Гусларско друштво „Топлички Гвоздени пук“ придружило се обележавању стогодишњице ослобођења Прокупља

Обележавању стогодишњице ослобођења Прокупља у Првом светског рату придружило се и Гусларско друштво „Топлички Гвоздени пук“, које је у Народном музеју Топлица организовало Гусларско вече под називом „Витез Гвозденог пука“. Многобројној публици овог народног инструмента, међу којима је била и члан Општинског већа Милица Ерић, представили су се гуслари Никола Мојсиловић, Новак Миленковић, Петар Сисовић, Стефан Ђуровић и гост из Пљевља Владимир Бељкас.

(ФОТО) Све спремно за петак!

Председник прокупачког Гусларског друштва Владан Радуловић рекао је да су они са задовољство прихватили да дају свој допринос отварању Спомен-парка посвећеном јунацима Гвозденог пука.

(ВИДЕО) Први пут у историји: Седница Владе Србије у петак у Прокупљу!

-Гусларско удружење „Топлички Гвоздени пук“ формирано је у јануару ове године. Ово је трећи концерт који смо организовали за љубитеље гусли. Својим наступом гуслари су певали о знаним и незнаним јунацима овог најодликованијег пука у српској војсци у Великом рату, изјавио је он и додао да они већ сада планирају да 22. децембра организују велики концерт у Београду на којем се очекује учешће око 20 еминентних гуслара из Топилице, Србије и Црне Горе.

МЕГА ПРОЈЕКАТ, ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА ЗА ПРОКУПЉЕ: ГРАДИ СЕ НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА НА 16 ХЕКТАРА ПОВРШИНЕ!

Живота Јевремовић, председник Удружења „Гвоздени пук“ у селу Игришту, општина Куршумлија, наглашава да је добро да на светло дана изађу сви подухвати јунака овог пука.

У Галерији „Божа Илић“ отворена изложба у част француско-српског пријатељства

-Припадници Гвозденог пука у Првом и Другом Балканском, као и у Првом светском рату знали су само за победе. Због тога младим генерацијама треба да се говори о овом пуку чији јунаци нису жалили своје животе за слободу коју данас имамо, изјавио је он и додао да мештани села Игриште многим културним манифестацијама у селу и другим местима чувају успомене на припаднике овог пука.

Књиге и дипломе ученицима који су најбоље писали о ослобођењу Прокупља

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДАРКО ЛАКЕТИЋ: ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ЈЕ САМО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА – НАТО НАС ЈЕ ТРОВАО И ДРУГИМ КАНЦЕРОГЕНИМ МАТЕРИЈАМА!

БРАВО: ДЕЦА ИЗ ПРОКУПЉА ПУТУЈУ У ИТАЛИЈУ, И ТО СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ!

Изложба у Народном музеју Топлице у част Братислава Ристића Ћурета

И КОЦ „Топлица“ учествује у обележавању манифестације “Дани европске баштине”

И у Прокупљу ће бити обележен Светски дан срца

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име