(ФОТО) Пљуште претње из ПСГ Саша Јанковић ОО Прокупље: Нељубазни према новинарима, прете протеривањем из града!

26
1

Да ли због тога што је портал “Прокупље онлајн” увек на страни грађана, и труди се да заштити народ, а посебно Прокупчане, од манипулација, да информише људе и помогне им, колико је то могуће, да реше неке проблеме, или је нешто друго у питању…

Ево како је припадник МУП спречио МАСАКР У НИШУ!

Корисници друштвених мрежа су пре неколико дана на фејсбук профилу Снежане Илић, из Покрета слободних грађана из Прокупља, могли да прочитају следећи статус: “Поручите једном небитном искомплексираном лику који није одавде а мисли да је Прокупље његов град да ако нема ни један Прокупчанин да му стане на црту има један Прокупчанка…..са 400.000 динара наших пара из буџета датих порталу прокупље онлине управо је почело његово протеривање из овог града… и не шалим се ни мало… мораће и мало дуже да робија!” (статус преносимо у оригиналној верзији, без правописних корекција).


Протеривање из града? И плус није шала? Отворена претња? Хмммм… Кога ће “протерати из града”, коме ће дотична да стане на црту? Ко ће да робија и зашто? Зашто се спомиње портал “Прокупље онлајн”?

Статус је дан касније уклоњен са профила, али не и из сећања новинара који раде за “Прокупље онлајн”. Како кажу, ово их је баш узнемирило.

Ужас: Окупљени који протестују због цене горива НИСУ ДОЗВОЛИЛИ возилу прокупачке Хитне помоћи да прође!

Протести у Прокупљу због цене горива СПРЕЧИЛИ ГА да стигне код девојке!

 

Како њих, тако и власника портала Душана Ђорђевића.
-Право да вам кажем, немам времена да пратим објаве на друштвеним мрежама, имам пуно посла, не стижем… Мени је фејсбук разонода, волим да прочитам нешто поучно, занимљиво… Или неку шалу, да се насмејем. Међутим, када ме је колега позвао и послао скирншот… кад сам прочитао овај статус, нимало ми није било пријатно. Спомиње се портал чији сам ја власник. Ово протеривање сам схватио као отворену претњу. Радници су се узнемирили… Не бринем толико о себи, колико о њима, не желим да животи оних који раде код мене буду угрожени…

Овај статус је уклоњен, али су се убрзо након тога, на профилу исте особе Снежане Илић, појавили неки коментари, од којих ми је један привукао пажњу “кога треба да бијемо…”

Опозиција у Прокупљу отерала оне који протестују због поскупљења горива?

Најгоре од свега је што је први статус избачен само неколико сати након што је наш новинар позвао госпођу
Илић, обзиром да је добио задужење да контактира функционере и истакнуте чланове политичких партија у граду и одради причу о протестима у Прокупљу због цене горива, да ли подржавају протесте или не, да ли сматрају да је гориво скупо…

Новинар је био љубазан, само је радио свој посао, позвао је Снежану Илић, као функционера и члана једне странке, и питао је да прокоментарише окупљање у нашем граду… а добио је увреде и претње како ће бити пријављен полицији, спуштање слушалице…
Госпођа Илић је, како ми је пренео новинар, била крајње нељубазна, викала, спуштала слушалицу, а онда је мог запосленог поново звала са другог броја, питала “како рече да се презиваш, ако нећеш да ми кажеш сазнаћу сама…”, прича Ђорђевић.

Како додаје, да би био миран, он је све ово пријавио полицији.
-Нисам чекао, одмах сам отишао у полицију и поднео пријаву. Не знам ја, мени ово не изгледа као шала. Свако мало чујемо како је неки новинар нестао, како им се прети … Не желим да размишљам. Надам се да ће надлежни добро одрадити свој посао, да видимо зашто се споминује портал “Прокупље онлајн”, протеривање и батине. До сада нам се ово није десило. Контактирали смо и људе из власти, нападали их кад погреше, подвлачим-увек смо на страни грађана, политика нас не занима, контактирали смо и неке из опозиције, али нико нам никада није претио…, истиче Ђорђевић.

Како бисмо сазнали на кога су се односиле ове, како Ђорђевић каже, отворене претње, са протеривањем и батинањем, наш новинар је контактирао Снежану Илић. Она није одговарала на позиве, да би у једном моменту била недоступна.

О овом случају информисани су Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије.