Ћерка је прва година средње школе, а син иде у осми разред основне школе, има мајку, има оца и живео је с њима у породичној кући. Био је добар човек, једини можда који је вредео овде, волео је да се дружи и да помогне, не могу да објасним… Већ у 6.20 часова сам сазнао за несрећу, али нисам знао ко је погинуо. Ушао сам у продавницу коју држи Сашина сестра да купим хлеб…шта да радиш нити смеш да приђеш да изјавиш саучешће. Имајка И отац су му болесни а нисам ни знао да ли су они уопште чули да им је син настрадао”, причају комшије.

“Видим хитну помоћ а не знам о чему се ради, страшно онда чујем да је погинуо син моје пријатељице”.

ПУ Врање потврдила је да се несрећа догодила у ноћи између понедељка И уторка, сат времена после поноћи, у Врањској Бањи на пружном прелазу где је дошло до судара теретног воза који је саобраћао на релацији Табановци-Ниш и путничког возила “опел омега” без регистарских ознака.

“У саобраћајној незгоди возач возила и путник преминули су на лицу места. Они су 1976. годиште и из околине Врања су. Увиђај су извршили заменик тужиоца ОЈТ у Врању И полицијски службеници ПУ Врање.

Железнички саобраћај у уторак ујутру био је у прекиду, а путнички је преусмерен преко села Ћуковац И Топлц према Врањској Бањи. Екипе “Железница Србије” биле су на лицу места”, наводе у полицији.

Извор: Курир

слика : Татјана Стаменковић

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Аладин Еминовић јачи од снега и ветра

Обележена 101. годишњица Топличког устанка

Нови сајт Дома здравља за боље информисање пацијената

На подручју Топличког округа отежан саобраћај због снега

НЕСРЕЋА КОД КРАЉЕВА! Возач камиона доживео срчани удар, слетео са пута и УМРО!

 

3 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име