Представа „Мамин дашак у свемиру“ одушевила публику

У оквиру овогодишњег Фестивала „Лектирићи фест“, који организује Народна библиотека „Раде Драинац“ из Прокупља, а уз покровитељство Министарства културе и информисања Републике Србије, у Дому ученика средњих школа одиграна је представа „Мамин дашак у свемиру“. Ову представу, у режији Душана Матејића, извело је Академско позориште Студенског културног центра из Ниша.

Почела зимска садња цвећа у градским парковима у Прокупљу

Радња представе одвија се осамдесетих година прошлог века и говори о једној седмочланој српској породици као основној челији сваког друштва. Током трајања представа могло се видети шта једна мајка петоро одрасле деце треба да чини да би их извела на прави пут.

Како је бити добра и одговорна мајка, супруга, васпитач, домаћица, комшиница и пријатељ-све то је показала глумица Јелена Ђорђевић током 80 минута трајања представа.

Поред одличне глуме, чланови жирија су похвалили и друге сегменте позоришног наступа младих Нишлија, посебно истичући емоције које су главна јунакиња и други чланове ове младе глумачке екипе показали на сцени.

Обука за запослене у пружању прве помоћи

Уметнички директор Академског позоришта Студенског културног центра из Ниша, Милош Цветковић, захвалио се на изузетно топлом пријему младе публике, која је дуготрајним аплаузом показала колика је вредност и садржај саме представе, и која порука је послата младој генерацији.

-У почетку сам била мало скептична због амбијента у којем ће се одржати представа. Међутим, све је прошло када сам видела реакцију публике коју су чинили средњошколци и њихове разредне старешине. Без обзира што се радња одвија осамдесетих година прошлог века, она је актуелна и данас.

Aплауз који је трајао неколико минута је нешто најлепше што сам доживела у својој досадашњој академској позоришној каријери. Дуго ћу, не само ја, него и други чланови ансамбла памтити позитивну реакцију публике, изјавила је глумица Јелена Ђорђевић и поручила деци да сваки пут када дођу кући загрле своје родитеље, а посебно мајке јер на тај начин показују не само љубав према њима, него и поштовање за све оно што оне оне чине за своју децу.

Дечија песма ФЕДЕС-а увесељава децу у Топлици

-Емоције које су глумци показали током представе и порука коју су пренели средњошколцима је највећа вредност позоришне представе, изјавила је директорка Дома ученика средњих школа у Прокупљу, Јелена Вуковић, која се захвалила организаторима и позоришном ансамблу што су младој публици приредили незаборавно веће.

До краја новембра, до када траје Фестивал „Лектирићи фест“, у Прокупљу ће бити организоване још четири представе које ће извести глумци из Лесковца, Лознице, Блаца и Малог Црнића.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Добра сарадња Дневног боравка “Сунце” и других установа у Србији

О улагањима у прокупачке школе са већницом за просвету и омладину у Општини Прокупље Мајом Ранђеловић

“Луцкасти кловнови” за најмлађе Прокупчане

Почело реновирање подрумских просторија у Техничкој школи

Савремени услови у прокупачком породилишту

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here