ДИПЛОМАТСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ! Још једна земља повукла признање Косова!

Потврдио министар Дачић.

ЦЕНЕ СТРМОГЛАВО ПАДАЈУ?! После пилетине, на ред дошао НОВИ ПРОИЗВОД никад јефтинији!

Лесото је повукао политички став о статусу Косова и све изјаве које се могу тумачити као признање косовске независности, саопштио је министар спољних послова Ивида Дачић после састанка са премијером и шефом дипломатије те афричке државе.

Влада Краљевине Лесота ревидирала је свој политички став о статусу Косова, наводи се у ноти Министарства спољних послова и међународних односа Лесота, у коју је Тањуг имао увид.

– Министарство има част да обавести да Влада Краљевине Лесото сматра да њен једини допринос решењу будућег статуса Косова треба да буде подршка дијалогу Београда и Приштине, а не дефинисање статуса пре него што се дијалог заврши. Стога је питање државности Косова преурањено. Влада Краљевине Лесото се није изјаснила по овом питању, нити ће то учинити све док дијалог две стране не буде завршен. Када стране постигну договор, Влада Краљевине Лесото ће га чврсто подржати – наводи се у ноти.

ПЉАЧКА ВЕКА У ПЕНЗИОНОМ ФОНДУ: Преварили 800 људи за чак 100 МИЛИОНА! Ево како да проверите да ли сте преварени!

НОВО ПРАВИЛО ДАНАС СТУПА НА СНАГУ: На пумпама у Србији више ништа неће бити исто

Влада Лесота, истовремено, повлачи све претходне изјаве у вези са Косовом, нарочито оне које се на било који начин могу тумачити као признавање независности Косова, наводи се у документу.

Лесото још истиче да је “једнострана декларација о независности Косова из фебруара 2008. у супротности са Завршним актом из Хелсинкија, између осталог, са његовим принципима 3. и 4. и у још већој мери је у супротности са Резолуцијом СБ УН 1244 (1999) која је усвојена у складу са Главом ВИИ Повеље УН”.

У складу са тачком 10. Резолуције СБ УН 1244 (1999), Савет безбедности је, наводи се у документу, овластио генералног секретара “да успостави међународно цивилно присуство на Косову у циљу обезбеђивања привремене управе у оквиру које ће становници Косова моћи да уживају суштинску аутономију у оквиру Савезне Републике Југославије”, чији је Република Србија легални наследник бивше Савезне Републике Југославије;

НАГЛИ ПРЕОКРЕТ! Михољском лету дошао крај, а већ вечерас почиње: ОЛУЈНИ УДАРИ! Ево где ће бити КРИТИЧНО!

(ВИДЕО) Први Ал Каидин одред у Европи је настао у Босни: Србима одсецали главе, а Европа је ћутала

У складу са тачком 11. споменуте Резолуције, Савет безбедности УН донео је одлуку, подсећа се у ноти, да ће надлежности међународног цивилног присуства укључити “у првој фази надгледање преношења власти са привремених институција Косова на институције успостављене у складу са политичким решењем”.

С обзиром на то да још увек није постигнуто политичко решење, ове институције, додаје се, нису успостављене.

– Једнострано проглашена независност Косова из фебруара 2008. године, представља маневарски потез осмишљен да би се институције које предвиђа Резолуција 1244 СБ УН (1999) успоставиле без било каквог политичког дијалога или договора са Републиком Србијом – став је Лесота, уз напомену да дијалог, који тренутно воде Београд и Приштина под покровитељством Европске уније, управо има за циљ постизање политичког, трајног и одрживог решења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ИЗБЕГНУТА ТРАГЕДИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Точак се одвалио са ватрогасног камиона, возач једва укротио возило

Патријарх Иринеј: Главни проблем Србије је Запад

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ МИНИСТРА ДАЧИЋА: Западне силе ПРИСЛУШКУЈУ ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ! Знамо за то, али БАШ НАС БРИГА, НЕ КРИЈЕМО НИШТА!

Рок истиче 31. октобра: Ево како до стана за 14.000 евра и куће за 22.000

ХТЕЛИ ДА УБИЈУ МИЛОРАДА ДОДИКА СНАЈПЕРОМ: Председник Српске открио из које две државе су дошли атентатори!

(ФОТО, ВИДЕО) ЕКСПЛОДИРАО „ГОЛФ 4“ ВОДИТЕЉКЕ МАРИЈАНЕ МИЋИЋ! Експлозив подметнут, ВОЗАЧ ПОВРЕЂЕН!

НЕЗГОДА КОД ДОМА ВОЈСКЕ У ПРОКУПЉУ!

СВИ СУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ГА СТИЋИ КЛЕТВА ЗБОГ СЕЧЕ ЗАВЕТНОГ ХРАСТА НА КОРИДОРУ 11: Ево шта се десило са дрвосечом најпознатијег дрвета у Србији

Најјезивији случај у историји српске медицине: Успешно му уградили пејсмејкер, пацијент извршио САМОУБИСТВО

Четири године након убиства Тијане Јурић, њен отац напокон проговорио о монструозном убици

извор: Srbija Danas

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име