Очекује се добар род грожђа у Гојиновцу код Прокупља

Кишовито време током јула није нанело штете грожђу у „Топличким виноградима“ д.о.о у Гојиновцу код Прокупља, које се простире на површини од 50 хектара.

Од Светог Илије, сунце све милије: Славимо Светог Илију Громовника, а ево зашто данас обавезно морате да узмете мед

Менаџер фирме Драган Ковачевић информисао је заменика председника општине Прокупље Мирољуба Пауновића о тренутној ситуацији у виноградима и истакао да су они уложили додатне напоре како би се заштитио овогодишњи род.

-Како нове технологије и сазнања, као и правовремена заштита могу да сачувају род, најбоље се може видети у овим виноградима. И поред лоших временских прилика, додатним радом и напорима свих запослених у „Топличким виноградима“ очекује се да ће род грожђа и његов квалитет бити знатно бољи него прошле године, изјавио је Пауновић и додао да је импресиониран оним што је видео у виноградима.

Практична настава за ученике Пољопривредне школе и током распуста

-Због временских прилика морали смо да додатно обавимо заштиту како би сачували овогодишњи род и квалитет грожђа. Буде ли време током августа без већих падавина и са много сунчаних дана очекујем да род буде један од најбољих у досадашњој деветогодишњој берби, изјавио је Ковачевић и додао да ће се берба обавити на површини од 35 хектара.

(ФОТО) Асфалтира се и Партизанска улица, ако време послужи радови готови до краја недеље

Према његовим речима, очекује се да овогодишњи род буде већи од 260 тона и да се произведе више од 200.000 боца различите врсте квалитетног вина.

Берба раних сорти грожђа требало би да почне крајем августа или првих дана септембра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

 Милан Топлица – најбољи стрелац војске кнеза Лазара и љубав Косовке девојке

Хитна помоћ хтела да му укаже помоћ а он их напао, сестри поломио прст

Саниран потпорни зид у Доњој Стражави, сада деца могу безбедно у школу

Уређен пут у Баботинцу, мештани ће сад лакше до својих њива

3 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име