(ВИДЕО/ФОТО) ТАКО ТО РАДЕ СРПСКИ АРТИЉЕРЦИ: СРПСКА АРМАДА У ВАТРЕНОМ СКОКУ: Хаубицама преорали непријатеље!

Припадници Првог топовско-хаубичког дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде из Ниша извели су на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ завршно бојево гађање у оквиру тактичке вежбе „Ватрени скок 2018“.

(ФОТО) УВЕРЕНИ ДА ЈЕ ЗНАК ОД БОГА! Александровац у шоку: Прво су видели СОТОНУ, а сада је ГРОМ УДАРИО У ЦРКВУ!

На тај начин окончано је њихово вишедневно покретно логоровање, започето 28. маја, када су напустили Касарну „Мија Станимировић“, наводи се у саопштењу Министарства одбране. Покретно логоровање се одвијало на правцу Ниш-Алексинац-Ртањ-ИВП „Пасуљанске ливаде“.

У околини Ниша и Алексинца изведено је више тактичких увежбавања.

Артиљерци су се увежбали у заузимању елемената борбеног распореда, поседања ватрених положаја, премештања са једног на други положај, а припадници 69. логистичког батаљона правовремено и редовно су обезбеђивали исхрану, водоснабдевање, здравствену заштиту, техничку подршку.

Током боравка на полигону „Пасуљанске ливаде“ припадници Првог топовско-хаубичког дивизиона су, у оквиру тактичких вежби на терену, извели велики број вежбовних и испитних батеријских гађања и испалили велики број пројектила – гађали су из уметнутих цеви 20 милиметара.

НОВИ ТЕРОР НАД СРБИМА НА КИМ: Током ноћи каменоване две српске куће у Витини!

У завршници „Ватреног скока“ реализована је тактичка вежба с артиљеријским бојевим гађањем из хаубица 152 мм и топова 130 милиметара.

Ове године је четврти пут заредом, у склопу покретног логоровања, интегрисана обука сталног и резервног састава, а стални састав су допунили резервни официри, подофицири и војници. У саставу јединице били су и кадети завршне године Војне академије – модул артиљерија.

ТРАЖЕ РАДНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ И НУДЕ 1.300 ЕВРА ЗА БРАЊЕ ЈАГОДА: Ово је два до три пута више него што сезонци добијају у нашој земљи

– То се показало изузетно делотворно и успешно. Тиме смо постигли неколико резултата. Најпре, обучавамо наше команде у раду и командовању јединицама на терену. Потом вршимо обуку нашег активног састава заједно са резервним саставом и, као треће, припремамо кадете завршних година за почетне дужности, да могу, кад заврше Академију, успешно да командују својим јединицама – истакао је командант бригаде пуковник Звонко Стојковић.

26 ГОДИНА ОД БРУТАЛНОГ УБИСТВА СРБА У ЛЕДИЋИМА: Иконија је имала 92 године, а малени Милан само 18 месеци када су их свирепо убили!

Стојиљковић истиче да треба наставити праксу извођења покретних логоровања са активним и резервним саставом и кадетима, јер она даје изузетно добре резултате. Захваљујући томе „Ватрени скок“ је постао препознатљива активност у Војсци, а Мешовита артиљеријска бригада позната по њему.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГЛУМИ ШЕРИФА УСРЕД БЕОГРАДА Скот пола сата пљувао по Вучићу и Србији!

(ВИДЕО) ОВУ ФРЕКВЕНЦИЈУ ЈЕ ПРОПИСАО ЈОЗЕФ ГЕБЕЛС: Она је и даље у употреби, а нико НЕ ЗНА ЗАШТО

НОВИ ДОС: ЛУКАВИ ЂИЛАС КУПУЈЕ ДЕСНУ “ОПОЗИЦИЈУ”, ТРГОВИНА ПОЧЕЛА!

(ВИДЕО/ФОТО) ДРАМА на путу у СРБИЈИ: Указивали ПОМОЋ повређенима, па и САМИ ДОЖИВЕЛИ УДЕС!

Дошли на посао, нису ни слутили да ће сви завршити у Дому здравља!

Терориста Харадинај поново уцењује Србију: Тражи признање независности у замену за помирење!

СНАЖНО НЕВРЕМЕ изазвало хаос у овом делу Србије, ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ЛЕШНИКА

Малинари настављају протест — очекују „појачање“

Вучић одбио „амерички пакет“ за Косово

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here