Прокупачки библиотекари на стручном скупу у Краљеву

Поводом јубилеја–150 година од оснивања библиотеке, у Краљеву је у библиотеци “Стефан Првовенчани” одржан дводневни стручни скуп под називом “Библиотеке у културном животу Србије”.

(ФОТО) Све спремно за петак!

У два дана чуло се 25 стручних излагања у којима су осим библиотекара учествовали и представници Министарства културе и издавача: Драган Хамовић (Министарство културе), Гојко Божовић (Архипелаг) и Зоран Хамовић (ЦЛИО). Скупу је присуствовао и др Богдан Трифуновић, председник Библиотекарског друштва Србије и Стојка Мијатовић, председник Библиотекарског друштва Републике Српске.

(ВИДЕО) Први пут у историји: Седница Владе Србије у петак у Прокупљу!

У четири радне сесије разматране су следеће теме: Културна мисија библиотека, Издавачка делатност библиотека и културно-пропагандна и просветна делатност библиотека.

„Милунка Савић“ одушевила Прокупчане

Народна библиотека “Раде Драинац” имала је запажено и у стручним круговима добро прихваћено излагање, са темом “У сусрет 50. Драинчевим књижевним сусретима и 120 година од рођења Радета Драинца (1899-1943)”. Аутор рада који ће бити објављен у зборнику са скупа је Драган Огњановић, директор прокупачке библиотеке, а презентацију за скуп израдио је Стеван Бошковић, библиотекар-информатор.

Гусларско друштво „Топлички Гвоздени пук“ придружило се обележавању стогодишњице ослобођења Прокупља

Стручна јавност упозната је са досадашњим Драинчевим књижевним сусретима и плановима за 2019. годину када ће бити обележен двоструки јубилеј – 50. Драинчеви књижевни сусрети и 120 година од рођења Радета Драинца.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДАРКО ЛАКЕТИЋ: ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ЈЕ САМО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА – НАТО НАС ЈЕ ТРОВАО И ДРУГИМ КАНЦЕРОГЕНИМ МАТЕРИЈАМА!

БРАВО: ДЕЦА ИЗ ПРОКУПЉА ПУТУЈУ У ИТАЛИЈУ, И ТО СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ!

Изложба у Народном музеју Топлице у част Братислава Ристића Ћурета

И КОЦ „Топлица“ учествује у обележавању манифестације “Дани европске баштине”

И у Прокупљу ће бити обележен Светски дан срца

Књиге и дипломе ученицима који су најбоље писали о ослобођењу Прокупља

У Галерији „Божа Илић“ отворена изложба у част француско-српског пријатељства

Обележен Дан Пољопривредне школе

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име