МЕСТО НА КОМ ЈЕ ЈУТРОС ПОГИНУЛО 7 ЉУДИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ! Зове се Паклош и Калуђерска бара, а грађено је преко остатака манастира и моштију

-Данас ми је пријатељ послао поруку ,,Паклош се још зове и ”Калуђерска бара”. Ту је била црква, а преко ње је изграђен аутопут. Од тог места до моста на Морави, било је много удеса на аутопуту и да је ту много људи изгинуло, посебно кад је била само једна трака. Највише од Београда до Ниша. Нико није могао да то објасни. Моји преци су ми причали да се на том месту налазила црква….”, написао је Стаменковић.

Ужас: Добио отказ, па се полио бензином и запалио

Иначе у његовом тексту о селу Мијатовац се издаваја део о том месту на аутопуту, наводи портал Централ Медиа.

Пензионерима ДВЕ ПОВИШИЦЕ од новембра: Ево ко је први на реду за повећање примања

-Трагично страдање девојке Јелене Ђорђевић догодило се у Мијатовцу на месту на коме је, по легенди, постојао некада манастир чијих остатака више нема. Пре неколико векова Турци су убили три калуђера и бацили њихова тела у мочварно језеро са три подземна извора. Језеро се звало Паклош или Манастирско језеро. Изнад њега је данас ауто-пут Београд-Ниш, а баш на том месту се стално догађају саобраћајне незгоде, стоји у тексту који је написао Стамековић.

Највећа акција у последњих 30 година: Хапсе министре и функционере садашње и бивше власти

– Насеље Мијатовац је некада имало цркву Света Тројица, али због Велике Мораве, која се често изливала, куће су биле премештене на безбеднију локацију према брду Гиље. Тако је направљена и нова црква у селу 1994. године, а о старој се само прича, као што се само прича и о костуру мамута који је откопан почетком двадесетог века у моравској обали према Ћуприји.

КАТАСТРОФА НА АУТОПУТУ БЕОГРАД – НИШ: ТРОЈЕ ПОГИНУЛО, ДВА КАМИОНА СЕ ЗАПАЛИЛА!

У Лединама и Селишту има остатака од развалина, за које народ мисли да су остаци старе цркве. Ту су нађени већином римски новчићи, као и старе ствари од гвожђа, камена и земље, каже се у тексту Стаменковића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хаос код Чачка: Носећи стуб вијадукта напукао у ДРАМАТИЧНОМ тренутку, саобраћај ОБУСТАВЉЕН!

КРАЈ ДРАМЕ! Пронађен младић из Ниша који је НЕСТАО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА!

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЈА ДОДИКА! Председник РС и СНСД победио на изборима у БиХ!

Сећате се госпође која је упуцала инвеститора? Добила је улицу и титулу народног хероја!

КОБАН СУДАР код Ниша: Пензионисани полицајац се закуцао у шлепер! ЈЕЗИВИ ПРИЗОР!

(ВИДЕО) „Догодине у Призрену“! Нова песма о Косову која је „запалила“ друштвене мреже

извор: Курир/ Централ Медиа

фото: Дадо Ђилас