Формирана комисија за израду Статута града Прокупља

На данашњој седници Скупштине општине Прокупље разматран је предлог председника Општине Прокупље Александра Симоновића за доношење Статута града Прокупља.

МЕГА ПРОЈЕКАТ, ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА ЗА ПРОКУПЉЕ: ГРАДИ СЕ НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА НА 16 ХЕКТАРА ПОВРШИНЕ!

Овај Статут биће усаглашен са Законом о изменама и допунама закона о територијалној организацији Републике Србије и са Законом о изменама и допунама закона о локалној самоуправи. Обраћајући се одборницима председник Симоновић је истакао да је Прокупље добило статус града на иницијативу народног посланика у Скупштини Србије Дарка Лакетића.

-Влада Републике Србије и ресорна министарства су дала сагласност на ову иницијативу. Скупштина Републике Србије је на седници, која је одржана 20. јуна ове године, гласала за овај предлог и тада је изгласано да наша општина добије статус града. Сада када смо постали град, добили смо и одређена права и обавезе. Оно што треба да урадимо јесте да променимо постојећи Статут општине Прокупље, односно да га усагласимо са Законом о изменама и допунама закона о територијалној организацији Републике Србије и са
Законом о изменама и допунама закона о локалној самоуправи, рекао је Симоновић.

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

Он је додао да на основу Статута Општине Прокупље, председник Општине може да поднесе иницијативу за његову измену, што је он и учинио. Општинско веће је усвојило предлог председника и проследило одборницима СО Прокупље на даље разматрање и усвајање.

-У обавези смо да формирамо и једну комисију која ће радити на предлогу Статута који ће опет доћи на дневни ред једне од наредних седница СО када ће се одлучивати о том предлогу. Уколико одборници усвоје предлог Статута, исти се упућује Министарству државне управе и локалне самоуправе. По добијању њихове сагласности, ова тачка ће се поново наћи на дневном реду највишег органа прокупачке општине, нагласио је
председник и подвукао да нас већ сада посматрају као град и да Министарство финансија одобрава три посто већи трансфер финансијских средстава.

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА! УХАПШЕНИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ!

ХАПШЕЊЕ У ПРОКУПЉУ: СА УКРАДЕНИХ КАРТИЦА ПОДИЗАО НОВАЦ СА БАНКОМАТА!

Према речима председника Симоновића, комисија која ће радити на изради предлога Статута добила је рок од месец дана да га заврши и упути Већу на разматрање. Председник ове комисије је руководилац Одељења за општу управу Општине Прокупље Слађана Маричић, а чланови су заменик Општинског правобраниоца Јована Перовић, начелник Општинске управе Никола Копривица, секретар Скупштине Саша Анђелковић и
стручни сарадник за нормативно-правне послове Никола Стојановић.

Одборници су разматрали и усвојили извештај о извршењу буџета Општине Прокупље за период од 1. јануара до 30. јуна 2018. године. На основу овог извештаја остварени приходи у првој половини ове године износе 608.540.160,48 динара или 34, 48 посто у односу на план. На основу пренетих средстава из претходне године, у износу од 351.863.664, 97 динара, у општинском буџету укупни приходи били су 960.403.825,45
динара, а расходи и издаци 703.673.485,51 динар. То значи да је у буџету Општине Прокупље остврен суфицит од 256.730.339,94 динара.

На седници су именовани и нови чланови управног и надзорног одбора Туристичко- спортске организације и шклског одбора Основне школе „Милић Ракић Мирко“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУГА НА ГРОБЉУ У КОСТЕНИЦИ КОД ПРОКУПЉА: СУЗАНУ И БЕБУ САХРАНИЛИ У БЕЛОМ КОВЧЕГУ!

Испитује се квалитет земљишта у Топличком округу

ЈКП “Хамеум”: Квар у Пасјачкој улици

Симоновић: Драги ђаци Прокупља, срећан вам полазак у школу!

Руководство Општине Прокупље посетило прваке ОШ “Милић Ракић Мирко”: Будите вредни и добри ђаци

Најбољи ђаци стигли у Дом ученика Прокупље

Општина Прокупље припремила поклоне за прваке

Mozzart донирао дресове рукометашима Топличанина

Општина Прокупље брине о најмлађима: Бесплатно летовање за 90 ученика!

Пакети најугроженијим грађанима општине Прокупље

(ФОТО) Бабин Поток добио асфалт

КОЦ “Топлица” организује обуку за кројење и шивење одеће

Дом здравља Прокупље: Нагле промене времена сметају свима

ТУГА ДО НЕБА! Након мајке, преминула и беба у нишком Клиничком центру

ПРЕМИНУЛА повређена трудница код Прокупља коју су лекари данас хитно породили, БЕБА КРИТИЧНО!

ЛЕКАРИ НАСИЛНО ПОРОДИЛИ ПОВРЂЕНУ ТРУДНИЦУ, БЕБА ПРЕБАЧЕНА У НИШКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР!

САОБРАЋАЈНА НЕЗГОДА У ГОРЊОЈ СТРАЖАВИ, ПОВРЕЂЕНА ТРУДНИЦА!

 

5 КОМЕНТАРА

  1. Šta će ovaj skroz levo pored Nikole tu, koji je on faktor tu, ovaj Vladica ? Sećam ga se pre 4 godine plakao je kao dete nije umeo jednu običnu žalbu da napiše, eeee izem te pravniče neznalico ….

  2. Sada se koncno lakse dise ali nemojmo da zaboravimo tezak period i one lopove koji su doveli Prokuplje do ruba egzistencije. To nikako ne smemo da zaboravimo. Svaka cast Darku na domacinskom ophodjenju prema gradu! Svaka cast nasem predsedniku opstine Aleksandru Simonovicu bez njega i Darka 90% svega ovogs nebi moglo da se ostvari. Pravi domacini.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here