ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: ​Само победа над смрћу даје смисао животу!

Победа над смрћу једина је истинска победа човека, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

(ВИДЕО) САМО КОД ПРАВОСЛАВАЦА тренутак Божијег чуда у Јерусалиму: Запаљен Благодатни огањ, велики број верника посетио Христов гроб

– Победа над смрћу представља једину истинску победу човекову. Све друге побeде и човекови успеси на земљи, ако се не завршавају том победом – ништа не представљају.

Само победа над смрћу даје смисао свеукупном људском животу и делању, човековом рађању и постојању“, поручио је митрополит у васкршној посланици православним хришћанима у Црној Гори, који овај празник обележавају о Јулијанском календару.

Поука на Велики петак, светог Николаја Србског: “Не презримо, браћо, ту неисказано скупу цену којом смо плаћени. Због ње вредимо као људи.”

Према његовим речима, није ни мало случајно што савремена психијатрија сматра да је најопаснија болест нашег времена – болест губљења смисла живота.

– То је болест која рађа безброј других болести. А губљење смисла живота управо се рађа из прихватања смрти као једине коначне реалности човека и света. Све филозофије и идеологије, без обзира како умне и дубоке изгледале, које прихватају смрт као коначну реалност, у суштини представљају обману и лаж управо тиме што обоготворују смрт, пролазност и ништавило- навео је митрополит Амфилохије.

НАЈВАЖНИЈИ СИМБОЛ ВАСКРСА: Ево зашта прво јаје мора да се офарба У ЦРВЕНО и ово ОБАВЕЗНО треба да урадите са старом ЧУВАРКУЋОМ

Како је истакао, све су оне садржане у оном првом демонском искушењу Христовом на Гори кушања: „и приступивши Њему кушач рече: ако си Син Божији, реци да камење ово постану хлебови“.

„Сваки човек на земљи рођени стоји пред тим искушењем“, поручио је митрополит црногорско-приморски.

ДАНАС ЈЕ ВЕЛИКИ ПЕТАК: Најтужнији хришћански празник

Савремени човек, наводи Амфилохије, стоји пред тим искушењем можда више него ли било која генерација до нашег времена.

Извор: Танјуг

 

 

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here