Рекламе - Маркетинг - Контакт

Састанак у Топличком управном округу: Топлица располаже богатим туристичким потенцијалима

Начелник Топличког управног округа, Милан Аранђеловић, данас је разговарао са помоћником министра за трговину, туризам и телекомуникацију-сектор туристичке инспекције, Вером Божић Трефалт и председником Управног одбора Туристичке организације Србије, др Ратком Вушуровић, о развоју туризма у све четири топличке општине.

Санација и изградња путева у селима Белогош и Доња Речица

Аранђеловић је истакао да Топлица располаже богатим културним и историјским наслеђем и природним потенцијалима који нису у довољној мери валоризовани.

-У наредном периоду, већа пажња ће се посветити развоју туризма на локалном нивоу, са посебним акцентом на сеоски туризам. Да би се ово остварило, неопходно је да стручни људи из различитих области покажу који су то туристички потенцијали овог дела Србије и на који начин се они могу најбоље искористити за развој многих грана привреде, које су саставни део туристичке понуде, изјавио је он и додао да Луковска и Пролом бања треба да буду пример како се на најбољи начин промовишу и користе туристички потенцијали.

Представа „Мамин дашак у свемиру“ одушевила публику

На састанку, на којем је присуствовао и председник општине Прокупље Александар Симоновић, договорено је да локална самоуправа препозна своје потребе у области туризма, како би се направили пројекти И, уз финансијску подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, реализовали.

Почела зимска садња цвећа у градским парковима у Прокупљу

-Туризам, као привредна грана, утиче и на развој других области привреде. Сваки уложени динар у ову област, вишеструко се враћа, рекао је Аранђеловић и додао да ће се у наредном периоду већа пажња поклонити развоју и искоришћености изузетно богатих, али недовољно искоришћених туристичких потенцијала у Топлици.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обука за запослене у пружању прве помоћи

Дечија песма ФЕДЕС-а увесељава децу у Топлици

Добра сарадња Дневног боравка “Сунце” и других установа у Србији

О улагањима у прокупачке школе са већницом за просвету и омладину у Општини Прокупље Мајом Ранђеловић

“Луцкасти кловнови” за најмлађе Прокупчане

Почело реновирање подрумских просторија у Техничкој школи

Савремени услови у прокупачком породилишту

 

 

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.