Најбољи ђаци стигли у Дом ученика Прокупље

Усељењем средњошколаца у Дому ученика средњих школа и званично је почела нова школска 2018/2019 година за ову прокупачку установу. Као и предходне, и ове године овде ће боравити 142 ученика.

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА! УХАПШЕНИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ!

Своје место у установи добили су ђаци из Лесковца, Ниша, Алексинца, Врања, Сурдулице, Лебана, Житорађе, Куршумлије, Зајечара и других општина југоисточне и југа Србије.

-Интересовање за боравак у Дому било је изузетно велико тако да су многи остали без смештаја. Бити корисник ове установе сада је постала привилегија из разлога што су то најбољи ђаци у школским и ваннаставним активностима, изјавила је директор прокупачког Дома ученика средњих школа Јелена Вуковић и додала да ће ова генерација средњошколаца бити упамћена по обележавању 60 година постојања и успешног рада.

ТУГА НА ГРОБЉУ У КОСТЕНИЦИ КОД ПРОКУПЉА: СУЗАНУ И БЕБУ САХРАНИЛИ У БЕЛОМ КОВЧЕГУ!

Овај значајан јубилеј, не само за ову установу, него и за локалну самоуправу, обележиће се многим активностима у првој половини наредне године.

Током летњих месеци све собе, учионице и просторије за боравак деце су окрећене и офарбане, а намештај поправљен.

-Надам се да ће ова генерација остварити, ако не боље, онда сличне успехе предходне, када је од 142 корисника 80 завршило разреде са одличним успехом. Осим успеха у школи, они су имали изузетно добре резултате на многим домијадама широм Србије у спортским и културним такмичењима, рекла је Вуковић и додала да су све активности васпитача, стручних сарадника, кувара и других запослених усмерена ка деци.

ЈКП “Хамеум”: Квар на водоводној мрежи у Појатској улици

Она је подвукла да месечно за боравак деце родитељи издвајају 5.350 динара, а разлику од пуне цене у износу од 23.000 покрива Министарство просвете и технолошког развоја.

Један од корисника у протекле три, па и ове школске године је Милош Стефановић ученик четвртог разреда Медицинске школе “ Др Алекса Савић”.

-У протекле три године много тога лепог сам доживео у Дому. Поред школских обавеза део времено проводимо на спортским теренима, интернет кабинетима, разним секцијама и дружењима са вршњацима из других домова широм Србије. Оно што ћу памтити целог живота је другарство међу ученицима које се не може описати, изјавио је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Општина Прокупље припремила поклоне за прваке

Mozzart донирао дресове рукометашима Топличанина

МЕГА ПРОЈЕКАТ, ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА ЗА ПРОКУПЉЕ: ГРАДИ СЕ НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА НА 16 ХЕКТАРА ПОВРШИНЕ!

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

ЛЕКАРИ НАСИЛНО ПОРОДИЛИ ПОВРЂЕНУ ТРУДНИЦУ, БЕБА ПРЕБАЧЕНА У НИШКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР!

САОБРАЋАЈНА НЕЗГОДА У ГОРЊОЈ СТРАЖАВИ, ПОВРЕЂЕНА ТРУДНИЦА!

САОБРАЋАЈНА НЕЗГОДА У ПРОКУПЉУ, ЈЕДНА ОСОБА ТЕЖЕ ПОВРЕЂЕНА!

(ФОТО) ПСС Прокупље подржала манифестацију “Дани шљиве” Блаце

У недељу сви у Блаце, састају се ОФК Топличанин и ФК Јастребац

Дом здравља Прокупље: Нагле промене времена сметају свима

У знак сећања на дан када је рођен Драинац

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име