Светски дан Црвеног крста обележен у Прокупљу

Волонтери и запослени у Црвеном крсту Прокупље данас су у центру града приказом свакодневних активности у помагању грађанима у разним кризним ситуацијама, обележили Светски дан Црвеног крста, 8. мај и почетак Недеље Црвеног крста.

Почео међународни тениски турнир “Прокупље опен 2018”

На неколико штандова изведене су показне вежбе и организоване радионице у којима су поред волонтера учествовали и ученици прокупачких основних школа.

– Данас су овде  наши волонтери и запослени у Црвеном крсту представили своје активности кроз неколико реализованих програма. Око 30 стално активних волонтера извело је показне вежбе из прве помоћи, деловања у ванредним ситуацијама, добровољног давања крви, програма инклузије, промоције хуманих вредности и борбе против трговине људима. Ово је дан, као и цела предстојећа недеља када кроз разне активности желимо да укажемо на значај хуманитарног рада и покажемо колико су наши волонтери добро едуковани и обучени за деловање у разним кризним ситуацијама, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић.

ЖРК Топличанин данас игра важну утакмицу!

Светски дан Црвеног крста обележава се на дан када је рођен Анри Динан, оснивач једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Владика нишки Арсеније освештао темељ цркве Св.Великомученика Георгија

СНАЖНО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО КУРШУМЛИЈУ: Проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА!

Пакети са храном за најугроженије породице општине Прокупље

Сви БЕЖЕ од рада у пољу

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име