Портал „Прокупље онлајн“ данас слави свој први рођендан

Драги Топличани, али и сви грађани Србије који нас читате, наш и ваш портал „Прокупље онлајн“ данас обележава годину дана постојања.
Као што је сваки почетак тежак, тако је било и овде. Папирологија, дозволе, трк тамо, трк овамо… Неки су портал од самог старта прихватили, радо га читају, и што је најважније, верују му. Други пак портал оспоравају и критикују, али све је то живот.

Мотив покретања портала? Паааа, раније, док сам читао многе друге портале, увек сам осећао да нешто фали, остао бих ускраћен за неку информацију. То је највећи мотив. Да грађани буду информисани, да вести које им пласирамо буду тачне. И да се некако помогне људима, да им се реше неки проблеми, да утичемо на локалну самоуправу. Још се развијамо, треба времена да људи почну истински да нам верују. Наставићемо овако да радимо, да будемо на страни грађана, да им помажемо колико можемо па како буде, каже један од власника портала Марко Ристић.

Како додаје, портал „Прокупље онлајн“ je прозор у свет грађанима Прокупља.

-Сваки важан догађај у Топлици нашао је место на сајту, из Србије исто. За годину дана портал је објавио готово 2155 наслова, отваран је од 120.00 – 160.000 пута месечно, посетило га је преко 190.000 људи. Након годину дана успешног рада, порасли смо и раширили се. Дискусије на нашим форумима су се продужиле, све више чланова је наставило да нам се придружује и наша заједница је озбиљно заживела. То нам свакако даје снагу и вољу да истрајемо и наставимо са још јачим радом, истакао је Ристић.

Његов ортак у послу, Душан Ђорђевић, каже да је на Видовдан објављан први текст, да је то дан када је портал званично почео са радом, тај дан је изабран како би се грађани подсетили на једну од највећих битака у српској историји, у којој је српска војска извојевала маестралну победу.

-Бројни историјски подаци указују на победу српске војске, а зашто се истина крије, имали сте прилике да прочитате у бројним текстовима које смо до сада објављивали.
Видовдан је симбол победе над непријатељима Србије, који удружени и дан данас покушавају да нас поробе. Док је Видовдана у нашим мислима и главама и док је Србин окренут Богу и православљу, непријатељ нам не може ништа, осврнуо се Ђорђевић.

Како објашњава, назив сајта „Прокупље онлајн“ жели да покаже људима да се не живи само у Београду него и јужније.
-Желимо да покажемо да и многи други портали, који су ван Београда, могу да буду успешни и имају добру посету. Један од разлога покретања портала јесте да истраживачким радом читаоцима представимо истину. Веома су ретки портали који се баве „прекрајањем и измишљањем српске историје од стране Ватикана“, али се зато многи утркују да прате ријалити програме и извештавају о неморалу и блуду. Како год, ми ћемо наставити да се бавимо “непопуларним” темама које, нажалост, већини грађана нису занимљиве, рекао је Ђорђевић.

Што се тиче планова за наредни период, он каже да су велики.

-Ове године наш први рођендан обележавамо скромно, са најближим сарадницима, а следеће године ћемо приредити неку сваченост, којом ћемо прославити и Видовдан. Следеће године у ово време имаћемо и госте који ће говорити на тему српске историје. Такође, имаћемо и неколико текстова месечно о томе. Радимо на занимљивим текстовима, али не бих ништа више откривао због разних плагијатора који покушавају да уруше популарност нашег сајта правећи портале сличног назива. Ти људи ће у наредном периоду морати да одговарају за бројне малверзације, али оставимо то сада по страни.

Волите Србију јер Србија нема никог осим нас. Срећан вам Видовдан! С’ вером у Бога за Крст Часни и мајку Србију, ЖИВЕЛА СРБИЈА, закључио је Ђорђевић.

Било како било, „Прокупље онлајн“ наставља да ради, да информише грађане о свему актуелном, да се заједничким снагама решавају проблеми и утиче на локалну самоуправу. Године и године су ту. Можда на крају вредној екипи пође за руком да убеди и ону другу страну, да почне да верује овом најчитанијем дневном порталу у Топлици.

2 КОМЕНТАРА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here