Отворена Роса Школа Родитељства у Нишу

Отварањем 20. школе родитељства заокружен дугорочни пројекат Роса воде и Министарства здравља и најављена даља подршка родитељима и бебама.

СТОМАЧНИ ВИРУС ХАРА СРБИЈОМ: Коси малишане, али ни старији нису имуни! ОВО СУ СИМПТОМИ

У Дому здравља у Нишу, отворена је Роса школа родитељства, једна од највећих од укупно 20 школа које су основане у протекле три године у оквиру заједничке сарадње Роса воде и Министарства здравља. Захваљујући новим школама више од 5.000 беба и њихових родитеља широм Србије добијаће значајну подршку на путу ка сигурном родитељству.

ХАОС НА КОСОВУ! Крвници МЕЂУСОБНО заратили, Харадинај “забио нож у леђа” ТАЧИЈУ!

„Поносни смо што смо отворили дведесету по реду РОСА школу родитељства. Отварањем школа родитељства у градовима и општинама широм земље, системски је оснажена постојећа мрежа школа, а будући родитељи су добили подстрек и помоћ онда кад им је најпотребнија.

Фокусирани смо на то да примарна здравствена заштита остане највећи ослонац родитељима и заједно са Роса водом спроводимо активности које пружају сигурност у периоду проширења породице, што је предуслов за здраво одрастање и васпитање деце.

Роса вода је већ целу деценију наш партнер када су најмлађи у питању и планирамо да врло брзо наставимо са сличним иницијативама.“, изјавила је Др Снежана Пантић Аксентијевић, руководилац Групе за јавно здравље, Сектор за јавно здравље и програмску заштиту.

Још мало уживајте у лепом времену, а ево када стиже захлађење (ТАБЕЛА)

Школа родитељства у Нишу једна је од 20 које су отворене у оквиру иницијативе покренуте 2015. године. Осим Ниша, ове године подршку су добили родитељи из Димитровграда, Босилеграда, Бечеја, Бољевца, Руме, Опова, Вршца, Ужица и Коцељеве, а у протекле две године, и маме и тате у Убу, Врању, Пожаревцу, Куршумлији, Сурдулици, Сјеници, Српској Црњи, Свилајнцу, Бојнику и Баточини.

Лазански потврдио: Србија се наоружава и послао комшијама поруку због које дуго, дуго, неће спавати (ВИДЕО)

„Школе родитељства су места где будуће маме и тате проналазе сигурност и уче како да се снађу у новим улогама. Велику захвалност за успешност мисије школа родитељства дугујемо грађанима, који од 2010. године подржавају иницијативе Роса воде и Министарства здравља и доприносе да родитељи широм Србије буду спокојнији и спремнији за нове улоге.

Сада када смо заокружили пројекат, веома смо поносни на постигнуте резултате и енергију коју смо сви заједно уложили, посебно када знамо да пружамо подршку бебама и родитељима. Роса ће и у наредним пројектима које припрема наставити да подржава оно што је важно – породицу и будуће генерације деце.“, изјавила је Јулија Жигић, представница РОСА воде.

Душан оставио без текста шпанске докторе: Понудили му да га посети Меси, он је одбио и тражио овог фудбалера

У новоотвореним Роса школама родитељства будући родитељи добијају стручне савете и подршку током трудноће и првих година одрастања детета. Тим школе чине педијатар, гинеколог, стоматолог и патронажне сестре, који пролазе акредитовану обуку Градског завода за јавно здравље, која је у складу са последњим професионалним стандардима у овој области.

ОТВОРЕНИ СУКОБ – МИНИСТАР ОДГОВОРИО ЖЕЉКУ МИТРОВИЋУ!

Кроз предавања, вежбе и радионице, будући родитељи имају прилику да добију кредибилне и стручне савете о току и фазама трудноће, значају дојења, правилној исхрани трудница и беба, порођају и нези бебе, али и да добију одговоре на сва питања и недоумице.

СЦЕНА ИЗ УЖИЧКЕ ПЕКАРЕ КОЈА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Дечак је тужно стајао иза пулта без довољно пара, а реакција газде ОСТАВИЛА ЈЕ СВЕ БЕЗ ТЕКСТА!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Љубав је СВЕ САВЛАДАЛА: Венчали се мали људи из Ниша! Речи Слађане и Горана ТОПЕ СРЦА (ФОТО)

ДРАМА СРПКИЊЕ ЉИЉАНЕ У БЕЛГИЈИ! СА ДЕТЕТОМ ПРЕЖИВЕЛА ПРАВУ ТОРТУРУ НА ПУТУ ЗА ХОЛАНДИЈУ: Са бебом од 9 месеци стрпали је у центар за мигранте?! ЧЕКА ДЕПОРТАЦИЈУ, а разлог…

Генерал Диковић ОТВОРИО ДУШУ: Открио како му теку пензионерски дани, а једном изјавом све ОДУШЕВИО

Кинези нам шаљу СОФТВЕР помоћу кога ћемо бити убедљиво НАЈВЕЋА ВОЈНА СИЛА на Балкану!

ДОЛАЗИ НАМ И СНЕГ?! Драстична промена времена: Очекује нас велико ЗАХЛАЂЕЊЕ

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋА МОЋ НОВОГ РУСКОГ ОРУЖЈА: Од ракетног система СОСНА невидљиви авиони НЕ МОГУ ДА ПООБЕГНУ!

Брнабић ставила тачку на ЖЕСТОКУ РАСПРАВУ: Ријалитије у Србију је увео ЂИЛАС, а не Жељко Митровић!

ВУЛИН: Весељи може у Ниш, али право пред ИСТРАЖНОГ СУДИЈУ!

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ НИШКОГ БИЗНИСМЕНА: Девојчице САМЕ ДОЛАЗЕ КОД МЕНЕ у стан, коштају ме 500 ДИНАРА ДНЕВНО!

СЕЛО ЗЛОТ КОД БОРА ЗАВИЈЕНО У ЦРНО! За малог Младена мајка и отац спремили нов кревет, да га у њему САХРАНЕ!

ГОВОРИЛИ СУ ДА ИМА СТОМАЧНИ ВИРУС ИЛИ ДА ЈЕ ПОЈЕО НЕШТО ПОКВАРЕНО! Огњена (8) је сепса убила за 2 недеље, а лекари га упорно враћали кући

(ВИДЕО) ВЕЛИКО ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Мајка се молила док јој је син био у коми, истог тренутка дечак је отворио очи!

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Будући индустријски парк у Борчи, доноси Србији инвестицију од ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА!

НЕСРЕЋА У БЕЛОЉИНУ КОД ПРОКУПЉА, ЗАКУЦАО СЕ АУТОМ У ВОЗ

извор: Nedeljnik.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име