(ВИДЕО) Први пут у историји: Седница Владе Србије у петак у Прокупљу!

-У Прокупљу ће 12. октобра, са почетком у 10 сати, по први пут у историји града бити одржана седница Владе Србије. Ове седнице до сада су се одржавале само у највећим градовима Србије, рекао је гостујући на телевизији Мостнет народни посланик у Скупштини Србије др Дарко Лакетић и додао да је одржавање ове седнице једно велико признање за све оно што је до сада урађено у Прокупљу и што планира да се уради у наредном периоду.

МЕГА ПРОЈЕКАТ, ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА ЗА ПРОКУПЉЕ: ГРАДИ СЕ НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА НА 16 ХЕКТАРА ПОВРШИНЕ!

Након седнице, чланови Владе ће у присуству председника Републике Србије Александра Вучића присуствовати откривању Спомен-парка Другом пешадијском пуку “Књаз Михаило“, познатом као Гвоздени пук код Железничке станице.

-Ово је трећи пут како председник Вучић у веома кратком периоду посећује Прокупље, што се до сада није десило у историји града, изјавио је Лакетић и истакао да се откривањем овог, како је напоменуо, најлепшег спомен-парка у нашој земљи, обележава стогодишњица ослобођења Прокупља у Првом светском рату.

Спомен-парк простираће се на површини од 6.300 квадратних метара. У склопу парка налазиће се дечије игралиште, клупе и чесма. Дрворед ће бити засађен у најскорије време.

-Министру просвете Младену Шарчевићу предложићу да у плану посета школских екскурзија уврсти и посету овом парку из разлога што мало ђака ван нашег града зна какви су били јунаци Гвозденог пука. Познато је да је то био најодликованији пук српске војске у Првом светском рату и да су многи дали своје животе за слободу коју данас имамо, рекао је Лакетић.

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

Он је подвукао да су досадашњим вредним, стрпљивим и напорним радом и ангажовањем, руководство локалне самоуправе и грађани заслужили да се једна седница Владе одржи у Прокупљу и да је због тога замолио председницу Владе Ану Брнабић да седницу одржи у Прокупљу.

-Она је то са задовољством прихватила, знајући у каквој финансијској ситуацији и дубиози се налазио наш nград пре неколико година, а у каквој ситуацији се налази сада, каже Лакетић.

На седници Владе Србије донеће се закључак да се граду Прокупљу пребаци земљишта код фабрике Хисар, које ће постати индустријска зона. Уређење ове зоне радиће се у неколико фаза, а средства за ове намене определила је републичка Влада у износу од 500 милиона динара. Да је град постао препознатљив као велико градилиште, говори податак да су већ два потенцијална инвеститора заинтересована за изградњу производних погона у овој зони.

(ВИДЕО) ДАРКО ЛАКЕТИЋ: ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ЈЕ САМО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА – НАТО НАС ЈЕ ТРОВАО И ДРУГИМ КАНЦЕРОГЕНИМ МАТЕРИЈАМА!

-Изградњом индустријске зоне, која ће имати седам делова, запослиће се скоро сви радници који се налазе на евиденцији Националне службе за запошњавање, не само у Прокупљу, него и у другим општинама Топличког округа, истиче др Лакетић.

Говорећи о ауто-путу, он напомиње да следећег месеца почиње експропријација замљишта и да ће Прокупље имати две петље, једна на улазу у град, а друга код Индустријске зоне. Средства за овај пут обезбеђена су од Европске уније и Републике Србије.

Народни посланик је рекао и да се изградња зелене пијаце код Пољопривредне школе одвија планираном динамиком и да ће прва фаза, а реч је о изградњи и асфалтирању прилазниог пута и паркиралишта, бити завршена у најскорије време. Вредност ових радова износи 50 милиона динара. Укупна вредност пројеката зелене пијаце у износу од 200 милиона динара обезбедила је Европске инвестициона банка и Министарство
привреде.

БРАВО: ДЕЦА ИЗ ПРОКУПЉА ПУТУЈУ У ИТАЛИЈУ, И ТО СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ!

Лакетић је посебно говорио о измештању болнице у неискоришћени простор Дома здравља.

-Зграде болнице изграђене су почетком 20 века. Време је учинило своје, тако да је неопходно измештање. Тај процес ће трајати четири до пет године. Реализацијом овог пројекта, Прокупље и читава Топлица добиће једну модерну, функционалну и савремено опремљену здравствену установу са стручним и вредним кадром, истакао је он и подвукао да вредност овог пројекта износи 2,5 милијарде динара. Да се ради о великој цифри говори податак да су оволика средства враћена у последњих неколико година као дуг руководства локалне самоуправе до половине 2012. године.

Говорећи о добијању статуса града, Лакетић наглашава да ће се усклађивање аката завршити у најскорије време и да ће користи од ове промене имати сви грађани.

-Добијањем статуса града, из Републичког буџета прилив средстава ће бити већи од 40 до 45 милиона динара. Плате запосленима у градским службама биће веће, а руководство града ће одлучивати о инвеститорима, што до сада није био случај, изјавио је Лакетић. Реализациом многобројних пројеката, запошњавањем нових радника стандард грађана ће се подићи на већи ниво.

-Захвалио бих се свим грађанима на стрпљењу које су показали предходних година. Да је наш град постао велико градилиште види се на сваком кораку. Прокупље ће у наредном периоду бити економски познато и лепше место за живот и рад, закључио је народни посланик у Скупштини Србије др Дарко Лакетић.

"Razgovor s povodom"

Gostovanje narodnog poslanika dr Darka Laketića u emisiji "Razgovor s povodom" na Mostnet televiziji.Sednica Vlade Srbije u Prokuplju, auto-put, nova Industrijska zona na 16 hektara, Zdravstveni centar, nova Zelena pijaca, zaposljavanje …

Mostnet Televizija 发布于 2018年10月7日周日

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Изложба у Народном музеју Топлице у част Братислава Ристића Ћурета

И КОЦ „Топлица“ учествује у обележавању манифестације “Дани европске баштине”

И у Прокупљу ће бити обележен Светски дан срца

Црвени крст Прокупље: Породични пакети за најугроженије грађане!

Компјутер Даници на поклон

(ФОТО) ЛЕПЕ ВЕСТИ! ОТВОРЕНА ЈОШ ЈЕДНА АМБУЛАНТА И АПОТЕКА У ПРОКУПЉУ!

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА! УХАПШЕНИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ!