УПОЗНАЈТЕ “ДИНАСТИЈУ ЈОЗИЋ” Локални шериф махинацијама обезбедио ЦЕЛУ ФАМИЛИЈУ!

Председник општине Блаце Зоран Јозић добио је 2016. године из општинског буџета 215.923 динара “ради унапређења пољопривредне производње”, док је Земљорадничкој задрузи “Блачка”, где је директор био његов син Стефан Јозић, из буџета општине расподељена два милиона динара!

Сајт “Прокупље онлајн” поново доступан верним пратиоцима

Да ствар врца од непотизма показује и чињеница да је новац намењен Задрузи додељен решењем УО Фонда за развој пољопривреде општине Блаце чији је члан у том тренутку био Горан Јозић, брат председника општине и директор Средње школе!

Све ове чињенице утврдила је Агенција за борбу против корупције која је Зорану Јозићу изрекла меру јавног објављивања препоруке за разрешење са функције. Но, иако је мера изречена у фебруару, он је и даље председник.

Јозић је изабран за председника општине 12. маја 2016, а решењима од 21. јула и 29. октобра њему су одобрена средства из општинског буџета од 215.923 динара и пребачена на рачун 10. новембра. Одлуку о додели два милиона динара Задрузи “Блачка” донео је 22. децембра 2016. Управни одбор Фонда чији је члан у то време био био Горан Јозић. Син председника општине Стефан Јозић поднео је оставку 27. децембра исте године на фукцију директора Задруге, али је у време када су средства додељена био на њеном челу.

Зоран Јозић тврди да је конкурисао за субвенције за своје газдинство пре него што је постао председник општине, да са одлукама УО Фонда нема везе и да је једини “грех” што није обавестио Агенцију.

Четврто један Медицинске школе најбоље у предузетништву

– Пре него што сам постао председник општине поднео сам захтев за субвенције. Свако газдинство које је конкурисало и испунило услове, а мислим да их је било 467, добило је средства у складу са законом. Мислим да је конкурс био у марту или априлу, а ја сам 12. маја постао председник. Нисмо никога оштетили, нисмо ускратили некоме, а дали газдинству Јозић. Бавио сам се пољопривредом пре, бавићу се њоме када не будем више председник општине – каже Јозић.

Када смо га подсетили да је Агенција утврдила да је конкурс за расподелу средстава 27. маја 2016. расписало општинско веће, те да је лично потписао конкурс као председник општине, да је објављен у јуну те да није могао да конкурише пре него је расписан, Јозић је остао при своме.

– Ми смо конкурисали раније, процедура је трајала дуго. Прикупљали смо документацију много раније. Вероватно су ишле сагласности министарству. Конкурс је завршна фаза читаве процедуре, могуће је да је тада само објављен конкурс а све оно, захтеви, сагласности Министарства, одлуке, програм, то је ишло све пре тога – додао је он.

Зоран Јозић тврди и да УО Фонда “нема везе са председником општине” јер га именује Скупштина, те да комисију која проверава да ли су испуњени услови именује УО Фонда, а сагласност на конкурс даје Министарство.

– Апсолутно никаквих додирних тачака са мном нема, само што сам био председник општине у том тренутку и нисам обавестио Агенцију о сумњи на сукоб интереса, то ми је проблем. Ја заиста нисам ни знао да нешто треба. Што се тиче субвенције за развој задругарства, нама је у закону обавеза локалне самоуправе да помаже задруге. Игром случаја је био Стефан на том месту, поднео је оставку пре него што је и један једини динар потрошен са рачуна задруге. Ја сам у међувремену сконтао да то није на крају крајева можда океј и он је дечко поднео оставку и онда је нови директор ушао и трошио паре, каже Јозић.

Агенција је пак констатовала да између председника Фонда и председника општине постоји зависност јер је председник општине тај који даје сагласност на програм рада и финансијски план Фонда.

“Мала средина, мало стручњака”

Брату председника општине Горану Јозићу изречена је мера јавног објављивања одлуке о повреди закона о Агенцији за борбу против корупције јер није пријавио сукоб интереса. Он је истовремено обављао функције директора школе и члана УО Фонда. Мера је изречена и јер су у време док је био члан Фонда Задруге “Блачка” чији је члан и директор био његов братанац, додељена два милиона динара из општинског буџета.

Зоран каже да његов брат није могао сам да да паре Задрузи.

– У малој средини немате велики избор стручњака који се разумеју. Ако је и био у то време члан УО, он је био један од пет или седам чланова. Како је могао сам да определи или да утиче где ће да иду средства – каже Зоран Јозић. Горана нисмо успели да добијемо.

извор: blic.rs

фото: blace.org.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

 Усвојено, Формира се Комисија за истрагу последица НАТО бомбардовања, председник Дарко Лакетић

Пакети са храном за најугроженије породице општине Прокупље

Мештани села Ћуковац код Прокупља ПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕНИ!

(ФОТО) Прокупчанин Душан Савић “покидао” у Румунији: Треће место на Балканском првенству у бодибилдингу

Почело постављање бетонских плочастих пропуста на реци у Горњој Стражави

За недељу дана рођено девет беба

 

 

25 КОМЕНТАРА

  1. A najbolji drugar mu ovaj sa više poslovne, direktor mahinator. Ugledao se na Jozića pa drpa li drpa, eeee dobar je on samo 700 000 a ovaj kralj Jozić ubi milionče i to dva , hahahahah

  2. Ubise nas razni nepoti treba pod hitno smanjiti ovlascenja predesnicima opstina pa vise nece biti raznih jozica k slicna govns puns ih srbija umidlili da su bogom dati

  3. Pa kad mi nemamo nase ljude. Nego iz pizde materine dodju i pokradu nas. Ceo zivot nas neko lopovise i dokle ce to da trpimo. Ta gamad da se otera sto pre i da odgovaraju sto su pokrali.

  4. U istoriji,Blace nije imalo goreg predsednika.Vrlo je prepotentan i nadobudan,a plaćen je da bude pristupačan gradjanima.O mahinacijama i malverzacijama,sve se zna,kompetentne institucije,iznele su podatke o njegovoj zloupotrebi,ali biće još,sigurna sam.

  5. Jozić zajedno sa direktorom visoke škole u Blacu prodaje kuće šiptarima u Kuršumliji i Blacu. Znam provereno, ma….. je…. pi…. prodana . Podneo sam krivične prijave protiv vas, nećeš moći doživotno da podmićuješ sudije pravda će doći na naplatu …

  6. Tacno tako suvodolac,u pravu si.Odavno se zna da Jozic sa Milacicem prodaje srpsku zemlju po Toplici siptarima iz Podujeva,zato ga i podrzava da nelegalno unistava skolu .Treba sa Jozicem i Milacica procesuirati i skloniti.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име