У Галерији „Божа Илић“ отворена изложба у част француско-српског пријатељства

У оквиру програма обележавања 100 година од особођења Прокупља у Првом светском рату и откривања споменика Другом пешадијском пуку “Књаз Михаило“, у Галерији „Божа Илић“ отворена је изложба „Наша историја, наша сећања“.

(ФОТО) Све спремно за петак!

Изложби посвећеној сећању на ослобађање Србије у јесен 1918. године и сећању на солидарност српских и француских војника и цивила у Првом светском рату, присуствовали су представници Амбасаде Француске у Србији, први секретар Максим Рено, саветник за културу и директор Француског института у Србији, Жан Батист Кизен, сарадница на реализацији изложбе Александра Милић, представници Општине Прокупље, заменик председника Општине, Мирољуб Пауновић, већница за културу Милица Ерић, као и бројни грађани.

(ВИДЕО) Први пут у историји: Седница Владе Србије у петак у Прокупљу!

-Овом изложбом желимо да обележимо стогодишњицу од Првог светског рата и ослобађање Србије, као и да подсетимо на стахоте Великог рата и савезничко пријатељство између Француске и Србије, изјавио је представник Француског института у Београду Жан Батист Кизен и истакао да осећања која буде беседе о ослобађању Србије од стране Источне армије, са француским трупама и првим редовима, остају у срцу заједничког сећања, о чему највише говори сам назив ове изложбе.

МЕГА ПРОЈЕКАТ, ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА ЗА ПРОКУПЉЕ: ГРАДИ СЕ НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА НА 16 ХЕКТАРА ПОВРШИНЕ!

Ова изложба враћа нас у те историјске дане и доноси сведочанства грађана Србије који су се одазвали позиву Француског института у Србији и пристали да поделе приче и успомене чуване у њиховим породицама кроз генерације.

МЕГА ПРОЈЕКАТ У ПРОКУПЉУ: ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА!

Испред Општине Прокупље госте је поздравио заменик председника Општине, Мирољуб Пауновић, који је истакао нераскидиво пријатељство два народа. Он је овом приликом подсетио да је Прокупље 12. октобра 1918. године ослободила француска коњица заједно са српском војском на челу са генералом Шарл Транијеом. Пауновић је овом приликом изразио захвалност данашњим гостима који су посетили Прокупље и присуствовали почетку обележавања 100 година од ослобођења Прокупља у Првом светском рату.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДАРКО ЛАКЕТИЋ: ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ЈЕ САМО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА – НАТО НАС ЈЕ ТРОВАО И ДРУГИМ КАНЦЕРОГЕНИМ МАТЕРИЈАМА!

БРАВО: ДЕЦА ИЗ ПРОКУПЉА ПУТУЈУ У ИТАЛИЈУ, И ТО СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ!

Изложба у Народном музеју Топлице у част Братислава Ристића Ћурета

И КОЦ „Топлица“ учествује у обележавању манифестације “Дани европске баштине”

И у Прокупљу ће бити обележен Светски дан срца

Црвени крст Прокупље: Породични пакети за најугроженије грађане!

Компјутер Даници на поклон

(ФОТО) ЛЕПЕ ВЕСТИ! ОТВОРЕНА ЈОШ ЈЕДНА АМБУЛАНТА И АПОТЕКА У ПРОКУПЉУ!

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА! УХАПШЕНИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име