„Комбинуј и крећи се“: У Нишу одржана манифестација „Дан без аутомобила“

У оквиру Европске недеље мобилности, Град Ниш је, као и претходних година, узео активно учешће у међународној кампањи чији је мото ове године „Комбинуј и крећи се“.

Обележено 65. година постојања Клинике за неурологију у Нишу, градоначелник Дарко Булатовић запосленима честитао јубилеј

Циљ је да се кроз промотивне манифестације и спровођење мера учини покушај да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

Овим поводом одржана је манифестација „Дан без аутомобила“, па су улице Вожда Карађорђа и Генерала Милојка Лешјанина биле затворене на потезу од „Уреда“ до „Суда“. Учешће на манифестацији су узели бројни спортисти, као и деца предшколског и школског узраста.

Обновљена дечја игралишта у насељу Бранко Бјеговић у Нишу

За санацију атарских путева у Нишу 6.357.750 динара

У име Града Ниша присутне је поздравио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур, а затим је одржана рекреативна бициклистичка вожња од Трга Краља Милана, улицама Стефана Првовенчаног, 7. јули и Булевар Немањића до Дома здравља, улицом Војводе Мишића до раскрснице Црвени певац и улицом Вожда Карађорађа назад до Трга Краља Милана.

ЈКП „Медиана“ Ниш уређује двориште амбуланте у Дуваништу

На званичном отварању манифестације, поред заменика градоначелника присутнима су се обратили Јоаким Ваерн, заменик амбасадора Шведске у Србији и Клара Даниловић, саветница за област урбанизма и становања у Сталној конференцији градова и општина. Ову традиционалну манифестацију организовали су ЕУ инфо Кутак и Град Ниш.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Потписано писмо о намерама између Града Ниша и кинеског Града Хангџоу

Полицијским возилом ударио девојчицу на пешачком прелазу у Нишу

Отворена Роса Школа Родитељства у Нишу

Љубав је СВЕ САВЛАДАЛА: Венчали се мали људи из Ниша! Речи Слађане и Горана ТОПЕ СРЦА (ФОТО)

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име