ВОЈСКА СРБИЈЕ У НАЈВИШЕМ СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ! Погледајте шта то заправо значи

Степен највише борбене готовости на који је јуче, по наређењу председника Републике и начелника Генералштаба, подигнута Војска Србије, означио је стање приправности за дејство свих кључних јединица наших оружаних снага. То се, пре свега, односи на снаге за хитно реаговање, као и на команде и припаднике јединица за подршку.

(ФОТО) ВЕСЕЉИ ПОЗИВА НА РАТ! Подељени Албанци у паници изгубили компас! СВЕ ИМ ПРОПАДА!

Знак за убрзане припреме за акцију дат је Специјалној бригади, делу Ратног ваздухопловства и ПВО, Гарди и појединим батаљонима у свим бригадама Копнене војске. Овај ниво спремности подразумева окупљање људства, проверу технике и успостављање готово непрекидног дежурства на командним положајима. Како се објашњава у војном врху, у миру део јединица и људства непрекидно је у систему дежурства, а реч је о највиталнијим снагама, које су непрекидно спремне за реаговање.

(ВИДЕО) СВЕ ГРМИ! Погледајте снимак Војске Србије која је јуче марширала кроз Ваљево!

– Када се изда команда за виши ниво готовости, круг јединица које су наготовс проширује се по унапред припремљеним плановима. У пракси то значи окупљање старешина, издавање наређења официрима, подофицирима и војницима да не напуштају матичне гарнизоне, као и стављање технике у пуну оперативност.

ЕКСКЛУЗИВНА ВЕСТ: Ћелије у Хагу се ХИТНО празне, следе хапшења за злочине на КиМ, Тачи први на листи?

Све команде и јединице Војске Србије имају разрађене планове деловања зависно од процене ризика и потребе да се реагује. Кључну улогу у овом процесу има Генералштаб Војске Србије. У њему је смештен Оперативни центар преко кога се проверава спремност сваке појединачне јединице, али и издају наређења која долазе из државног и војног врха.

Приликом заоштравања кризе на Косову и Метохији, аларм се између осталих јединица прво пали у Другој и Четвртој бригади Копнене војске, чије су команде у Краљеву и Врању. Зона њихове одговорности простире се до административне линије са КиМ, а у свом саставу имају борбена возила, тенкове и тешку артиљерију.

ШИПТАРСКИ ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Пуцано на Србе у Зубином Потоку!

Своје планове, међутим, има и Приштина, а најризичнији је под кодним називом “Златна сабља”. У његовом средишту је оперативна разрада упада на север покрајине и успостављање власти у овом делу КиМ. Поједини његови елементи примењени су приликом хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, као и током јучерашњег упада на Газиводе. Овај план направљен је у сарадњи са Американцима и западним стручњацима за безбедност.

До краја године између пет и десет земаља повлачи признање независности Косова

Главна снага Приштине, поред јединице РОСУ која је јуче била носилац акције хапшења Срба са севера Покрајине, јесу и јединице КБС, које су виђене да прерасту у тзв. војску Косова. Све снаге које Приштина има на располагању много су слабије обучене, опремљене и наоружане од јединица Војске Србије. Користе махом лако пешадијско наоружање, али у процесу су набавке артиљеријских средстава, ракетних бацача и пет савремених хеликоптера.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАЛИ АНЂЕО ДОБИО КРИЛА: После тешке борбе преминуо Дуки за ког се молила цела Србија

Борба за живот малог дечака подигла је Србију на ноге: По овоме ће Дуки остати у срцима свих нас

(ВИДЕО) СРБИ ПОДИГЛИ БАРИКАДЕ КОД ЗУБИНОГ ПОТОКА: Хашим Тачи и специјалци РОСУ више неће моћи на Газиводе!

Разговор у четири ока: Путин ће имати ТРИ ВАЖНЕ ПОРУКЕ за Вучића у Москви

ВУЧИЋ НАРЕДИО: Војска Србије у стању највише борбене готовости!

СВИ СУ УМРЛИ У ТОЈ КУЋИ! Зло се вратило у Кајтасово, МАЛА МИЛИЦА ЖИВЕЛА НА УКЛЕТОМ ИМАЊУ?!

Добићете 6.000 евра само да се доселите: Место се налази на ЧЕТИРИ САТА од Београда, а ово су услови

Да ли знате: Зашто Срби једни друге ословљавају с “брате”?

ПОЛИЦИЈА УПОЗОРАВА! Ако вам се учини да видите дете како седи на улици усред ноћи, НИКАКО НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ ВОЗИЛА

НЕВЕРОВАТАН ОГЛАС ТРЕСЕ СРБИЈУ: Човек ХИТНО поклања ГОЛФА ДВОЈКУ, али само под ЈЕДНИМ УСЛОВОМ!

ЖИВОТ У “БЛАГОСТАЊУ” ДОШАО НА НАПЛАТУ! Титови кредити Србима још увек стоје над главом!

извор: Vecernje Novosti/GovoriSrbija

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име