Ауто школе подижу цену обуке: Ево зашто

Ауто школе би могле да подигну цену обуке за око 400 динара по часу вожње, што је укупно 16.000 динара, а највећи разлог је велики скок цене горива, али и нове обавезе, тврде у Привредној комори ауто школа Србије.

Новак исписао историју: Свргнуо Надала са првог места!

У Србији има око 500 ауто школа, од чега око две трећине испуњава услове новог правилника, који је почео да се примењује у октобру, док се за већину осталих очекује да испуне обавезе до краја године, речено је Тањугу у том удружењу.

– До 25. октобра је две трећине испуњавало услове, остатак ће их испунити до краја године, а два или три одсто вероватно неће испунити услове – рекао је секретар Привредне коморе ауто школа Србије Младен Рашета.

Чека нас паклени новембар, а ево када нас очекује захлађење!

Осим поскупљења горива, ауто школе највише мучи и то што је власници полигона драстично повећали цене закупа и што они који имају своје полигоне морају да их прошире и обезбеде успон.

Рашета каже да је за ауто школе у Београду највећи проблем што немају полигоне који испуњавају услове за обуку.

ЛАЗИЋЕВ ЛЕКАР ОТКРИО: То су све дезинформације, ово је права истина!

– Нови правилник је ступио на снагу почетком октобра и предвиђа на полигону скретање улево и удесно за возила са приколицама, што тражи већу површину полигона. Тражи се и оптерећење возила – рекао је он, додајући да се самим тим повећава и амортизација возила.

Када је реч о гориву, Рашета наглашава да ауто школе нису мењале цену од 2010. године иако је тада цена литре горива износила 108 динара, а сада око 171 динар за дизел.

– Цена горива је мењана, али је ми у ауто школама нисмо пратили – казао је он.

ЈЕЗИВА СЦЕНА СА СВАДБЕ У СРБИЈИ Усред весеља дошао ГРОБАР: “Видео сам ту жену на гробу, баците ТОРТУ”

Како каже, ако је сада час око 1.000 динара, очекује се да ће цена бити повећана за неких 400 динара по часу.

Рашета истиче да су ауто школе у последњих осам године држале најнижих цена, али да сада морају нешто да промене због великих трошкова.

– Ми смо израчунали најнижу цену да би ауто школа функционисала и то је опет више него што ће неке ауто школе сада подићи цену. По нама, цена часа би требало да буде око 1.580 динара – каже Рашета, додајући да Привредна комора ауто школа Србије окупља око 200 ауто школа.

Проговорила бака мртве бебе из Параћина и открила узрок смрти малишана?

Истакао је да ауто школе најчешће немају своје полигоне и да је закуп једног репрезентативног полигона пре само две године коштао 60 евра месечно, док сада кошта чак 220 евра.

На пример, у једној ауто школи у Земуну цена обуке изгледа овако: 11.080 динара је теоријска настава, 39.400 практична, 4.000 је свако полагање тестова и 4.000 свако полагање вожње. Сваки допунски час је 1.000 динара.

У неким другим ауто школама кажу да ће, према првим калкулацијама, обука за Б категорију поскупети за око 10.000 динара, а за Ц, Д, Е и до 30.000 динара у односу на садашњу цену.

МАЛЕНА, ОПЕТ ЋЕШ ВИДЕТИ СВОГ ТАТУ: Дарко се пробудио и угледао ПРВО ЊУ а онда је уследила СРЦЕПАРАЈУЋА СЦЕНА!

Поједини медији преносе да ће од 130 школа у Београду моћи да ради само њих тридесетак, које су обезбедиле полигон прописан по новом правилинику о обуци.

Такође, у МУП-у кажу да су ауто школе имале скоро три године да се реорганизују и направе одговарајуће полигоне.

У Ауто школама тврде да је месечни закуп полигона од 250 до 300 евра, као и да његова изградња кошта између 30.000 и 40.000 евра.

Цене ће формирати свака ауто школа према својим прорачунима трошкова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА ЗА НОЋ ВЕШТИЦА – НЕ БУДИТЕ ПОКОНДИРЕНЕ ТИКВЕ!

ВЕЋЕ КАЗНЕ за возаче, а нови систем ће спречити и ЦАКЕ бахатих возача

(ВИДЕО) ШОКАНТНИ СНИМЦИ СА СРПСКИХ ПРУГА! Од појединих сцена се ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА! Погледајте шта су све људи спремни да ураде

МРТВУ ГЛУМИЦУ СИЛОВАО ВОЂА НАВИЈАЧА: Тукао је, терао да пије алкохол и седативе, а онда СЕКАО ножем!

(ВИДЕО) ХАОС У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ! Шешељ загрмео: Љајић је ВОЂА НАРКО КАРТЕЛА! Посланици НАПУСТИЛИ седницу!

(ВИДЕО) ВУЧИЋ У ПАЛАТИ СРБИЈА ОТКРИО: Имам сазнања да ће Албанци 28. новембра формирати војску Косова

GovoriSrbija.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име