Пронађени родитељи девојчице која проси у центру Београда: Месецима је на улици са гитаром! ОДУЗИМАЈУ ИМ ДЕТЕ?!

Девојчица не старија од четири-пет година, која свира на гитари и проси у центру Београда, идентификована је од стране надлежних, пронађени су њени родитељи, и Градски центар за социјални рад (ГЦЗСР) их је упозорио да ће им, ако се овакве ситуације понове, дете бити чак и одузето!

(ФОТО) БОЛЕСНО! Узнемирујућа објава се ШИРИ ИНТЕРНЕТОМ на рачун МАЛОГ ДУКИЈА! Ово само МОНСТРУМ МОЖЕ ДА УРАДИ!

Како су истакли из ГЦЗСР, мере поводом овог случаја предузете су истог дана након што је објављена прича и надлежнима пријавио случај.

– Након сазнања о овом случају, радници надлежног Одељења у сарадњи са припадницима полиције реализовали су хитну интервенцију са циљем успостављања безбедности детета. Стручни радници су утврдили идентитет родитеља, стање у ком се дете налази као и разлоге због којих се оно нашло на улици – кажу из Градског центра за социјални рад.

Они, такође, наводе да су родитељи “оштро упозорени да излагање детета оваквом виду злоупотребе може оставити озбиљне последице по здравље и развој детета”.

ЦРНА ГОРА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА? Успешна петиција, народ рекао своје!

– Родитељи су упознати са својим правима и обавезама и оштро упозорени да могу сносити озбиљне последице као и да Центар за социјални рад, као орган старатељства, може по хитном поступку издвојити дете из породице. Такође, припадници полиције су предузели мере из своје надлежности – рекли су из Центра.

У настојању да сазнамо нешто више о девојчици са гитаром, чија је слика током претходних дана шокирала и растужила Србију, изашли смо на улице Београда и питали пролазнике знају ли ишта о њој.

ДОДИК И ДАЧИЋ ЗАПАЛИЛИ БАЛКАН: Ујединићемо Србију и Републику Српску, бранићемо оно што смо крвљу стекли!

Поднета кривична пријава против Сергеја Трифуновића и фондације “Подржи живот”!

Премда девојчица данас није била на најпрометнијим улицама у центру града, од грађана смо добили информације да је виђана и раније, и то на различитим локацијама, од Улице кнеза Михаила, испред Београђанке, преко Теразија, па све до Кнез Михаилове и Трга републике.

– Не могу са сигурношћу да тврдим, али мислим да сам је видео, шетала је са мајком и са гитаром на рамену. Било је вече, али могу рећи да је мајка деловала као јако пристојна жена, лепог изгледа. Можда то и није била мајка, не знам. Срео сам их у близини Дома омладине, а пажњу ми је привукла управо гитара – рекао је један од пролазника, изненађен чињеницом да је та слатка девојчица просила и тражила новац за храну.

КИНА УЛАЗИ У ИГРУ! Косово поново пред Саветом безбедности УН захваљујући Пекингу, СЛЕДЕЋИ МЕСЕЦ кључан

Није мали број оних који су приметили девојчицу.

– Видео сам је пре неколико месеци на улици, била је са неком куцом, али је исто тако држала гитарицу у рукама. Све док није дошла нека жена да је одведе. Била је сасвим нормална, сређена – рекла је продавачица из једне радње на Теразијама.

У разговору са нашим суграђанима, сазнали смо и да су овакви случајеви превише чести, а могли смо приметити и да нису баш расположени за причу о истима.

(ВИДЕО) Младожења године!? Србин на венчању направио праву буру! Званице се ПОКИДАЛЕ ОД СМЕХА! А МЛАДА…

– Овде сваки дан неко дете проси, а натписи на кутијама испред деце увек су исти: „Гладан сам“, „Хладно ми је“, „Помозите ми да купим лекове“ и слично. Оно што је невероватно јесте да људи и даље дају паре, знајући да те паре иду људима који искоришћавају ову децу и да тако дајемо ветар у леђа истима да наставе са овом злоупотребом. Још горе је што су деца увек сама, а јасно је да деца од три, четири године нису у стању да напишу ове натписе – изјавио је видно забринут радник једног од трговинских објекта на Теразијама.

Да је деце која просе на улицама наше престонице превише, потврдили су други суграђани, са којима смо имали прилике да разговарамо.

– Колико деце проси, немогуће је свако дете запамтити, али углавном су то деца истог узраста као и та девојчица, евентуално нешто старија или млађа – казала је старија госпођа, видно разочарана постојањем великог броја оваквих случајева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ШОКАНТНО САЗНАЊЕ! ДЕСАНТ НА ГАЗИВОДЕ: Кфор помогао ТАЧИЈУ да упадне на СЕВЕР КОСОВА, ово их је ОДАЛО!

ОТКРИВАМО КАКО БОЖЈА ДРОГА СТИЖЕ У СРБИЈУ: Некада су је користили Индијанци како би ПРОРИЦАЛИ СУДБИНУ

За ТРИ САТА излазимо на Ибар: СПРЕМАН ВОЈНИ ПЛАН ЗА КОСОВО, Шиптари одлепили! Тачи и Харадинај у ПАНИЦИ

ХАОС У ЈЕДНОЈ ОД НАЈПРОМЕТНИЈИХ НИШКИХ УЛИЦА: Аутомобил излетео са коловоза и улетео у двориште породичне куће

Велики подвиг лекара: Спасили живот момку коме је ножем прободено срце

(ВИДЕО) СВЕ ГРМИ! Погледајте снимак Војске Србије која је јуче марширала кроз Ваљево!

ШИПТАРСКИ ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Пуцано на Србе у Зубином Потоку!

извор: Blic

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име