Задруге у интересу пољопривредника

У организацији кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и рад јавних предузећа Милана Кркобабића и Задружног савеза Нишавског и Топличког управног округа, у Нишу је одржан сабор под називом „Михољдански дани задругарства“.

Поред многобројних представника задруга и пољопривредника из Ниша, Алексинца, Прокупља, Мерошине, Гаџиног Хана, Ражња, Блаца и других општина, овој манифестацији присуствовао је и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Школа вратила живот Товрљану

Министар без портфеља Милан Кркобабић говорио је о мерама које Влада Србије и ресорна министартва предузимају у циљу равномерног развоја наше земље и развоју задругарства.

-У интересу самих пољопривредника је да формирају задруге из разлога што на тај начин могу да заштите своје интересе и допринесу економском јачању својих газдинстава, изјавио је Кркобабић и додао да је у Србији већ формирано више стотина задруга.

Још једна победа: ОК “Топличанин” савладао ОК „Хајдук Вељко“

Мирољуб Пауновић је нагласио да су у оквиру ове пољопривредне манифестације, новоформиране и старе задруге представиле своје производе.
Многобројним посетиоцима широку лепезу својих производа представила је Воћарско-виноградарска задруга „Максим-С Комфорт“ из Доње Стражаве, власника Петковић Мише.

Прокупачки спортисти забележили важне победе овог викенда

-Кроз удружења и задруге пољопривредници могу боље да користе расположиве природне ресурсе, рационалније користе пољопривредне машине и другу опрему, крену са производњом готових производа ради остваривања веће и додатне добити, изјавио је Пауновић и додао да се пољопривредници као задругари могу боље позиционирати и на тржишту.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупчани још једном показали хуманост, велики одзив давалаца крви

Обавештење!

Наредне године откуп стамбених јединица за избеглице

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Пијачни барометар: Цене поврћа и дрва за огрев у Прокупљу

Бесплатна подела садница власницима пољопривредног земљишта

 

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име