Више јавно тужилаштво у Нишу потврдило: добили смо списе предмета Љубише Митића и доставили их вештаку

Више јавно тужилаштво у Нишу потврдило је порталу „Прокупље онлајн“ да је од Основног јавног тужилаштва у Прокупљу добило списе предмета који су формирани поводом кривичне пријаве поднете против Љубише Митића из Прокупља због кривичног дела злоупотреба положаја одговорог лица.

Митића терете за тешке проневере ?

„Ови списи предмета заведени су у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу. Исти су уз наредбу за вештачење достављени вештаку 21. марта ове године“, стоји, између осталог, у званичном допису нишког Вишег јавног тужилаштва.


Подсећамо, Полицијска управа у Прокупљу поднела је кривичну пријаву против Љубише Митића из Прокупља, због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.
Пријава је поднета након провера које је ПУ Прокупље извршила по пријави надлежних у „Мостнет РТВ“, који су утврдили одређене неправилности у раду, у време док је Митић био директор ове телевизије.
Како сазнајемо, Привредно друштво „Мостнет“ ДОО Прокупље је, приликом утврђивања чињеничног стања и пословања претходног директора Љубише Митића, након додатне контроле утврдило одређене неправилности у раду, те је Полицијској управи у Прокупљу прошле године послало захтев за проверу.
-Потребно је утврдити на који начин је Митић 2015. и 2016. године правдао утошено гориво, на основу чега је извршио готовинске исплате, где се налази аудио-видео миксета и многа друга средства за рад на телевизији која су купљена у време док је господин Митић био директор. Ту су и активни судски поступци за неплаћене рачуне, тужбе запослених за неисплаћене доприносе и плате, нема финансијског извештаја о
пословању за 2016. годину, стоји, између осталог, у захтеву.

УПОЗНАЈТЕ “ДИНАСТИЈУ ЈОЗИЋ” Локални шериф махинацијама обезбедио ЦЕЛУ ФАМИЛИЈУ!

Како каже наш извор, а који познаје Кривични законик, члан 234, а који се односи на Злоупотребу положаја одговорног лица, за свако одговорно лице за које се докаже да је искористило свој положај, казне су велике.
-Овде између осталог стоји да одговорно лице које искоришћавањем свог положаја или овлашћења, прекорачењем граница свог овлашћења или невршењем своје дужности прибави себи или другом физичком или правном лицу противправну имовинску корист или другом нанесе имовинску штету, уколико тиме нису остварена обележја неког другог кривичног дела, казниће се затвором од три месеца до три године, ако је извршењем дела из става 1. овог члана прибављена имовинска корист која прелази износ од четристопедесет хиљада динара, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година, ако вредност прибављене имовинске користи прелази износ од милион и петсто хиљада динара, учинилац ће се казнити затвором од две до десет година, каже извор познат редакцији.

 

27 КОМЕНТАРА

  1. Mene zanima da li se moze utuziti staresina Vojske Srbije za maltretiranje potcinjenog u periodu od 15.09.2010. do 05.01.2011. jer je zloupotrebio sluzbeni polozaj i maltretirao desetara na izdvojenom objektu u kzb, a posle se sakrio od Vojne Policije ispod zastitnika gradjana.

  2. haha zar pre par dana na svom portalu, Ljubisa Mitic nije demantovao je protiv njega podneta krivicna prijava? Kome verovati visem javnom tuzilastvu ili Lj.M? Pitanje je sad?

  3. То ли ова поштењачина што краде телефонска клешта ? Па где клешта узеде аман ? Добро ниси и врата поскидао када си крао. За клешта иде робија 10 године, опаа …

  4. Strašno, izgleda da u manjim sredinama ovakvi prestupnici stvarno haraju, i da se nadležni organi plaše od ovakvih kriminalaca. Da je on u Beogradu, bio bi u pritvoru do okončanja postupka. Sramota šta je uradio, strašno …

  5. Citam redovno prokupacke vesti, ali mi nikako nije jasno kada gospodin Ljubisa napise da nema prijave, a onda vidim sliku dopisa iz tuzilastva. Inace pamtim gospodina Ljubisu kad je izvestavao iz mog kraja, tada je bio dobar sa celnicima vlasti, a sada mu nisu po volji, pa svaki potez napada. Verovatno se nesto krije iza kulisa..

  6. Tako nam treba kada nam seljaci vladaju gradom. Brukaš tvoju sortu seljačku, seljak je uvek bio pošten čovek koji je hranio Srbiju u svim ratovima, ti si izrod seljački . Brukaš selo i Babin Potok. Nikada nismo imali u selu takvog lopova, odričemo te se.

  7. Ja imam još informacija za njega , još neki ljudi planiraju da ga tuže i ima neke izvršne presude. Kako da vam dostavim ? Prevario mi rodjaku, uzeo na pozajmicu 60 000 dinara, i ne vraća i čak joj preti da će da je razvlači po novine ako ga tuži. Došao ti je kraj Ljubišo !

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име