ЧУДО НЕВИЂЕНО! Бака Злата из села код Куршумлије ПРЕЖИВЕЛА 100 УЈЕДА СТРШЉЕНОВА!

Злата Видојевић (84) из планинског села Ђаке код Куршумлије преживела је напад роја стршљенова који су јој на телу оставили више од сто уједа! Доктори мисле да ју је спасило то што ју је пре две године ујела змија, па је створила имунитет.

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

Како каже њен син Богдан, Злата је била у шуми и брала печурке, када је налетела на рој стршљенова.

– Налетели су на њу и буквално је цео рој кренуо да је уједа. Било их је сигурно стотинак. Имала је убоде по целом телу, једино не на леђима јер је носила ранац. Лекари су нам касније рекли да јој је највероватније живот сачувало то што ју је пре две године, док је брала печурке у шуми, ујела змија, па је постала имуна на животињске отрове – каже Златин син Богдан.

(ВИДЕО/ФОТО) Захарова играла у Гучи, изненадила се ко ју је први дочекао

Старица је након напада стршљенова успела да позове телефоном таксисту Ћату из Куршумлије, који зна где је њихова кућа у овом планинском селу и објаснила му шта се догодило.

– Он је позвао хитну службу Дома здравља из Куршумлије, те их је одвео до места где је била Злата. На рукама ју је донео до Хитне помоћи и предао је лекарима. Било је баш драматично, мојој мајци је буквално висио живот о концу – додаје Златин син Богдан.

Начелник Хитне службе Дома здравља Куршумлија Невена Вучковић, која је била у тој екипи, каже да је Злата имала убоде по целом телу, највише на глави и раменима.

(ФОТО) Запаљен BMW супруге полицијског инспектора у Нишу!

– Одмах јој је пружена помоћ. Имала је јаку токсичну реакцију, а мање алергијску. Спровели смо је до Куршумлије, затим у болницу у Прокупљу. Након прегледа у болници, враћена је у наш стационар још неколико дана на лечење. Право је чудо да је успела да преживи толики број уједа, јер и далеко млађим људима живот буде угрожен и од само једног убода – потврдила нам је докторка Вучковић.

И после свега бака Злата је поново активна. Иако слабије чује, све послове без проблема обавља, а како каже, ова ситуација је неће спречити да и даље бере печурке и иде у шуму.

 

За два месеца 240 убода
Иначе, за два месеца у куршумлијској општини забележено је око 240 убода стршљенова. Недавно је још један мештанин планинског села Ђаке задобио три убода одједном. Буквално свакодневно се и у блачкој општини дешавају убоди овог опасног инсекта, а становници овог краја их не памте у толиком броју. Јаку алергијску реакцију добио је и један лекар Дома здравља који је због озбиљности свог здравственог стања пребачен у прокупачку болницу, а поред пољопривредника на удару стршљенова су и шетачи у самом центру Блаца. Рекорд по броју убода у једном дану била је недеља, када се хитној служби Дома здравља Блаце шест особа јавило са алергијским реакцијама на убод стршљенова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Продужена Кајмакчаланска улица: Значај продужетка и уређења ове улице је велики!

Несрећа у Блацу: Тешко повређен припадник Жандармерије

И током лета уредно водоснабдевање у Прокупљу

“Сунце” реализује три пројекта

АКЦИЈА СЕ НАСТАВЉА! САНИРАН сеоски пут у дужини од 1600 метара!

За бољи живот корисника Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу

Очекује се добар род грожђа у Гојиновцу код Прокупља

Практична настава за ученике Пољопривредне школе и током распуста

Милан Топлица – најбољи стрелац војске кнеза Лазара и љубав Косовке девојке

Хитна помоћ хтела да му укаже помоћ а он их напао, сестри поломио прст

Саниран потпорни зид у Доњој Стражави, сада деца могу безбедно у школу

Уређен пут у Баботинцу, мештани ће сад лакше до својих њива

извор: informer.rs

3 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име