НАЈВЕЋЕ СРПСКЕ МИСТЕРИЈЕ Ово су места у Србији од којих се и странцима ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА

Цивилизације које су се кроз миленијуме мењале над Србијом оставиле су мистерије на које нема одговора.

Миленијуми историје, промена цивилизација и култура, десетина војска и освајача оставили су иза себе питања на која дан данас не постије рационални одговори.

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

Последња мистерија Србије, вероватно највећа, била је актуелна када је за 21. децембар 2012. био „заказан“ смак света!

Цела Европа је причала о људима који траже спас на Ртњу јер се веровало да се под планином крије пирамида коју су изградили ванземаљци, пре више хиљада година… Али, то није једина непознаница на које нема одговора.

СРЕДЊЕВЕКОВНИ ГРАД ЖРНОВ!

Да ли знате да се у околини Београда налазило фантастично средњевековно утврђење и остаци древног града? Његова историја је толико богата и важна да га се не би постиделе ни највеће светске метрополе. Рецимо тамо су пронађени остаци Келтске културе и њиховог насеља. Римљани су на истом месту имали своје утврђење док су наши преци Срби у средњем веку ту подигли тврђаву. Касније, 1442. године су је освојили Турци а онда и додатно проширили пошто се налазила на месту важном за одбрану Београда.

(ВИДЕО/ФОТО) Захарова играла у Гучи, изненадила се ко ју је први дочекао

Град се налазио на Авали и звао се Жрнов. Али о њему нећемо сазнати више ништа. Зашто? Зато што је једног финог 19. априла, Краљ Александар дошао и све порушио.

Ево приче.

Краљ Александар Први Карађорђевић је на пролеће 1934. године одлучио да сагради Споменик Незнаном јунаку а задатак да га осмисли препустио је познатом уметнику Ивану Мештровићу. И не би ту било ништа чудно да није одабрао прилично необично место за њега. Сам врх Авале на коме се налазила тврђава средњевековног града Жрнова, као и важно археолошко налазиште.

Колико је идеја да се сруши Жрнов била неочекивана види се из тадашње реакције београдске чаршије. Неки су чак мислили да је у питању трач. Али, апели јавности нису уродили плодом па је све минирано динамитом и заувек уништено.

И стварно никоме није јасно шта се заправо десило и зашто је краљ урадио нешто тако сулудо. Неки сматрају да је био масон, баш као и Иван Мештровић који је осмислио Споменик незнаном Јунаку, а да је цео споменик препун масонских симбола.

Други мисле да је то урадио како би уништио српску историју. Трећи да је у питању манијакална опсесија југословенством које је симболизовано у Каријатидама – каменим скулптурама жена у народним ношњама шест Бановина краљевине Југославије.

ТРОПСКИ ТАЛАС ТОПИ СРБИЈУ ЈОШ 20 ДАНА: Врућине до краја августа

Неки извори наводе да је краљ умислио да је утврђење било Турско и да га је зато порушио грешком.

У сваком случају, заувек ће остати мистерија шта се све налазило испод зидина Жрнова, као и зашто је краљ то урадио.

И за крај још једна пиканатерија о Краљу Александру. Он је одложио завршетак радова на згради Скупштине Југославије због тога што му је једна гатара прорекла да ће бити убијен када се заврше радови. Скупштина није завршена, а он је убијен.

ЧУДОТВОРНА ПЛАНИНА РТАЊ

Ртањ је једна од многих планина у централној Србији. Можда сте некада тамо били на екскурзији и могли да видите прелепе падине, нетакнуту природу и поглед који пуца.

Али поред тога она крије и још пар занимљивих ситница које ће вас можда занимати. Рецимо довољно је да се удаљите мало и баците поглед на њу. А онда ћете брзо рећи нешто попут – мајку му па ово је пирамида. Заправо толико савршена пирамида да је чак чувени писац научне фантастике Артур Кларк сматрао да се у планини крије пирамида, односно најстарија творевина ванземаљске цивилизације.

ПРС’О С МОЗГОМ! ЗМИЈА ТАЧИ ХОЋЕ И ЈУГ СРБИЈЕ: То не подразумева поделу Косова, размену територија, ни аутономију за Србе!

Неки љубитељи научне фантастике су чак убеђени да се у планини крије свемирски брод који ће пред сам смак света полетети, а сви који ће се ту затећи ће моћи да крену у свемир, на далеко али, врло лепо место.

Управо због тога крајем 2012. године, пред очекивану апокалипсу, људи широм света су плаћали и на десетине хиљада евра за смештај на нашој планини. Смак света је испалио али никад се не зна за следећи.

Не брините се, и без смака света планину Ртањ окружују бројне мистерије.

Рецимо, локално становништво је сасвим убеђено да се у пећинама у унутрашњости планине налази до сада невиђено благо. Легенда каже да је на врху планине живео чаробњак који је чувао огромно богатство. Које никада није пронађено, чисто да знате.

Ни то није све. За Ртањ се везује и прича о богатој јеврејској породици Минх која је поседовала параћинску фабрику штофова, а касније и ртањски рудник каменог угља.

ДАЧИЋ: Када је проглашена независност Косова, ТРЕБАЛО ЈЕ ПРОГЛАСИТИ И НЕЗАВИСНОСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

Јулиус Минх извршио је самоубиство под потпуно неразјашњеним околностима, а његова супруга Грета је саградила црквицу-капелу на врху планине Ртањ.

А, онда је срушена до темеља. Можда се питате зашто?
Па зато што сви мисле да је испод ње било скривено благо богатих Јевреја. Ни то благо још није пронађено.

Уз све то постоји заиста пуно сведока паранормалниха појава које се често дешавају око планине. Немојте се изненадити ако тамо видите светлеће лопте, неидентификоване летеће објекте или ако инструменти измере чудна зрачења и енергетска поља. И ко зна шта још.

Немци су за време Другог светског рата пронашли на Ртњу једног Грка који не зна како се ту нашао, пошто је последње чега се сећа било да је чувао своје овце. Као и да је управо 1800 и нека година а не средина 20 века. О да. И постоје документи о том случају.

Од данас не морате да плаћате струју, ако спадате у неку од ових група грађана

Дакле, врло чудно место тај Ртањ…

КАЛЕМЕГДАН И ОНО ИСПОД ЊЕГА

Замислите место где се већ неких 2.000 година људи окупљају, свађају, ратују и мире, освајају га и губе. Место тако савршено за живот зато што се налази на ушћу две велике европске реке, место на путу између истока и запада.
Замислили?
Е па то вам је отприлике Београд и тачније Калемегдан.

А, сада замислите колико је све тајни и мистерија могло да се накупи за тих 2.000 година. Више него што мислите а ми ћемо вам открити само оне испод земље.

Епицентар већине легенди је Римски бунар. Он је дубок 51 метар, а има око 200 степеника до дна. И још пар језивих прича уз то. Рецимо да су га дуго називали пупак света где је митски јунак Орфеј силазио у поџемни свет.

ОТКРИВАМО КО СУ СРПСКЕ ПРОСТИТУТКЕ: Где раде, ко су им клијенти… ДЕТАЉИ КОЈИ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ

Иначе, требало би да знате да бунар уопште није римски, већ аустријски а сазидан је од 1717. до 1731. године. Ипак, постоје теорије да су још Римљани спровели воду до Калемегдана из Малог Мокрог Луга па вероватно одатле веза.

Ево још пар података. Чувени Алфред Хичкок је био толико одушевљен бунаром да је рекао да из њега црпи инспирацију. Занимљив избор речи. Већ вековима се сматра да се у њему и даље крије благо.

То су наравно чули и Немци па су га истраживали за време Другог светског рата. Двојица ронилаца се никада нису вратили и нико не зна шта им се десило пошто њихови остаци никада нису нађени.

А, када смо већ испод земље позабавимо се и лагумима.

МОРТУС ПИЈАН ЗА ВОЛАНОМ: Полиција није могла да верује кад су видели колико је „надувао“

Заправо ходници и пећине су много већи него што можете да замислите и настајали су миленијумима. Буквално!

Још Римљани су почели да копају. Тако се највећа пећина налази испод Ташмајдана и стара је око осам милиона година. Овај простор користили су још Римљани, па онда Турци и на крају Немци.

Пећина је толико велика да је била резервно командно место генерала Алеџандера Лöхра. Он је после хапшења 1944. југословенским властима показао шта се све налази у ташмајданским лагумима, па су чак и наши партизани били изненађени.

Заправо, добар део ходника испод Београда још увек није истражен. Али, зна се рецимо да су испод Природно-математичког факултета налазе поџемни пролази који воде до обале Дунава. Од Калемегдана преко Очне клинике у Џорџа Вашингтона, па све до Вишњичке бање постоји систем поџемних ходника за које не знамо чему су служили.

Један од ходника крије и поџемно језеро.

Али, највеће питање је тунел који наводно повезује Калемегдан и Гардош. Археолози ће за ову причу увек да кажу да је обична градска легенда, али народ о томе прича већ деценијама. А знате како се каже? Где има дима има и ватре.

ВАМПИРИ

Шта мислите шта је најпознатија ствар по којој људи широм света знају за Србију? Новак Ђоковић? Кошарка? Фудбал? Ок, знамо да није фудбал. Али, није ни Новак Ђоковић.

Дринчић на Чаиру: Раднички јачи за искусног фудбалера

Најпознатији, најраширенији и највећи српски бренд је ВАМПИР. Да, добро сте прочитали. То је једина интернационална реч српског порекла.

Али, немојте се смејати, прича је много бизарнија него што можете да претпоставите.

Све почиње негде у 18. веку када Европом почињу да се шире језиви извештаји о митским бићима на Балкану.

Прво помињање вампира у неком писаном извору је у аустријском часопису „Воссицхе Зеитунг“, број 98, који је објављен 1725. године.

Лист пише да је у селу Кисиљеву у данашњој Србији, али тада Аустрији, умро извесни Петар Благојевић, а после њега још десет особа у наредних 24 часа. Власти су из Беча послале лекаре и открили да је Благојевић лежао у ковчегу жив и са остацима крви на уснама.

„Када су отворили сандук, видели су да је покојниково тело нераспаднуто, као да је сахрањено пре неколико сати, а не пре 10 недеља. После пробијања глоговим коцем, из Петровог тела, носа и ушију потекла је свежа, црвена крв. Мештани су тело спалили, док је поп читао молитве. После овог чина, престале су мистериозне смрти у селу“, пишу тадашњи извори.

Ипак, наш најпознатији вампир је Сава Савановић, воденичар из села Зарожје код Бајине Баште.

Ово је легенда.

САД ЈЕ ЈАСНО: Због овога НЕ СМЕЈУ да вас ВРАТЕ СА ТЕХНИЧКОГ!

Сава Савановић је био имућан трговац. Заљубио се у много млађу девојку и запросио је код оца који га је одбио пошто је био много старији. Сава се после тога променио, постао мрзовољан и љутљив. А онда је одлучио да убије девојку да би се осветио. Нешто у фазону – бићеш моја или ничија. Упуцао је у леђа, а онда је његов брат који га је пратио покушао да му отме кубуру. Тада су наишли пастири који су Саву тукли моткама а брата му упуцали.

А онда се Сава повампирио. Легенда каже да је следећих 99 година пио крв мештанима око воденице на реци Рогачици.

И даље постоје приче мештана који тврде да је Сава и даље ту и да вреба жртве. Ако сте довољно храбри можете да скокнете до Зарожја и преспавате у воденици.

Мало науке за крај.

Несрећа у Блацу: Тешко повређен припадник Жандармерије

Руски научници тврде да вампири постоје. Заправо кажу да су легенде засноване на реткој болести по имену порфирија. Људи оболели од ње имају управо симптоме као и вампири: недовољно гвожђа у крви због чега би могли да имају потребу да пију туђу крв, веома блед тен коже, док им сунце веома смета.

Такође, истина је и да постоје извештаји широм света о људима који су пронађени без и једне капи крви у организму са ранама на врату. Чисто да знате… Ок, па да ли то значи да постоје? Или не? Никада нећемо сазнати, али је једно сигурно. Вампири потичу из Србије!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РОБИЈАЋЕ ТОРЦИДА! 30 дана притвора за 13 хрватских хулигана који су РУШИЛИ ПО СРБИЈИ!

КАКО ДА СПАСЕТЕ ЖИВОТ АКО ВАС УЈЕДЕ СТРШЉЕН: Смрт наступа за само неколико минута, а ево када је УБОД ФАТАЛАН!

(ВИДЕО) СРБИЈА ПОНОВО ШАМПИОН: Јуниори победом против домаћина Летоније одбранили европски трон

ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРБА У ОЛУЈИ: Нека Хрвати знају кад буду славили уз химну да је њу написао – Србин

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРОПСКЕ ДАНЕ! Од сутра крећу ПАКЛЕНЕ ВРУЋИНЕ, РХМЗ упозорава и на ово!

АВИОНИ У ВАЗДУХУ Војска надлеће југ Србије

Војска Србије подигла борбену готовост због Косова и Метохије

ШИПТАРСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ СЕ ОКУПЉАЈУ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ! У базу Белведере стигле и СНАГЕ ИЗ ПРИШТИНЕ!

(ФОТО) ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ОЛУЈЕ! ВУЧИЋ: Ништа туђе нећемо, али нико не може да нам забрани да се зовемо Србима!

Alo.rs/Govorisrbija.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име