Вучић на брани Газиводе: Овде се види суштина наших проблема

Без Газивода нема останка и опстанка људи у Ибарском Колашину, Обилићу, поручио је Вучић.

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА! УХАПШЕНИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ!

Председник Србије Александар Вучић започео је дводневну посету Косову и Метохији обиласком Зубиног Потока, да би затим отишао до језера Газиводе.

НАКОН ТАЧИЈА, ОГЛАСИО СЕ И ХАРАДИНАЈ! Крвник ПРЕТИ у јеку Вучићеве посете: “Свако ко покуша да…”

Хрвати пратили Вучића на Газиводама! Он им дао одговор од ког се тресе Загреб

Вучић је, у изјави новинарима приликом обиласка бране на језеру Газиводе, изграђене 1981.године, рекао да је она од огромног занчаја за Србе и Албанце.

„Мислим да се на Газиводама на најбољи начин види тежина проблема са којим се суочавамо, као и различити ставови, тешке политичке борбе које смо имали и за које се надам да ћемо успети да их превазиђемо ми и Албанци и договоримо се око искоришћавања воде за наредних 100 година. Највећи део Метохије, Приштина лети и други градови добијају воду одавде. За нас је, такође, од пресудног значаја читаво језеро“, рекао је и додао:

„Без Газивода нема опстанка, ни останка људи у Ибарском Колашину и Зубином Потоку“ рекао је Вучић.

Вучић је указао и на спор који имају ЕМС и КОСТ, јер ми тврдимо да они крађу струју, а они да наши не плаћају, па не могу да покривају те губитке.

Подетио је да је Србија уложила у реновирање и реконструкцију бране до сада 127 милиона динара, и још 12 милиона треба да уплати у те сврхе.

Навео је да су новинари имали прилике да виде и Центар за едукацију и развој спорта и центар Црвеног крста АП КиМ, где треба да се подигне одмаралиште за најбоље ђаке, у врендости од 113 милиона динара.

Указао је да је виђена и најновија опрема од изузетног квалитета.

Вучић је казао да је дошао у Зубин Поток, као и да ће обићи сва места на северу Косова, подсећајући да је прошли пут боравио на централном Косову, као и да ће обићи и место Бање које је на територији општине Србица.

БЕЗ ОВОГА НЕМА НИ ОСТАНКА, НИ ОПСТАНКА ЉУДИ НА КОСОВУ! Вучићева порука на Фејсбуку одјекује ЦЕЛОМ СРБИЈОМ!

„Дошао пре свега да говорим шта нам је идеја, а идеја нам је да чувамо дуго времена мир, стабиност и покушавамо да правимо боље односе за будућа времена“, истакао је.

„Дошао сам да у сваком месту говорим о великим инвеститицоним плановима и програмима. Мораћемо да обновимо Симпов погон у Зубином Потоку, направимо мало постројење за прераду воћа и поврћа, јер овде има доста шумског и бобичастог воћа. У Газиводама имамо најбољи смуђ, неки кажу најбољи у Европи, па би могли да направимо погон за прераду рибе, чиме би живот породица у овом месту био неупоредиво бољи“, рекао је Вучић додајући да је дошао са конкретним пројектима.

Истакао је да жели да настави на успешан начин да ради, јер само снажнија економија, богатији људи на овим простзорима, увек више размишљати о будућности, а мање о сукобима, трвењима.

Најавио је да ће о посебном инвестиционом плану и програму на пословном форуму у Лепосавићу.

Обезбеђен новац за водовод за Зубин Поток, Косовску Митровицу и Звечан

Вучић је рекао је да је Влада Србије обезбедила средства за реализацију изградње водовода за Косовску Митровицу, Звечан и Зубин Поток.

„Новац постоји, одлука је прошла владу, Србија је дала новац из буџета, дали смо девет милиона, треба да дамо још шест милиона, да бисмо имали водовод за Косовску Митровицу, Звечан и Зубин Поток“, рекао је Вучић.

(ВИДЕО) ПУТИН ДАЈЕ СРБИЈИ ОРУЖЈЕ ЗА ОБАРАЊЕ ДРОНОВА: Ово оружје нема нико у нашем окружењу

Он каже да је ово највећа инвестиција за овај крај, као и да је водовод највећи проблем за грађане овог краја.

„Водовод је у изградњи, мада је ту било пуно проблема, али сада је све удесено, и мислим да све иде у добром смеру“.

„Време да с Албанцима разговарамо с много више поштовања“

Вучић је рекао да је време да покушамо да Срби и Албанци разговарају са много више међусобног поштовања.

Он је истакао да је битно да Срби и Албанци носе поруку мира, јер смо са Албанцима до сада све покушавали, пробали и да то није много среће донело ни нама, ни њима.

„Време је да покушамо да разговармао са много више поштовања једни према другима. Да ли ћемо временом успети да створимо понеко пријатељство, а затим све више пријатељстава, то би било дивно. Потребно је време и много добрих људи који би то радили“, објаснио је Вучић.

Упитан да ли је тачно то што албанска штампа пише да је два пута понизио Хашима Тачија, Вучић је рекао да није никог понизио, нити да треба да буде горд, нити да се тиме поноси.

„Нисам ишао на разговоре да било кога понижавам. Можете себе да унизите када се понашате лоше, нецивилизовано. То нисам урадио ни ја, ни јуче, ни Тачи. То су радили неки други, помињујући нечије ћерке и синове. Они су себе унизили. Свој образ само сами можете да укаљате“, поручио је он.

ИСКЉУЧИВО ЗА СРПСКОГ ПРЕДСЕДНИКА! Вучића у Лешку дочекали ВИОЛИНАМА и песмом од које ЗАСТАЈЕ ДАХ!

Председник Србије је казао да није неко коме је Тачи друг, пријатељ нити пријатан саговорник, те да је сасвим сигуран да тако, ако не и горе о њему говори и Тачи.

„Наш посао је да разговармо, а не да размишљамо ко ће кога да победи и такмичи се, већ да решавамо проблеме“, додао је он.

Вучић је казао да може да дође два пута годишње на КиМ, а неки сваких пет година, и да се овде јуначи, али да треба имати у виду да сутрадан наша деца у Осојану, Сувом Грлу, Ораховцу и другим местима морају да иду у школу и на улицу.

„Не пада ми на памет да њима правим проблеме, већ морам да се поншам одговорно и озбилно. Тешко је да цемо постићи споразим, а и нека велика европска сила је против. Отпуно је јасно да Србија не може да прихвати наметнуте одлуке из 2008.“, поручио је он.

„Очигледно је да ће ове ствари дуго да трају, а наш посао је да чувамо мир и покушавамо да се приближимо неком решењу некада. Нека генерација ће морати то да заврши. Морамо да живимо и гледамо у будућност. Верујем да ће границе постати мање важне када и ако будемо део Европе“, истакао је Вучић.

Уједно је казао да није сигуран да сви у Приштини, као и Београду, разумеју колико је важан договор Срба и Албанаца.

„Свако има право на свој став и мишљење. Постоје људи који мисле да је најважније да забијемо као ној главу у псесак, да се правимо да се ништа никада није догодил ни 1999, 2008, 2009, 2010 пред Међуанродним судом правде, 2011. када су поставили царину на Брњаку. Најтеже је да сами признате да ствари нису као раније. Тако и у Приштини постоји проблем да не разумеју да ствари нису исте као раније“, нагалсио је он.

Рекао је да Срби који уживали у својој љубави са Адемом Демаћијем и Хашимом Тачијем којима се не свиђа када неко изађе и каже шта је реалност и истина.

Дачић загрмео: Цео свет могао да види са каквим ИЗОПАЧЕНИМ УМОВИМА И ЛУДАЦИМА Србија има посла!

„Радим оно што је реално, одговорно за наш народ. Наставићемо да раџговарамо у складу с тим и да остваримо највише, а изгубимо најмање. Много, много трња и дуг пут су пред нама.Надам се само да ћемо умети да разумемо да у будућности пре свега морамо да водимо рацуна једни о другма“, истакао је он.

Он је казао да је веома срећан што је дошао на КиМ, и да Србима доноси поздраве целе Србије.

„Ја сам срећан када видим све наше људе, запослене, раднике и њихове руке као лопате овде у предузећу Ибар“, подвукао је он додајући да је задовољан и када види Срђана и Стевана Вуловића, иако једна од њих неког другог више воли од њега.

Председник Србије Александар Вучић поручио је Србима јужно од Ибра да немају никакав разлог за забринутост, јер нисмо ни близу било каквог договора, али, и ако се нешто буде променило и прихватили његови предлози, сваки Србин ће имати много више права него данас, те и неупоредиво бољи живот.

Вучић у Бриселу донео изненађујућу одлуку, сада је све неизвесно!

У новембру почиње исплата УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ НОВА ЛАДА! НИВА ДОБИЛА ДОСТОЈНОГ НАСЛЕДНИКА: Новитет из Русије одуваће конкуренцију са Запада!

Ужас у школи у Србији: Девојчица исекла вене у тоалету

Председник је претходно, у оближњем Центру за еколохију и развој спорта, на опаску новинара „ипак сте успели да дођете“, узвратио речима: „Није ваљда да сте сумњали“.

Рекао је да је направљен „мали инвестициони план“, који укључује и узгој рибе и друге пројекте.

До сада је, каже, у тај систем уложено 130 плус 60 милиона, а предстоји улагање још 127.

Председник је на Газиводама боравио под јаким обезбеђењем.

Да ли знате шта је време? После ове приче нећете жалити ни за чим

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОНЕТА ОДЛУКА! Председник Александар Вучић открио хоће ли ићи на Косово!

Ако ухапсе Вучића, Србија са војском улази на Косово!

Вучић донео хитну наредбу поводом посете Косову и Метохији

ВЕСЕЉИ ВУЧИЋУ ПРЕТИ ЛИНЧОМ! ПРОЋИ ЋЕШ КАО МАРКО ЂУРИЋ, АКО КРЕНЕШ НА ГАЗИВОДЕ!

ГЕНЕРАЛ НАТО ШОКИРАО СВЕТ! Испричао истину о бомбардовању Србије и разлозима бомбардовања!

ПРОЦУРЕЛА ДОКУМЕНТА: Милу 55 милиона долара за издају Милошевића

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ПРОГОВОРИО О СВОЈОЈ ГОЛГОТИ : Ја сам бранио Косово, а моју главу су предали Хагу!

Пљуште прозивке међу Албанцима, Тачи поручио Куртију: Чекам да ти ћерка порасте…

Основна школа у Нишу се одлучила за радикалан потез – одузели су ђацима оно без чега не могу!

извор: Tanjug/BKTVNews

фото: Tanjug

4 КОМЕНТАРА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here