СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ! Полиција проверава Трифуновићеву фондацију

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је поступак и затражило од полиције да прикупи обавештења о пословању фондације Подржи живот, чији је оснивач глумац Сергеј Трифуновић.

Предистражни поступак се води због пребацивања 15,5 милиона динара, које су грађани уплатили фондацији за лечење болесне деце, на рачун приватног словеначког инвестиционог фонда „Илирика“, али и осталих сумњивих ствари у пословању организације Подржи живот.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИСПОВЕСТ ЛЕКАРА који су спасавали људе у саобраћајки: Било је језиво, МРТВА ТЕЛА на све стране!

ИЗ ДРУГОГ ПОКУШАЈА

С друге стране, Сергеј Трифуновић је јуче гостујући на ТВ Н1 (дан раније се успавао иако емисија почиње у десет сати, па су његови ботови најстрашније извређали водитељку Мињу Милетић јер је објавила да се емисија одлаже кривицом госта) покушао да негира тешке оптужбе с којима се суочава, међутим, поново није одговорио ни на једно од питања која му данима поставља наш лист.

– Ми смо дали 15,5 милиона, не могу да кажем тачан датум када, то ће ти рећи запослени у мојој фондацији, има их двоје. Чак и књиговођа је волонтер, ни она не прима плату, али врло савесно ради свој посао. Ни она ни ја нисмо у фазону да се коцкамо с овим, напротив – поручио је Трифуновић.

МЕСТО НА КОМ ЈЕ ЈУТРОС ПОГИНУЛО 7 ЉУДИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ! Зове се Паклош и Калуђерска бара, а грађено је преко остатака манастира и моштију

Ово су неке од лажи и небулоза које је изговорио

1. Инвестициони фондови никада не могу да пукну, само се ради реда ставља да постоји ризик

Управо супротно. Претходних дана су на страницама нашег листа угледни економисти и професори објашњавали да свако улагање у инвестициони фонд носи ризик и да то сви морају да знају. Да није тако, уосталом, звали би се банке, штедионице или некако треће, а не инвестициони фондови.

2. Ових 5,5 милиона динара можемо да подигнемо кад год хоћемо, буквално за 24 часа

Реч је о 5,5 милиона динара које „Илирика“ ни после 14 месеци није вратила фондацији Подржи живот (уплаћено 15,5 милиона, у седам транши враћено десет). Логично питање: Кад сте могли да дигнете те паре, зашто их нисте подигли и платили одмах лечење малом Дукију уместо да паре даје фудбалер Матић или држава

3. Верица ми је рекла: „Хајде да бацимо паре у инвестициони фонд“

Чудно је да неко ко се у јавности представља као први човек хуманитарне организације сада тврди да су, у ствари, други доносили одлуке и да он чак није знао ни када су паре пребачене „Илирики“

4. Искрено да ти кажем, не знам ко су ти лекари, видео сам их једном, то су педијатри које је нашао УО

Опет је све радио неко други. Ипак, чак и да је тако, јавност данима не може да добије одговор на просто питање: Ко је у комисији и када се она састаје?

5. Мајку девојчице звала је нека стока из Српског телеграфа док је била с дететом у болници

Потпуна неистина. Мајку мале Анђеле Јанковић нико није звао нити су наши новинари имали њен телефон. Ми смо њено име пронашли управо на сајту фондације Подржи живот, где се апелује на хумане људе и фирме да уплаћују помоћ за њу, и само смо констатовали да би било много боље да Сергејева фондација одмах подигне 5,5 милиона динара, оних који стоје у „Илирици“, и помогне девојчици.
Правећи се невешт и стално потенцирајући да он ништа не зна и сугеришући да о свему одлучује неко други, признао је и да не зна ко су чланови лекарске комисије који одређују приоритете у лечењу деце.

Пензионерима ДВЕ ПОВИШИЦЕ од новембра: Ево ко је први на реду за повећање примања

– Искрено да ти кажем не знам ко су ти лекари, видео сам их једном, то су педијатри које је нашао УО. Прво сам имао проблем да нађем те лекаре годину и по дана, ми смо оперисали без лекарске комисије. Нико од лекара није хтео да уђе с нама ни у шта плашећи се вероватно мене и свега тога што ја собом носим. Једва смо нашли педијатре, а претходно нисмо ни морали да одређујемо које је дете хитније јер нисмо имали довољно пара и нисмо ништа одређивали, него свако дете које је дошло, ми смо га одмах отправили. Ни сад нисмо у тој ситуацији, та лекарска комисија је ту формално, пошто се некако увек, на срећу, десило да имамо таман довољно новца да не мора ниједно дете да чека – испричао је он.

Ужас: Добио отказ, па се полио бензином и запалио

Тако је то кад је савест нечиста: Нервоза му се видела из авиона

Трифуновић је од почетка јучерашње емисије на Н1 показивао велику нервозу, што и није чудо кад се зна да није могао смислено да одговори ни на једно питање о новцу за болесну децу. Мешкољио се све време на канабету, стално скретао поглед, узимао чашу воде и враћао се на друго место… Чак иако је стално на сцени, прекрио је бубицу шалом, на шта га је упозорила водитељка, али се спетљао док је скидао шал и бубица му је спала са јакне.

ДРУГИ СУ КРИВИ

Упитан како се десило да паре из фондације заврше у приватном фонду, кривицу је буквално свалио на књиговођу Верицу Шеган, која је на сајту АПР наведена као оснивач фондације, што је мудро прећутао.

КАТАСТРОФА НА АУТОПУТУ БЕОГРАД – НИШ: ТРОЈЕ ПОГИНУЛО, ДВА КАМИОНА СЕ ЗАПАЛИЛА!

– Пре неколико месеци, наша књиговођа Верица Шеган, која води озбиљне фирме, дошла је и рекла: „Шта мислиш да ове паре које стоје бацимо у инвестициони фонд?“ Одмах сам знао шта прича, пошто ја своје паре држим у инвестиционом фонду и знам колико те камате иду. Имаш најмањи ризик и највећи ризик. То је легална ствар, притом, у изјави коју смо написали стоји да је то све по закону о фондацијама и задужбинама. Дозвољено је законски обртати паре на тај начин – правио се наиван Трифуновић.

Баш не зна шта прича: Спасића прозвао зато што се зове Марио

Трифуновић је у емисији врло приземно говорио о Марију Спасићу, генералном секретару Света за мониторинг и борбу против корупције Транспарентност, који је против њега поднео кривичну пријаву због ове афере.

– Не разумем како је могуће одрастати у Трстенику и звати се Марио.
Спасић на то узвраћа:

– Не знам који интелигентан одговор могу да дам на овакву неинтелигентну прозивку. Сергеј сигурно не треба да се бави мојим животом и одрастањем, већ да објасни зашто се разметао новцем намењеним болесној деци.

Највећа акција у последњих 30 година: Хапсе министре и функционере садашње и бивше власти

НЕСТРУЧЊАЦИ ОБМАЊУЈУ ЈАВНОСТ!

Трифуновић је у емисији рекао и да је тешко оболело дете од ретке болести мојамоја (неуролошки поремећај, прим. аут.) одбијено у Буџетском фонду за лечење у иностранству с наводним образложењем да та болест која се јавља код једног у три милиона људи није довољно ретка.
На ово је одмах реаговало чак девет лекара, који су међу најугледнијима у Србији, одговарајући Трифуновићу да је управо овај случај био један од разлога формирања Буџетског фонда!

– Као чланови лекарске комисије који се свакодневно суочавају са најтежим дијагнозама, тешким животним причама и околностима пред којима би многи устукнули, овим путем желимо да поручимо да нећемо допустити да о лечењу деце говоре нестручни и они који не износе праве чињенице, већ обмањују јавност – саопштили су лекари.

Заједничко саопштење потписали су доц. др Синиша Дучић, проф. др Дејан Шкорић, др Горан Вукомановић, проф. др Владислав Вукомановић, доц. др Радоје Симић, проф др Александар Сретеновић, проф др Љиљана Вујотић, проф. др Светозар Путник и проф. др Даница Грујичић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хаос код Чачка: Носећи стуб вијадукта напукао у ДРАМАТИЧНОМ тренутку, саобраћај ОБУСТАВЉЕН!

ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЈА ДОДИКА! Председник РС и СНСД победио на изборима у БиХ!

Сећате се госпође која је упуцала инвеститора? Добила је улицу и титулу народног хероја!

КОБАН СУДАР код Ниша: Пензионисани полицајац се закуцао у шлепер! ЈЕЗИВИ ПРИЗОР!

(ВИДЕО) „Догодине у Призрену“! Нова песма о Косову која је „запалила“ друштвене мреже

извор: Република