Потписано писмо о намерама између Града Ниша и кинеског Града Хангџоу

На Међународној конференцији о дигиталној економији у кинеском граду Хангџоу потписано је писмо о намерама за јачање развоја Информатичког пута свиле између Града Хангџоу и Града Ниша.

Ова два града на основу сагласности о значају дигиталне економије за економски и друштвени развој, договорили су се да је потребно унапредити сарадњу у области дигиталне економије у складу са начелима једнакости, међусобног поштовања, општеприхваћених правила међународног права и узајамних користи.У име Града Ниша, писмо о намерама потписао је градски већник Михајло Здравковић.


„У тренутку када су политички односи Србије и Кине достигли највишу тачку развоја у својој историји, кроз изузетно висок ниво сарадње у свим областима, и када односи наших двеју земаља представљају свеобухватно стратешко партнерство, посебно ми је задовољство што имам прилику да боравим у пријатељској Кини и граду Ханџо и да представљам Град Ниш на првој Међународној конференцији о дигиталној економији“, рекао је Здравковић.

„Писмо о намерама које смо овде потписали са представницима Града Ханџо, за успостављање пилот зоне економске сарадње у оквиру Информатичког пута свиле, за Град Ниш представља изузетно значајан и користан пројекат, будући да Ниш располаже врхунским капацитетима на пољу електронике, машинства и информационо-комуникационих технологија и да настојимо да те капацитете у потпуности ставимо у функцију не би ли унапредили квалитет живота у граду, као и услуге које град и његове институције пружају грађанима. Позитивни примери и искуства која ћемо, кроз сарадњу са градом Ханџо, препознатљивом по развијеној дигиталној економији и успешним ИТ компанијама, добити, за нас ће бити драгоцени“, нагласио је он.

Градски већник Михајло Здравковић захвалио се и Министарству трговине, туризма и телекомуникација на
указаном поверењу и подршци стратешком партнерству градова Ниш и Ханџо.

“Уверен сам да ће ова сарадња бити плодоносна и да ћемо унапредити пословно окружење и утицати на бољи економски развој, заснован управо на примени напредних технологија и иновација“, закључио је Михајло Здравковић.

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име