(ФОТО) НЕЗАПАМЋЕНА СОЛИДАРНОСТ: Цела варош гради кућу за сирочиће

После стравичног злочина у Косјерићу влада незапамћена солидарност. Општина и донатори подижу дом тројици дечака чију је мајку Јелену Грбић заклао супруг.

У  Карађорђевој улици у Косјерићу, прекопута Дома здравља, више нема приземне куће у којој је Иван Радовановић (35) заклао супругу Јелену Грбић (38) док су у кући спавала три дечака: Дејан (17), Дарко (12) и Давор (3 године). Како су почетком маја писале “Новости”, Јелену је до вечне куће испратило пола града, а злочинац је одмах предат правди и очекује га вишегодишња робија.

(ФОТО) Маја и беба УМРЛЕ НА ПОРОЂАЈУ ЗБОГ ПИЈАНОГ ДОКТОРА: Мита ћеркици рекао да се мајка неће вратити, а суд донео ОДЛУКУ

Кућа ужаса остала је пуста. Центар за социјални рад преузео је бригу о дечацима. Дејан и Дарко налазе се код Јелениног стрица у оближњем селу Брајковићима, а трогодишњи Давор је отишао у хранитељску породицу у Чачку и старатеље зове мајком и татом.

Опустела кућа у Карађорђевој улици ођедном је постала прворазредна тема у граду. Предлог Општине и Центра за социјални рад, као и великог броја грађана, да се кућа сруши и сирочићима изгради нови дом, претворио се у незапамћену солидарност.

ЕВО КОЈЕ ТЕРИТОРИЈЕ ТАЧИ НУДИ СРБИЈИ: Зликовац нема куд, пристаје на поделу!

– За кратко време општинска управа решила је имовинско-правне односе, припремила пројекат, издала све потребне дозволе, нашла извођаче радова, одређен је дан за рушење, тако да ће тројица дечака имати нову кућу – рекао је укратко Жарко Ђокић, председник општине Косјерић.

Укључиле су се и комшије да помогну.

– Кад је почело рушење, срце нам се стегло и од туге и од радости. Дејанови и Даркови другови однели су све ствари из куће, а затим су скинули цреп и на нејаким рукама носили греде и дрвену конструкцију. А онда је Горан Миловић, власник фирме “Миловић комерц”, стигао са механизацијом. Све је срушено и однет је шут са плаца. Куће више нема. Хвала властима и народу, сирочићи ће имати нови дом. Темељ је већ изливен и чека се наставак радова – прича први комшија Илија Миловановић.

Остаци старе куће у Карађорђевој улици

Компанија “Титан” дала је 600 тона цемента, “Прехрана” даје цреп, “Ирком” фасаду и плочице, фирма “Армакос” је излила темељ, потом ће до плоче радове наставити предузеће “Павловић”, а тек онда стижу мајстори из фирме “Ива-инвест” из Ивањице, која ће по пројекту поставити монтажну кућу од око 90 квадрата. Позната фирма “Кепо” увешће грејање.

Вучић с Путином СПРЕЧАВА ОТИМАЧИНУ Косова! Хитан састанак двојице председника РЕШАВА СВЕ!

– Сва средства обезбеђују општина и донатори. Добијени грађевински материјал монтери ће уградити, што смањује цену, тако да ће нови дом коштати око 2,6 милиона динара. Нема сумње да ће се сирочићи уселити у нову кућу пре зиме – кажу у општини.

Темељи су ударени – Фото Т. Пауновић

Не чекајући питање, Мирјана Костић, директорка Центра за социјални рад, рекла нам је да су деца у сигурним рукама. Дејан и Дарко су добри ђаци, вршњаци се труде да буду уз њих. Омогућено им је и виђење са најмлађим братом Давором. У Општини и Центру за социјални рад истовремено евидентирају донаторе у материјалу, а посебно у новцу. На жиро рачуну је већа сума новца коју донирају сами грађани.

КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ УЗЕЛЕ МАХА! Хоће ли се Балкан изборити са КАТАСТРОФОМ која стиже?

– Једном речју, око изградње куће нико није по страни. Ангажовани су Општина, бројне фирме, установе, школе, синдикати. Радници дају прилоге и мимо синдиката. Буквално се цео град ујединио у овој акцији – каже директорка Костић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕН МЛАДИЋ У ПРОКУПЉУ: УКРАО АУТОМОБИЛ ПА “ПАО” У ЖИТОРАЂИ!

Брао с мајком јабуке, а онда је уследио хорор и није му било спаса

КАКО ЈЕ УБИЈАЛА УДБА: Југословенска ИНДУСТРИЈА СМРТИ за два месеца ликвидирала 59.000 људи!

КАПЕТАН ДРАГАН ЗАПРЕТИО ХРВАТИМА: Усташе су кукавице које се плаше, дуг им се мора утерати КАД-ТАД!

Није више Косово! Албанци променили ИМЕ лажне државе

Сезона грејања ускоро почиње: Цене огрева су се промениле, ево шта се највише исплати

Хорор у Бору: У пола ноћи покуцала на врата, па ловачком пушком убила жену пред мужем и децом

АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ ТЕРОР! Лажна косовска полиција вршиће ПРИСИЛУ НАД СРБИМА за тачно ТРИ ДАНА! Саопштен ШОКАНТАН ПЛАН!

СВАКА ЧАСТ, МАЈСТОРЕ! Ево ко је тајни донатор који је уплатио 70.000 евра за лечење малог Дукија у Барселони!

ШОКАНТНО! Децу у Србији би да кљукају “КАПИМА” и лековима за смирење, РОДИТЕЉИ У ПАНИЦИ!

Генерал Диковић ОТВОРИО ДУШУ: Открио како му теку пензионерски дани, а једном изјавом све ОДУШЕВИО

Драма у београдском Ургентном центру: Девојчица дошла са боловима у стомаку, па се ПОРОДИЛА

Полицијским возилом ударио девојчицу на пешачком прелазу у Нишу

извор: Novosti

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име