(ВИДЕО) ВОЈИН НАПРАВИО КУЋУ КОЈА СЕ ОКРЕЋЕ: Необичну идеју је добио у Београду пре 50 година, а ево како су реаговали његови пријатељи кад су дошли на ПРОБУ

Војин Кусић (69), приватни предузетник из Српца, током радног века је пројектовао бројне предмете од пластике, али је ове године у дело спровео свој најдражи пројекат према идеји из момачких дана – подигао је кућу на окретање, једину у Републици Српској, а највероватније и у Босни и Херцеговини.

(ВИДЕО) „ДЕЧАК ДУХ“ Устао из коме после 12 година, а прве речи које је упутио мајци су УЖАСАВАЈУЋЕ

Идеја о кући на окретање рођена је пре пола века, на железничкој станици у Београду, док је Војин разгледао окретаљку за локомотиве и вагоне.

Кружна стаза

У својој фирми за производњу предмета од пластике запошљава 39 радника, а у послове је укључио и своју децу, ћерке Снежану и Наташу и сина Витомира.

„Кад сам видео да деца преузимају производњу, бацио сам се на остваривање идеје из младих дана. Почео сам као хрчак да сакупљам и припремам материјал за градњу куће окретаљке. У глави сам имао властити пројект, без помоћи архитеката, а локација коју сам одабрао за градњу, удаљена је 200 метара од породичне куће“, говори Војин.

Европска унија предузима ОШТРЕ МЕРЕ: Укида се безвизни режим за грађане Србије, а још ће и да наплаћују!

Деца су га одвраћала од ове идеје, али кад су видела да је упоран и да је почео с ископавањем земље за темељ, и сама су се укључила у акцију онолико колико им је отац дозвољавао.

Ухапшен брат Хашима Тачија, чека се саопштење полиције!

„Сазидао сам шестоугаони темељ, на који сам поставио 12 ваљака из једног старог војног транспортера, а носивост сваког од њих је пет тона. Поставио сам кружну стазу по ваљцима с лежајевима и зупчаницима и све то повезао са снажним мотором с редуктором. На темељу сам подигао приземље и спрат од лаганих материјала, попут сендвич лима, у којем се налази камена вуна, и све сам то покрио лаганим кровом кинеског стила ради атракције“, појашњава Кусић.

Похвале

Окретање куће може се подесити тако да се окрене једном у 24 сата, а може и веома брзо, уз обртај који траје две и по минуте. Војиновим необичним пројектом сви су одушевљени и за кућу добија само речи хвале. Он је пресрећан, јер је успео да спроведе у дело најдражу идеју у животу.

„Колико знам, једини сам у БиХ с оваквим изумом. Има ли ишта лепше од тога да из исте собе можеш гледати и излазак и залазак Сунца, панораму Српца и околице, реку Саву, насеља преко ње у Хрватској“, истиче Кусић.

ПУЦАНО НА ПОЛИЦАЈЦЕ У ДЕСПОТОВЦУ: Двојица рањена приликом претреса куће, нападач побегао

Пријатељи на проби

Препричао је анегдоту са пријатељима које је довео на пробу куће.

„Док је нас петнаестак седело у стакленом салону, неприметно сам укључио мотор, а један од њих почео је да виче да му нешто није у реду с главом, јер се око куће окрећу њива и кукурузиште. А други га је смиривао речима да је с његовом главом све уреду, али није сигуран да ли је тако и са мојом“, уз смех је рекао Војин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стигла ГРЕЈНА СЕЗОНА, али и ТРОШАК: Грађани Србије бирају углавном ДРВА И ГАС, али има и нешто ЈЕФТИНИЈЕ!

ВОЗАЧИ масовно купују ГУМЕ преко Дрине: Кад чујете колика је УШТЕДА, одмах ћете кренути у куповину!

Поражавајуће: Сваки седми старији основац у Србији пуши, а тек колико новца трошимо на цигарете је запрепашћујуће

ТОТАЛНИ ХАОС У БРУСУ: Улетео у станицу и изнабадао полицајца!

„ОСТАЋЕШ БЕЗ ЈЕЗИКА, АКО ПРОГОВОРИШ“ Позната српска водитељка подводила девојке, а сада јој прете политичари

Kurir/Avaz.ba

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here