Инцидент на Газиводама НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ: Успостављена ЦРВЕНА ЛИНИЈА између Београда и НАТО команде

Столтенберг и Вучић су договорили увођење „црвене линије“ између Београда и команде НАТО пакта, која ће бити коришћена у критичним тренуцима попут недавног упада специјалаца РОСУ на језеро Газиводе. У случају нових напада Албанаца на север Косова, КФОР ће реаговати одмах и заштитиће Србе, обећао је јуче шеф НАТО! Вучић и Столтенберг разговарали и о потреби да се не смањи број војника КФОР на Косову, јер би то био изузетан ризик за тамошње становништво.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИСПОВЕСТ ЛЕКАРА који су спасавали људе у саобраћајки: Било је језиво, МРТВА ТЕЛА на све стране!

Сви беже од одлука

Вучић је рекао да је молио Столтенберга да не смањује мисију КФОР на Косову и да је са њим договорио да у случају кризне ситуације може сваког тренутка да ступе у контакт.

МЕСТО НА КОМ ЈЕ ЈУТРОС ПОГИНУЛО 7 ЉУДИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ! Зове се Паклош и Калуђерска бара, а грађено је преко остатака манастира и моштију

Пензионерима ДВЕ ПОВИШИЦЕ од новембра: Ево ко је први на реду за повећање примања

– У сваком тренутку, за неколико минута моћи ћемо да ступимо у контакт са Столтенбергом и разговарамо о насталим проблемима. Много ми је лакше јер ће Србија сада на најбржи начин моћи да помогне у заштити становништва. КФОР је данас једина заштита за српски народ на Косову и зато сам затражио од Столтенберга да се она не смањује. Надам се да се Срби на Косову осећају мало безбедније после позитивних порука које је Столтенберг изнео – истакао је Вучић. Према његовим речима, велики проблем Београда и Приштине јесу различити ставови и гледања у погледу неколико инцидената који су се догодили на Косову.

Ужас: Добио отказ, па се полио бензином и запалио

– Важно је да смо се сагласили да, ако буде било какве врсте изазова, инцидената, немира, хапшења, треба одмах да контактирам са њим, а он ће ми одговорити. Приликом недавног инцидента на Газиводама било је лакше да добијем Американце него неке Европљане… Хвала Јенсу што се није крио као многи… Пола тих светских бирократа се крије кад је кризна ситуација. Нисмо знали да ће на север Косова доћи људи са дугим цевима, аутоматским пушкама и снајперима. Да ли су знали Еулекс и НАТО, то не знам, али нико од регионалне полиције није знао… – нагласио је Вучић.

Јенс Столтенберг, на другој страни, казао је да КФОР постоји на Косову да би штитио све заједнице, па и српску, и да има задатак да очува безбедну и мирну средину.

КАТАСТРОФА НА АУТОПУТУ БЕОГРАД – НИШ: ТРОЈЕ ПОГИНУЛО, ДВА КАМИОНА СЕ ЗАПАЛИЛА!

– Брине ме тенденција да се националистичка реторика враћа на сцену. Само људи из овог региона могу да реше проблеме, то не може да уради Брисел, који може само да помогне или да пружи савет. Зато је битно да КФОР буде на Косову, да реагује и заштити када је то потребно. КФОР треба да настави присуство како би се смањила напетост. Позивамо све да се суздрже од провокативних дела и говора – подвукао је Столтенберг.

Милован Дрецун, председник Канцеларије за КиМ, оцењује да Србија ни по коју цену неће признати самопроглашену државу, ма шта Албанци покушали да ураде.

Највећа акција у последњих 30 година: Хапсе министре и функционере садашње и бивше власти

– Они сада покушавају да заузму максималистичке позиције у расплету косовског чвора који се очекује. Они потпуно затварају врата за дефинисање и реализацију било каквог статуса српског народа на Косову, који би му обезбедио сигурност и опстанак. Рецимо, нема ни говора о томе да су спремни да формирају Заједницу српских општина – закључује Дрецун.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хаос код Чачка: Носећи стуб вијадукта напукао у ДРАМАТИЧНОМ тренутку, саобраћај ОБУСТАВЉЕН!

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЈА ДОДИКА! Председник РС и СНСД победио на изборима у БиХ!

Сећате се госпође која је упуцала инвеститора? Добила је улицу и титулу народног хероја!

КОБАН СУДАР код Ниша: Пензионисани полицајац се закуцао у шлепер! ЈЕЗИВИ ПРИЗОР!

(ВИДЕО) „Догодине у Призрену“! Нова песма о Косову која је „запалила“ друштвене мреже

извор: СрбијаДанас/Информер

фото: Танјуг/Профимедиа