Градоначелник Ниша Дарко Булатовић примио представнике Удружења кувара Свете горе и манастира Хиландара

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић примио је у Градској кући представнике Удружења кувара Свете горе и манастира Хиландара, а повод за овај сусрет је промоција хране, дуго чуваних хиландарских рецепата и вина, која је заказана за децембар ове године у Нишу.

Потписан Споразум о пословној сарадњи између Града Ниша и Банке “Интеса”

Организатор ове јединствене манифестације, која се по први пут одржава у нашој земљи, је нишки Центар за истраживање медијског простора у сарадњи са Туристичком организацијом Ниш. Поздрављајући уважене госте, градоначелник Булатовић је захвалио на части која је указана Нишу да буде први град у Србији у коме ће се представити до сада љубоморно чуване тајне светогорских манастира, и на прилици да тај догађај искористи и за промоцију туристичких капацитета и туристичке понуде Ниша. Булатовић је истакао да је Град спреман да подржи и помогне организацију овог јединственог догађаја, који ће се, како је најављено, после Ниша организовати и у Београду и Новом Саду.

За санацију атарских путева у Нишу 6.357.750 динара

(ФОТО) Отворена фабрика IMI у Нишкој Бањи, председник Србије Александар Вучић присуствовао отварању

Делегација из Грчке, коју чине комерцијални менаџер манастира Хиландар, Захариос Панајотидис, главни кувар манастира Хиландара Христос Гремос и шеф кухиње Касиорас Мариос, Градоначелнику је пренела топле поздраве Игумана манастира Хиландар Архимандрита Методија и захвалили на гостопримству и спремности да подржи и помогне представљање и промоцију вина из манастирских подрума и винограда, као и древну кухињу Атоса и Хиландара.

Према речима Захариоса Панајотидиса, на тај начин, народ у Србији, који Хиландар доживљава као једну од своијих највећих светиња и хиљадугодишњи центар духовности, добиће прилику да упозна и неке од дуго чуваних тајни, али и знаменитости Хиландара, које, иако нису директно везане за духовност и веру, представљају део нашег наслеђа.

(ФОТО) Отворена фабрика Cumtobel у Нишу, свечаном отварању присуствовао председник Србије Александар Вучић

Уједно, како је речено, то ће бити прилика за ближе повезивање и сарадњу Ниша и Светогорских манастира и у туристичком смислу, као и за унапређење размене у оба смера управо кроз промоцију и развој гастротуризма, започету током пролећа, када је делегација Ниша и посетила Атос и грчку регију Волви.

Поред Градоначелника, пријему су присуствовали и градска већница Јелена Митровски, директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић, као и иницијатор читаве ове идеје и директор Центра за истраживање медијског простора Здравко Стојнић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао Cumtobel и IMI: Све спремно за отварање!

Вучић сутра долази у Ниш, отварају се “Cumtobel” и “Imi”

Потресне речи несрећног оца девојчице коју је убио комби у Нишу: Где год погледам, видим Исидору, отишла је срећна у школу у новим патикицама и није се вратила

Ова деца су снага и спас Србије: Хтели да се одрекну матурске екскурзије да би скупили новац за болесног друга!

Састали се градоначелник Ниша Дарко Булатовић и амбасадор Египта Амр Алгувејли

Успешна акција: Одложено 20 тона стакла у Нишу

Почетак информатичких обука у Нишу

Обновљена дечја игралишта у насељу Бранко Бјеговић у Нишу

ЈКП „Медиана“ Ниш уређује двориште амбуланте у Дуваништу

Потписано писмо о намерама између Града Ниша и кинеског Града Хангџоу

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here