Колико су Прокупчани задовољни новом инфраструктуром: Локална самоуправа доста уложила у градске улице и сеоске путеве

Ову годину, грађани Прокупља памтиће по интензивним радовима на инфраструктури, који су се скоро свакодневно одвијали на целом подручју општине.

Многа насеља по први пут су добила асфалтиране улице, многи путни правци које је годинама покривало шибље и растиње, рашчићени су и уређени. На таквим местима сада су путеви који спајају по десетак прокупачких села, омогућују нормалан саобраћај, кретање пољопривредне механизације, а самим тим и много боље услове за живот становника.

Одобрена средства за новоформирану Пчеларску задругу “Умац”

Комедија нишког Народног позоришта у прокупачком Дому културе

Поједини грађани општине Прокупља желели су да изразе захвалност локалној самоуправи што је уложила велики напор како би сви били задовољни, било да се ради о становницима који живе у центру града или о житељима приградских насеља и удаљених сеоских подручја.
Бранимир Ивезић, пензионер, каже да су сви грађани Прокупља сведоци колико је ове године локална самоуправа уложила у санацију и изградњу градских улица и сеоских путева.

Градски одбојкашки дерби у недељу

-Много тога је урађено, али мислим да треба и више, како би наш град добио много лепши изглед, истиче Ивезић.

Са њим се слаже и Прокупчанин Станко Мијајловић.

-Живим у центру града и желим да истакнем колико нам много значе уређени тротоари. Драго ми је што се ради свуда, не само у граду, већ и на сеоском подручју, где су многе улице по први пут асфалтиране. И ја сам родом из села које је доста удаљено од града, али сада много брже и безбедније стижем да обиђем своје имање, без проблема који су постојали док није било путева, нагласио је он.

Прокупачки гимназијалац победио на такмичењу у беседништву у Нишу

Још један Прокупчанин, Драгиша Цветковић, наглашава да је приградско насеље, у којем живи, до сада било занемарено што се тиче инфраструктуре.

-Поред асфалтиране улице, добили смо нову водоводну линију, уређене тротоаре са ивичњацима и пропустима, након 50 година. Шта друго да кажем него да изразим огромну захвалност локалној самоуправи, која се потрудила да сви грађани имају нормалне услове за живот, рекао је Цветковић.

(ФОТО) Народни музеј из Београда и Народни музеј Топлице на заједничком пројекту

Истина је да се у претходном периоду заиста пуно радило, али да увек може боље и више. Планови за наредну годину су велики, и кад је у питању инфраструктура, али и све остале области које су важне за грађане, а о којим ће се накнадно писати.

Основни циљ је-да грађани Прокупља живе што боље, да град буде што лепши и уређенији, да људи овде остану, да овде раде и издржавају породице, и да за кратко време, са поносом, могу да кажу “да, ја сам Прокупчанин/Прокупчанка, ту живим, и не бих овај град мењао/мењала ни за један други на свету”!

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бољи услови за рад и учење у Пољопривредној школи

Пољопривреднику из Доње Стражаве уручен први трактор из ИПАРД програма

Прокупље спремно дочекује снег

Почела обука за геронтодомаћице

Бесплатни уролошки прегледи у прокупачкој Болници

ЗВАНИЧНО: Прокупље постало град!

Дом старих у Прокупљу добио соларне панеле

Одборници усвојили Извештај о извршењу буџета за деветомесечни период

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име