ОТКРИВАМО КО СУ СРПСКЕ ПРОСТИТУТКЕ: Где раде, ко су им клијенти… ДЕТАЉИ КОЈИ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ

Жене које у Србији продају своје тело најчешће то чине из егзистенцијалних разлога, да преживе, нахране децу. Међу онима које су осуђене, има и факултетски образованих…

Срби због немара све чешће ЖРТВЕ НА ЛЕТОВАЊИМА: Наши туристи са одмора доносе ЗАРАЗНЕ ПОЛНЕ БОЛЕСТИ

Аутономни женски центар недавно је објавио истраживање “У име (мушког) народа”, а које се односи на проституцију у Србији на основу судских пресуда изречених женама и мушкарцима због одавања проституцији или коришћења услуга проституције током 2016. године. Током те године 107 особа широм Србије ухапшено је и осуђено због проституције – од тога 89 осуђујућих пресуда било је за одавање проституцији, док је 17 пресуда било због коришћења услуга проституције. Међу проституткама, истраживање је показало, има и жена и мушкараца. Тако је те године због продавања тела осуђено и 10 мушкараца, а већином су радили као трансвестити.

МОРТУС ПИЈАН ЗА ВОЛАНОМ: Полиција није могла да верује кад су видели колико је „надувао“

КО СУ ПРОСТИТУТКЕ

Према подацима из пресуда, током 2016. године најстарија проститутка која је ухапшена имала је чак 72 године, а најмлађа 19. Скоро све оне имале су барем завршену основну и средњу школу, док је било и оних са вишим школама, а једна је чак имала и диплому факултета. Половина њих биле су неудате, а исто толико их је било у браку, односно ванбрачној заједници. Готово све ухваћене жене имају малолетну децу, једно, двоје, али и петоро, шесторо деце коју, како су изјављивале, немају чиме да хране јер су незапослене и немају никаквих прихода.

С друге стране, када је реч о мушкарцима осуђеним због проституције, најмлађи је имао 26 година, док је најстарији имао 45. Готово сви неожењени, незапослени, без деце, али и без завршене основне школе.

САД ЈЕ ЈАСНО: Због овога НЕ СМЕЈУ да вас ВРАТЕ СА ТЕХНИЧКОГ!

Shutterstock

“Краљице ноћи”, како их другачије називају, своја тела продају за јако мало новца – за минимално 500, а максимално 4.000 динара. Међутим, има и оних које се продају за ситнице – пљескавицу или паклу цигарета.

ГДЕ РАДЕ

Осуђене проститутке хватане су на најразличитијим местима – неке су се проституисале а да су претходно свој контакт оставиле на огласима иза паравана “огласа за масажу”, па су муштерије доводиле у станове. Међутим, највећи број њих ухваћен је на улици, када су заустављале возила након чега су возачу, не знајући да је он полицајац у цивилу, нудиле сексуални однос у замену за новац.

Када је реч о најчешћим местима на којима долази до хапшења због проституције, она се могу идентификовати само на подручју Београда, где се издвајају следеће локације – Плави мост, различити делови Панчевачког и Обреновачког пута, као и околина Економског факултета.

Несрећа у Блацу: Тешко повређен припадник Жандармерије.

ЗА ПАКЛУ ЦИГАРЕТА

Иза сваке особе која је своје тело продавала на улици крије се тужна прича особе која проституцију види као једини и брз начин да заради новац и преживи дан. Томе сведоче и изјаве проститутки које дају приликом хапшења. Како објашњавају ауторке овог истраживања, чињеница да просечна цена сексуалне услуге износи мање од 1.500 динара потврђује хипотезу да проституција не може бити избор, већ да су лоши егзистенцијални услови живота, уз пратеће сиромаштво, допринели томе да се у проституцију улази ради преживљавања.

Лоши животни услови особа које се одају проституцији огледају се и у томе да након хапшења проститутке најчешће немају браниоце. Оне ни не користе могућност да било кога обавесте и евентуално се посаветују у вези са поступком и својим правима. Све је то, ауторке истраживања објашњавају, зато што немају новца.

У ЗНАКУ ОСМИЦЕ! Данас је 8. 8. 2018. – да ли знате какву ЖИВОТНУ ЛЕКЦИЈУ са собом носи овај број?!

КО СУ КЛИЈЕНТИ

Услуге проститутки плаћају различити профили мушкараца – 2016. године најмлађи клијент имао је 23 године, док је најстарији имао 64. Пресуде због плаћања проститутки показале су да проститутке унајмљују мушкарци разних занимања, па је тако било и возача, молера, ветеринарских техничара, али и новинара, пензионера.

Сви они махом су са завршеним средњим школама, али било је и студената и факултетски образованих мушкараца са примањима од 20.000 до 50.000 динара.

Ухваћени мушкарци током 2016. године били су махом неожењени или разведени, а било је и оних у браковима, са децом.

– Многи окривљени за коришћење услуга проститутки на саслушањима су изјављивали да им то није први пут да користе њихове услуге – стоји у истраживању Аутономног женског центра.

БОЉЕ ЋУТИ, ЈАДО! Душко Марковић ПЉУНУО НА СОПСТВЕНИ НАРОД покушавајући да оправда одлазак свог официра на ПРОСЛАВУ “ОЛУЈЕ” У КНИН!

Судови строжи према женама

Због проституције одговорност сносе како проститутке тако и они који их плаћају. Такође, кажњавају се и они који издају просторије ради проституисања. За сваког од њих казна је иста – новчана од 50.000 до 150.000 динара или казна затвора од 30 до 60 дана.

При изрицању висине казне, прекршајни судија цени личне, породичне и материјалне прилике окривљених. Међутим, како закључују ауторке истраживања, пракса судова у Србији дискриминаторна је према женама у проституцији јер их чешће и строже кажњавају у односу на мушкарце који користе њихове услуге. Тако је 2016. године чак пет пута више проститутки осуђено него што је оних који су њихове услуге користили.

Као пример цитирају пресуду из 2016. године где је проститутка осуђена да мора да плати 50.000 динара, а клијент 10.000 динара. Наиме, жена Ж. П. (25) зауставила је аутомобил М. С. (51) и понудила му да имају сексуалне односе за новац. С обзиром на то да Ж. П. није била у стању да пружи класичну сексуалну услугу за новчану надокнаду од 1.000 динара јер је била трудна, “М. С. је предложио да га Ж. П. задовољи на други начин, руком”. Пресудом је одлучено да обоје буду кажњени новчаном казном – Ж. П. од 50.000 динара, а М. С. у износу од 10.000 динара.

Гујон: Деца са КиМ уживају на мору седми пут

У пресуди је наведено да је Ж. П. незапослена, удата мајка двоје деце, корисница социјалне помоћи која је без примања и издржава се обављањем повремених послова, као и да је прекршајно кажњавана, односно да је повратница. С друге стране, М. С. има 51 годину, пензионер је, ожењен, отац двоје деце, са пензионим примањима од 24.000 динара.

Изјава купца

„Додао сам колико јој је фалило за пљескавицу…“

„Данас, дана 11. 5. 2016. око 20.45 часова, позвао сам М. телефоном и договорио се с њом да се нађемо на паркингу који се налази иза ватрогасног дома на Богословији. М. познајем око месец дана, упознао сам је на тротоару у близини продавнице брзе хране на Богословији. Тај дан смо први пут имали сексуалне односе, односно пружила ми је услугу оралног секса, нисам јој платио нешто много за то, него само колико јој је фалило за пљескавицу, око 100 динара. Након тога смо разменили телефоне и видели се још неколико пута, обично сам јој након оралног секса давао за пљескавицу и цигаре, и то само по 200, 300 динара. Вечерас смо се договорили да ми опет пружи орални секс и дао сам јој 300 динара за цигарете” – купац жене у проституцији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дринчић на Чаиру: Раднички јачи за искусног фудбалера

Остављени на милост и немилост радницима техничког! Не преостаје ништа друго: Скидаћемо ОВО са возила

РОБИЈАЋЕ ТОРЦИДА! 30 дана притвора за 13 хрватских хулигана који су РУШИЛИ ПО СРБИЈИ!

КАКО ДА СПАСЕТЕ ЖИВОТ АКО ВАС УЈЕДЕ СТРШЉЕН: Смрт наступа за само неколико минута, а ево када је УБОД ФАТАЛАН!

(ВИДЕО) СРБИЈА ПОНОВО ШАМПИОН: Јуниори победом против домаћина Летоније одбранили европски трон

ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРБА У ОЛУЈИ: Нека Хрвати знају кад буду славили уз химну да је њу написао – Србин

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРОПСКЕ ДАНЕ! Од сутра крећу ПАКЛЕНЕ ВРУЋИНЕ, РХМЗ упозорава и на ово!

АВИОНИ У ВАЗДУХУ Војска надлеће југ Србије

Војска Србије подигла борбену готовост због Косова и Метохије

ШИПТАРСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ СЕ ОКУПЉАЈУ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ! У базу Белведере стигле и СНАГЕ ИЗ ПРИШТИНЕ!

(ФОТО) ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ОЛУЈЕ! ВУЧИЋ: Ништа туђе нећемо, али нико не може да нам забрани да се зовемо Србима!

“Орлићи” у финалу Европског првенства: За трофеј са домаћином Летонијом!

(ФОТО) ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ! Навијачи Звезде моћном поруком подсетили на Олују

КРЕЋЕ СЕ ПОСЛЕДЊИ КРАЈИШКИ СТРОЈ: Најтужнија крајишка песма тера сузе на очи

СРБИ ДАНАС ТУГУЈУ, А УСТАШЕ ЛИКУЈУ: Годишњица „ОЛУЈЕ“, сурови геноцид над нашим народом!

(Видео) ОВАКО ЈЕ МИША БРАНИО СЛОБУ: Кад је у Хаг послао ОВАЈ снимак, СВЕ СУДИЈЕ ЗАНЕМЕЛЕ!

ЕКСПРЕСНО ОДРЕЂЕНЕ КАЗНЕ! Хулиганима из Сплита 15 дана ЗАТВОРА!

ТРАМП ОБЈАВИО РАТ ЕРДОГАНУ! Опасније него икад, два савезника НАТО у веома озбиљном сукобу!

ЦРНА ГОРА ГОРА ОД ШИПТАРА: Спрема се велика отимачина српске црквене имовине

(ФОТО) ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ ПОСЛЕ СУСРЕТА СА ПАТРИЈАРХОМ: Нових „Олуја“ неће бити, Србија ТО НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ!

(ВИДЕО/ФОТО) ДРАМА НА КОСОВУ! КФОР БЛОКИРАО БРАНУ ГАЗИВОДЕ!

извор: Kurir/Blic

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име