Добићете 6.000 евра само да се доселите: Место се налази на ЧЕТИРИ САТА од Београда, а ово су услови

Миграцијом младих у велике градове, села се практично гасе или остају са веома малим бројем старијих житеља. Да би решили тај проблем и стали на пут миграцијама, све више држава даје субвенције онима који желе да се доселе у готово мртве градиће широм Европе.

НЕВЕРОВАТАН ОГЛАС ТРЕСЕ СРБИЈУ: Човек ХИТНО поклања ГОЛФА ДВОЈКУ, али само под ЈЕДНИМ УСЛОВОМ!

Челници мађарског градића Офалу нуде 6.000 евра помоћи свима који одлуче да живе у овом малом селу. Циљ ове мере је спречавање исељавања и нестајање овог града.

Офалу има 333 становника, већина њих, чак 94 одсто, су Немци. У граду постоји вртић и дневни боравак за малу децу, док је стопа криминала практично нула!

ПОЗНАТИ ПЕВАЧ ДОЖИВЕО КЛИНИЧКУ СМРТ: Сахранили га са хармоником, а онда су пљачкаши отворили гроб! НАСТАЛА БЕЖАНИЈА! (ВИДЕО)

Цена некретнина је мало већа него што се за једно село очекује, јер је пуно странаца заинтересовано за куповину, што је мало подигло цене.

Локална самоуправа нуди једнократну помоћ од 6.000 евра, а услови за оне који би да се доселе су да су венчани, или живе у признатој ванбрачној заједници или су самохрани родитељи. Такође, неопходан је и сталан посао, редовни приходи, као и да немају никакве врсте дуговања.

Да ли знате: Зашто Срби једни друге ословљавају с “брате”?

Постоји и званична инспекција која проверава све ове наводе, као и да ли постоји довољна гаранција да ће потенцијални кандидати испунити тражене услове. Новац који добију могу да користе да граде кућу на својој имовини или да купе половну кућу. Као други вид финансијске помоћи, град нуди додатних 620 евра за помоћ при изградњи.

ХОРОР КОД НИША: Пронађен угљенисан леш мушкарца, полиција истражује мистериозну смрт

Идеја локалних власти је да се млади људи преселе на Офалу. Нема пуно празних кућа, али има их доста у којима живи само једна старија особа.

Како би се влада заштитила од могућих превара, куће које су купљене овим новцем су под хипотеком, а продаја имовине је забрањена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОЛИЦИЈА УПОЗОРАВА! Ако вам се учини да видите дете како седи на улици усред ноћи, НИКАКО НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ ВОЗИЛА

БЕРЛИН УПУТИО ЈЕЗИВУ ПОРУКУ БЕОГРАДУ: Меркелин сарадник запретио Србији, подела Косова значи САМО ЈЕДНО

Само у Србији! Газда уручио радницима Правилник о брању шљива: Кад видите шта тражи, ШОКИРАЋЕТЕ СЕ

ДРЖАВА КРЕЋЕ У ОБРАЧУН СА ХУЛИГАНИМА: У затвор за тучу, бакље и маске

(ВИДЕО) У ЗАДРУ НАПАДНУТИ РАДНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ: Ударали их ногама и палили бакљом!

Милица (9) добила температуру, почела да повраћа, 12 сати касније УМРЛА: Детаљи трагедије у Белој Цркви

извор: SrbijaDanas/Blic

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here