НОВА ДИРЕКТНА УЦЕНА СТИЖЕ ИЗ БРИСЕЛА! Европа захтева да заратимо с Русима!

Дејвид Мекалистер, европски известилац за Србију, наредио Београду да престане да одлаже усклађивање спољне политике са Европском унијом. Први услов је да одмах уведемо санкције Москви!

(ФОТО) ОГЛАСИО СЕ VAR: На помолу СКАНДАЛ на Светском првенству ЗБОГ ОДЛУКЕ НА ШТЕТУ СРБИЈЕ!

Европска унија и њени званичници отворено су уценили Србију да моментално уведе санкције Русији и тако политички зарати са Москвом и председником Владимиром Владимировичем Путином!

Дејвид Мекалистер, европски известилац за Србију, буквално је наредио Београду да престане да одлаже усклађивање спољне политике са Европском унијом. Први услов који нам Брисел испоставља у овом случају, тврде упућени, биће да Руској Федерацији уведемо економску блокаду!

Гласање у новембру

Мекалистер је приликом нацрта извештаја о Србији истакао да је Београд предузео важне кораке у правцу усклађивања са европским стандардима.

– Ипак, Београд не сме више да одлаже усклађивање спољне политике са спољном политиком Европске уније. Србија не би требало да избегава рад на обавези постепеног усклађивања спољне и безбедносне политике – поручио је Мекалистер.

ФИФА ПРЕСУДИЛА СРБИЈИ: Брих покрао Орлове! СРАМНО СУЂЕЊЕ, Немац све време навијао за Швајцарце! Сумњиве одлуке, украден ПЕНАЛ… ВАР НЕ ВАЖИ САМО ЗА СРБИЈУ!

Посланици Европског парламента, иначе, до 30. августа могу да подносе амандмане на нацрт извештаја о Србији. Документ би требало да буде усвојен на Спољнополитичком одбору у октобру, док би Европски парламент у новембру требало да гласа.

Коментаришући ове наводе, Стевица Деђански, директор Центра за развој међународне сарадње, каже да је очигледан циљ свих западних званичника да нас посвађају и удаље од Русије.

– У том случају, они ће решити све што желе, а то је да нам узму Косово, униште Републику Српску, прогласе нас за геноцидан народ и енергетски докрајче. Њихов циљ око Русије је јасан, али наш интерес није такав. Спољна политика ЕУ важи за њене чланице, а ми не знамо када ћемо и да ли ћемо бити чланица Европске уније. Уосталом, међу самим чланицама ЕУ има различитих ставова између, рецимо, Немачке и Италије, па чак и правила нису иста јер јужни ток не може да се гради, а северни може… Србија треба да гледа само своје интересе, а највећи могући интерес јесте најбољи односи са Русијом – наглашава Деђански.

(ВИДЕО) “БОЖЕ ПРАВДЕ” КАО НИКАДА ПРЕ!!! Сви Срби у Калињинграду певали у један глас!

Отворено изнуђивање

Политиколог Александар Павић сматра да је Мекалистер још једном показао да је читава прича око српских евроинтеграција само покриће за изнуђивање једностраних уступака од Србије и обрачуна са Русијом.

– Шта то има Мекалистер да понуди Србији за тако крупне уступке које у име Европске уније тражи? Европска перспектива, што је термин без икаквог значења и без икаквих обавеза, једино је што помињу. Мекалистер у име Европске уније покушава да од Србије изнуди нешто док читава глобалистичка грађевина, чији је ЕУ интегрални део, не колабира усред мигрантске кризе и растућих тензија на релацији између Трампа и Брисела. Србија би требало да игнорише овакве иступе и да сагледа сопствени интерес, као и да још чвршће гаји савезништва попут оног са Русијом – подвлачи Павић.

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом става известиоца у Европском парламенту Ива Вајгла, да Србија мора да се усклади са стандардима и вредностима ЕУ јер је нико не зове на бесплатан ручак, да Београд ништа није ни тражио бесплатно.

– Нико од њега ништа бесплатно није тражио. Ни у бившој Југославији ништа нисмо добили бесплатно, нити смо очекивали – рекао је Вучић.

 

Извор: М.Добромировић/Информер/govorisrbija.rs

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Протести у Прокупљу због цене горива СПРЕЧИЛИ ГА да стигне код девојке!

Ужас: Окупљени који протестују због цене горива НИСУ ДОЗВОЛИЛИ возилу прокупачке Хитне помоћи да прође!

Ево како је припадник МУП спречио МАСАКР У НИШУ!

ЕКСКЛУЗИВНО: Ова новинарка шпијунира за странце за осам долара на сат!

(ФОТО) Пљуште претње из ПСГ Саша Јанковић ОО Прокупље: Нељубазни према новинарима, прете протеривањем из града!

ЕУФОРИЈА УЖИВО: ЦЕО КАЉИНИНГРАД ЗА СРБИЈУ, АЛБАНАЦА НИГДЕ (СА ЛИЦА МЕСТА)!

Руси жестоко запретили Швајцарцима: На мечу са Србијом без заставе такозваног Косова или Велике Албаније!

Тачи најављује битку са Србијом: Тражићемо помоћ НАТО-а

Управо саопштено: Либерија повукла признање Косова!

Скупштина Србије прихватила иницијативу Дарка Лакетића: Прокупље добило статус града!

(ФОТО) Јунак који је засенио фудбалере: Војин је у Самари добио вредан сувенир, али га се одрекао у хуманитарне сврхе

ЕУФОРИЈА УЖИВО: ЦЕО КАЉИНИНГРАД ЗА СРБИЈУ, АЛБАНАЦА НИГДЕ (СА ЛИЦА МЕСТА)!

УЖАС КОД ЛЕСКОВЦА: Преминула беба нађена поред пута у копривама!

ПРЕИСПИТУЈУ ОДЛУКУ: Још десет држава ПОВЛАЧИ признање Косова?!

(ВИДЕО) УЗ КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, ХАРМОНИКУ И „ПУКНИ ЗОРО“ НА УТАКМИЦУ! Српски навијачи доминирају Калињинградом!

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име