Медијска хајка на др Дарка Лакетића: Коме смета истрага о последицама НАТО бомбардовања?

“Има два стана и живи у Београду а узима путне трошкове, има један стан, само путује, не путује, директор, помоћник директора…”, само су неки од наслова који су се претходних дана појавили у појединим медијима у Србији, а који се односе на народног посланика који у Скупштини води Одбор за здравље, др Дарка Лакетића из Прокупља.

Ово и не би привукло неку велику пажњу, обзиром да народ зна да постоје неутрални медији, али постоје и они којима је политика куће-нападати власт, само то и ништа друго, да се наслови нису појавили само неколико дана након што је др Лакетић именован за председника Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања.

-Шта је бре ово? Један пише да човек има два стана, други да поседује само један стан. Па нек’ се договоре већ једном! Једва сам чекао да се изабере та Комисија, да стручни људи открију које су последице остале после бомбардовања 1999. године. То сам желео пре свега из личних разлога, изгубио сам неколико драгих особа, рођака, другара… И данима пратим кад ће избор чланова Комисије, кад ће почети истраживање… а онда се појављују вести у којима се напада тек постављени председник Комисије! Не знам за вас, мени је ово сумњиво. И још пишу о нечему што се наводно дешавало 2014., па 2017. године. Па где су до сад били, што до сада нису писали о томе? Сумњиво је, сигуран сам да ту има нечега, каже Милан Радојковић, читалац који нам се јавио и који сматра да ово завређује пуну пажњу.
-Да се види о чему се ту ради и зашто нападају човека баш у тренутку када истрага треба да почне, истиче Радојковић.

Додаје да не познаје Лакетића лично, али да је чуо да је добар лекар.
-Људи, не могу а и не морају баш сви да нас воле. Неки ће да нас хвале, други куде… Није то поента приче. Баш синоћ сам коментарисао и са комшијом… И он се пита зашто се до сад није писало о наводној бахатости др Лакетића него баш сад? Мислим да овде није реч о томе да неко има нешто лично против доктора. Да је тако, и раније би био нападан. Дај Боже да грешим али све ми говори да се ту умешао неко ко не воли Србију, ко не жели да се последице бомбардовања открију и сада покушава да дискредитује доктора… Можда је неки странац, или што је још горе, наш човек, а издаје своју земљу… А најгоре од свега би било ако би се сазнало да су се поједини медији „продали“, да су издали свој народ… Ово ми личи на медијску хајку… Огорчени смо, и ја и моја породица, и комшилук, истиче наш саговорник.

Лакетић не жели да коментарише ове наслове.

-Увек сам био за демократију и слободу говора. Медији треба да буду слободни, да истражују. Немам ништа против да се пише и о мени, нико није заштићен, али само са одговарајућим доказима. Оно што је написано треба да буде истинито. Пустите, ти наслови нису толико важни колико је важно да се почне са истрагом последица бомбардовања, да видимо где смо и шта смо. Урадићу све што је у мојој моћи да истина изађе на видело, каже др Лакетић.

Како додаје, следеће недеље биће одржана конститутивна седница.

-Чланови Комисије добиће задатке. Након тога ћемо се састати са представницима одговарајућих институција који ће нам помоћи у истрази. Прва локација коју ћемо обићи је Врање. Тамо ћемо се састати са представницима локалне самоуправе али и са људима који су били изложени радијацији током бомбардовања. Када то завршимо, договарамо долазак председника Комисије Парламента за истрагу о осиромашеном уранијуму Ђан Пјер Скауна у Србију, закључио је др Дарко Лакетић.

22 КОМЕНТАРА

 1. Nedajte se doktore, cela Toplica je uz vas, vi ste odličan ekspert i izvanredan doktor a prvenstveno ste čovek. A kritičara uvek ima, neprijatelja je svugde, žalosno je što u tome učestvuju Srbi i što su uzeli ogroman novac za to.

  • Smiljo pričaj u svoje ime i ne stavljaj se ispred cele Toplice, niko, Laketiću ništa ne zamera, pa svi su i ranije koristili stranačke privilegije da bi lično uznapredovali, ali se dobro zna šta je po zakonu a šta nije, ako nioje kršio zakon, ok, ali ako jeste mora dfa odgovara ko i svi. Ja mislim da nije i jedino verujem argumentima.

 2. Uvek ćemo imati Jude u našim redovima, koji se prodaju za šaku dukata. A da li mislite da bi se to dogodilo Šiptarima ili Hrvatima ili nekom drugom narodu ? Oni su svi složni i jedinstveni a mi … sramota za novinare koji su uzeli pare da pišu o ovakvim stvarima i napadaju istinu koju smo jedva dočekali. Svaka vam čast doktore što ste prihvatili izazov da se uhvatite u koštac sa ovolikim problemom.

 3. Sramota šta su sve u stanju da rade pojedini novinari zarad malo para koje dobijaju. To samo svedoči o njima, a vi doktore samo nastavite da radite vaš posao i ne obazirite se na komarce.

 4. Smeta Amerikancima zato i dopustaju da siptari prave sranja i da tuku taj napaceni narod tamo nebili mi krenuli ,a da smo pametni krenuti pa oterat sve u ……….. do tirane

 5. TAKO JE SIPTARIMA I NATO LOBISTIMA NE ODGOVARA ISTINA I SAD BI HTELI DA MI RASPRAVLJAMO O PUTNIM TROŠKOVIMA, STANOVIMA, A DA ZABORAVIMO NATO BOMBE, ONE KAO STO KAZU NISU STETNE.
  AKO JE TO TAKO NEKA BOMBARDUJU SAMI SEBE PA DA VIDIMO

 6. Druge neka ostave na miru da casno rade svoj posao.
  TO JE MNOGO BITNO I VAZNO DA ZNAMO ISTINU PA KAKVA JE DAJE MADA NE MOZE BITI DOBRA ALI MORA DA SE ZNA SA CIME SU NAS BOMBARDOVALI I KOLIKO JE BILO TIH BOMBI

 7. Svi znamo kolio čovek putuje i odriče se prvenstveno vremena za svoju porodicu,a zarad interesa toplice.Zluradi ljudi žele da od toga naprave neku izmišljenu vest. Napred doktore,ne osvrćite se na nebuloze NATO podanika!

 8. Да ли се неко запитао са имовином Рушке пушка удовице Ђинђића или Чеде Јовановића,његовог кума Поповића,Душан Петровића тзв.10% или Тадића,Шутановца,Грујић нов.начелника полиције у Прокупљу,Владе Јовановића и.секретара мин.за екологију где је новац за депонију,Милан Топлица и афера Прокупац.Шта ради и да ли ради привредни криминал и јавни тужилац?Ако овако раде,прогласити их технолошким. Вишком са понудом да раде не на јавне радове у Хамеум јер боље не заслужују или друштвено кодни рад у Доњој Трнави.

 9. Velika je hrabrost baviti se ovakvim istragom, a Darko jeste hrabar. Hrabrost zbog onih koji su oboleli, zbog svih onih hemoterapija i zracenja kojih ne bi bilo da nije bilo NATO bombardovanja. Zao mi je sto se skrece na neke druge stvari i verovatno lekari treba da zive u supama da bi svet bio spokojan i miran. Puno srece Darko na ovom teskom poslu. Uspeces.

 10. Па неће ваљда доктор у шупу да живи, овамо кукамо како нам сви доктори одоше, а сад па кукамо и колко стана имају. Да се ја питам ја би докторима дао плату 10 000 евра, учитељима и наставницима 6 000 евра, без њих пропаде држава. А ово што пишу ме уопште није ни заинтересовало да уђем и прочитам јер знам да није истина. Алооо људи нису имали ништа друго да му нађу него пишу да узима путне трошкове који су законом прописани. Па како човек сада када је директор комисије да иде по Србији и обилази локације бомбардовања, јел хоће после и о томе да пишу како узима паре за путне трошкове како обилази Србију и места где су бомбардовали …

 11. Doktore ,znam da ste odgovoran čovek u svakom poslu i zato Moja podrška Vama i komisiji i Verujem u pravi rezultat o uticaju radijacije na naše zdravlje. Što se tiče pretnji ,na žalost ali peta kolona je uvek prisutna među nama.Srećno.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here